VIBRACE
VIBRACE
Asi se ptám jako amatér,ale nejsem tecnický typ.Když jedu po dálnici kolem 130 a prudce zabrzdím rozvibruje se mi volant,při nižší rychlosti to nedělá,já myslím,že to budou ojeté kotouče,ale nevím.Omluvte mou technickou neznalost a dík za radu.
hos
myslim ze si si spravne odpovedal. Nie "ojete" ale zvlnene. A ked budes v 130 na dialnici prudko brzdit casto aj po vymene, budes asi menit pomerne casto aj kotuce
aj ked zvlnene kotuce sa vraj castejsie prejavuju prave v nizkych rychlostiach pri dobrzdovani.... no nech sa vyjadria aj dalsi, ak to totiz robi len vo velkej rychlosti, moze byt problem aj inde

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- LennyLeonard
- Navigátor
Nevěřte na zvlněné kotouče - v 98,6% případů (můj vlastní přesný odhad) se jedná o špatnou instalaci kotoučů v servisu. Přibližně 0,2% připadá na špatnou montáž už ve fabrice. Ten zbytek do sta pak mohou být doopravdy kotouče se zanedbanou metalurgií či přehřáté špatným zacházením (případně kombinace obojího)
Každopádně kotouče vyměnit, nekupovat ty za 599,- Kč kus. Před výměnou pečlivě a opatrně srovnat dosedací plochu (nejlépe plochou škrabkou) a proměřit setinkovým měřákem. Pozor! Neznám servis, který by tohle uměl!

Každopádně kotouče vyměnit, nekupovat ty za 599,- Kč kus. Před výměnou pečlivě a opatrně srovnat dosedací plochu (nejlépe plochou škrabkou) a proměřit setinkovým měřákem. Pozor! Neznám servis, který by tohle uměl!
Tohle není úplně pravda, křívé kotouče (ať už z jakékoli příčiny) mají také své rezonanční maximum subjektivního vjemu, ale jinak čím vyšší rychlost tím je to horší. Jenom při těch dálničních rychlostech to sice tolik nekope, za to skoro nebrzdí.jarson píše: ...zvlnene kotuce sa vraj castejsie prejavuju prave v nizkych rychlostiach pri dobrzdovani....
pozor na znacku
zvlnene kotuce - u Cariny E normal, je to tazke auto a vzadu bubny neprospievaju prednym kotucom..
Ja som menil kotuce viac krat, ked nahradu tak Brembo !
napr. QH sa mi zvlnili aj napriek tomu ze som ich prvych cca 2000km opatrne zajazdil a potom som potreboval zo 140km/h prudsie zabrzdit a bolo v momente po nich = vyhodene peniaze.
Nasledne s Brembom som nemal problem.
Brembo som daval predtym aj do Mazdy a tiez OK.
Tie HQ standartne kotuce sa mi neosvedcili.
Ja som menil kotuce viac krat, ked nahradu tak Brembo !
napr. QH sa mi zvlnili aj napriek tomu ze som ich prvych cca 2000km opatrne zajazdil a potom som potreboval zo 140km/h prudsie zabrzdit a bolo v momente po nich = vyhodene peniaze.
Nasledne s Brembom som nemal problem.
Brembo som daval predtym aj do Mazdy a tiez OK.
Tie HQ standartne kotuce sa mi neosvedcili.
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Re: pozor na znacku
A Ty máš to "zvlnění" nějak podpořené přesným měřením? Opravdu byly jen zvlněné, nebo se dostala sůl mezi kotouč a náboj a kotouč byl ve zcela chybné poloze (která ale nakonec ke zvlnění mohla opravdu vést)....?mipr píše: ...zvlnene kotuce - u Cariny E normal...

brzdy
podla mna to budu kotuce ..
bohuzial s tym mam tiez skusenost na Corolle lenze tie sa prejavovali pri prudsom brzdeni z vyssej rychlosti (najma z kopca) .. vtedy to pekne triaslo volantom, po vyfrezovani kotucov a montazi noveho oblozenia sa to samozrejme stratilo
ak by ti to triaslo iba za jazdy .. tak by to mohlo byt hocico na prednej naprave, precitaj si toto:
s kolegom teraz riesime podobny problem (trasenie volantom nad 90 km/h iba za jazdy bez brzdenia .. sice na inej znacke ale to asi nie je podstatne az tak) a dal prefrezovat kotuce a zmena ziadna takze to bude nieco ine predpokladam
bohuzial s tym mam tiez skusenost na Corolle lenze tie sa prejavovali pri prudsom brzdeni z vyssej rychlosti (najma z kopca) .. vtedy to pekne triaslo volantom, po vyfrezovani kotucov a montazi noveho oblozenia sa to samozrejme stratilo
ak by ti to triaslo iba za jazdy .. tak by to mohlo byt hocico na prednej naprave, precitaj si toto:
Kód: Vybrat vše
http://andy.cars.szm.com/obrazky/vibracie.jpg
Re: VIBRACE
hoser píše: ...když jedu po dálnici kolem 130 a prudce zabrzdím rozvibruje se mi volant...
- viaza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: brzdy
[quote="andy.gee"]
s kolegom teraz riesime podobny problem (trasenie volantom nad 90 km/h iba za jazdy bez brzdenia .. sice na inej znacke ale to asi nie je podstatne az tak) /quote]
Měli jsme stejný problém na firemním Kangoo a vyřešily to nové poloosy
s kolegom teraz riesime podobny problem (trasenie volantom nad 90 km/h iba za jazdy bez brzdenia .. sice na inej znacke ale to asi nie je podstatne az tak) /quote]
Měli jsme stejný problém na firemním Kangoo a vyřešily to nové poloosy

TOYOTA Hilux DoubleCab 2,4 D, r.v.07/1995
TOYOTA 4Runner 3,0 TD, r.v.1994 - mrtvola
TOYOTA Carina E 2,0 D, r.v.12/1992 - mrtvola
HONDA Acoord 2,2 VTEC, r.v.1997
tel: 731 569 044
TOYOTA 4Runner 3,0 TD, r.v.1994 - mrtvola
TOYOTA Carina E 2,0 D, r.v.12/1992 - mrtvola
HONDA Acoord 2,2 VTEC, r.v.1997
tel: 731 569 044
Re: brzdy
To je jasný, očistit styčnou plochu náboje není takovej vejvarviaza píše: ...a vyřešily to nové poloosy...