cau, nedavno jsem neco podobnyho resil - menil jsem olej a puvodne jsem chtel svyho mazla rozmazlit a pokukoval jsem po 0w-40 od mobilu (podle recenzi i ceny

dosti kvalita) , jenze ma to par hacku - pokud tam v soucasnosti mas polosyntetiku (treba 10w -40 jako jsem mel ja) a vice nalitanych kilaku, tak se prechod na plnou syntetiku (0w n. 5w) moc nedoporucuje - krome rozpusteni negativnich karbonovych usad, ktery muzou docasne dost neprijemne ucpat mazny kanalky) se rozpusti i usady kladny a az nebezpecne se mohou rozvolnit vule (vcetne zhorseni tlaku ve valcich). tehdy jsem se teda priklonil k nazoru ze tam necham polosyntaka jako doposud. rozhodoval jsem se mezi 10w-40 od mobilu, texaca (havoline) a parama (mogul gx-fe pro). vsechno to ma i stejny specifikace (API i ACEA). nasledovalo reseni zda mogul, vyrabeny z ruske ropy (potvrzeno z parama) nebude mit nizsi kvalitu - na tohle jsem nasel odpoved tady
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus2 a
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus1 . jinac co se tyce mogulu, tak je to takovy rodiny stribro parama (driv to delalo koramo, nez je paramo schlamstlo

- asi prave kvuli mogulu) a celkem dost si ho tam cenej (jsu z pardubic a kamos tam jeden cas delal, takze info z prvni ruky). no zkratka moje konecny rozhodnuti bylo MOGUL. bohuzel to jelo tak dobre, ze par stovek po vymene jsem auto v rychlosti rozstrelil

. tedka jsem teda poridil corollku, v niz je v soucasnosti mobil 5w-40, a v podstate uz ted jsem rozhodnutej - az budu menit olej soupnu tam teda opet syntetiku (kdyz uz tam holt je, nic vic nezmrvim - nastesti to vypada, ze motor se s tim popasoval velmi dobre), a to 0w-40 od mogulu (myslim MOGUL MAX PRO) cena tam je mnohem priznivejsi a kvalita ve srovnani s mobilem rozhodne zas tak blbe nevychazi, (zvlast kdyz se bude dodrzovat interval vymeny). baki
p.s. hafo zajimavych info kolem oleju kuk na
www.oleje.cz
p.p.s. jo a osobne bych se vyvaroval kastrólu - podle vsemozne poshanenych informaci -predrazeny a kvalita spis mizerna