Divný zvuk po výměně brzd
-
- Člen Týmu
Vyměnil jsem na Yarisu 2004 všechny 4 ks brzdových kotoučů a destičky. Při jízdě se však ozývá ze zadních brzd divný zvuk, jako když o sebe něco dře. Zajímavé je, že tento zvuk se ozývá jen při zatáčení. Zatáčím doleva, zvuk jde z pravého kola a opačně. Při jízdě rovně je vše ok. Zkontroloval jsem znovu utažení všech spojů, vymezení vůlí a vše je ok. Máte někdo zkušenost s tímto jevem ?
brzdy yaris
jak dlouho to máš po výměně? Občas si nové věci chvilku sedají (cca 500 km). Pokud je to již více než 1000km, tak rozebrat, odrezit, rozhejbat a namazat.
Pak by to mělo opět hladce chodit.

Back in Czech.
- LennyLeonard
- Navigátor
-
- Člen Týmu
Od výměny najeto asi 200 km. Mě je však divné, že ty zvuky se ozývájí jen když zatáčím a nebrzdím. Při brždění žádné zvuky nejsou.[/b]
- LennyLeonard
- Navigátor
-
- Člen Týmu
Disky jsou plecháče a jsou stejné jako před výměnou brzd. Vše jsem očistil a namazal, kotouše a destičky jsou nové.
vyderzaj pijanier
Tak bych asi zatím řekl vyděržáj pijaněr.
Naložil bych trochu zadek a začal více brzdit. Do 500 - 1000 km si to sedne neboj.
A když ne, tak zkontrolovat ty slabounké plechové packy, které drží destičku zpět k čelisti. 

Back in Czech.
Re: vyderzaj pijanier
Já bych naopak okamžitě auto odstavil a prohlédl na heveru. Klidně to může být něco jenom mírně špatně poskládaného, chybí třeba pružinka nebo plíšek mezi destičkami.....aczasa píše: ...naložil bych trochu zadek a začal více brzdit...
Mimochodem, to sis měnil sám, nebo v servisu? A opravdu má ten Yaris vzadu kotouče?
-
- Člen Týmu
Pánové, znovu opakuji, že ty zvuky se ozývají jen v zatáčce a ne při přímé jízdě. Vše bylo několikrát zkontrolováno, nic tam nechybí ani nepřebývá. A vzadu mám skutečně kotouče. Mám podezření že by to mohlo dělat obložení ruční brzdy, která má čelisti a je uvnitř kotouče.
- LennyLeonard
- Navigátor
Stále sa bavíte o brzdách-OK,ale s popisu prejavu závady mi to pripadá na ložisko kola,ktoré pri zatáčaní je viac namáhané tlakom ako pri jazde rovno.A postupne začne byť hlučné aj pri jazde rovno.Pri tej výmene kotúčov neurobil si nejakú chybu? súvis tam na ložisko može byť.Zdvihni auto a vyskúšaj volu na kole/ložisku/ a hlavne bacha na uťahovacie momenty,to ložisko sa nemože uťahovať na silu!