Ahojte, chtěl bych investovat zase nějakou kačku do mého miláčka, asi nejefektivnější mi příjde novej regulátor tlaku a uchycení vaček. Vačky jsou v pohodě, snad když s tím sjedu do servisu a řeknu co chcu tak to najdou. Spíš mi jde o ten regulátor tlaku, teďka už se blížím k hranici 3000km a chtěl bych vyměnit olej. Má to cenu když se bude měnit ten regulátor? Zajímá mě jestli když se vymění jestli se musí hned vyměnit olej, nebo při demontáži jestli ten olej nevyteče?
Trochu mě zlobí převodovka, ve vyšších otáčkách 7t+ mi jako kdyby vypadává 1,4. Sama od sebe nevypadné, ale jakmile se jí člověk dotkne tak už je tam neutrál. Do toho se mi strašně špatně řadí 3, jak z 2 na 3, tak ze 4 na 3. Myslíte že by tomu pomohla výměna oleje? Nebo tam už je potřeba shánět nové synchrony, popřípadě něco horšího? Jakej olej tam vrznout? Někde sem měl napsané co tam patří, ale to jsem někde ztopil.
Poslední dotaz Philips NightGuide -- máte s tím někdo zkušenosti? Zrovna mám takové chcípačky žluté za 200 a vditelnost v noci je 00 prd a za 3t km jsem už dával novou. Stojí ty žárovky za ty peníze? Opravdu tam fungují ty 3 zony, jak popisujou v létáku? Opravdu je životnost 2x delší, dosah světla o 20m víc? Nezpusobuje to žloutnutí reflektoru? Nebo se vyplatí něco jiného?
Všem předem moc děkuji za rady.
Philips NightGuide a naolejované otázečky
- Ahold
- Věčnej rejpal
Philips NightGuide a naolejované otázečky
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Neměl sem nightguide, ale bluevision, vydržely asi 5 let, jednu totální nehodu a pak ještě asi půl roku. Teď mám nějaký osramy, ale philipsy byly fakt lepší.
Převodovka, no zkus vyměnit ten olej a uvidíš... kdo ví jak s tím kdo zacházel před tebou, ale u rodičů na 1.6 je ta převodovka při 110 tkm pomalu horší jak v E10 s 280 tisícema...
Převodovka, no zkus vyměnit ten olej a uvidíš... kdo ví jak s tím kdo zacházel před tebou, ale u rodičů na 1.6 je ta převodovka při 110 tkm pomalu horší jak v E10 s 280 tisícema...
Holomek!
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud bys měnil ten olej tak účet a chytrá specifikace mi napovídají v pŕevodovce specifikace: mě tam dali mobil 75w-90 jinak stačí jakýkoli jiný dle specifikace SAE 75w90
Jinak se žárovkama mám lepší zkušenost s těma philipsema ale je to čistě věc názoru 

Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
- Ahold
- Věčnej rejpal
Díky moc. V pondělí ho zajedu koupit. U těch žárovek mě zajímá ten "efekt" jestli to opravdu má ty 3 barvy, vlevo žlutá, střed modrej a pravej bok bíléj. Je to jen reklamní tah, nebo to fakt tak svítí a je normální člověk si toho všimne?camry97 píše:Tak pokud bys měnil ten olej tak účet a chytrá specifikace mi napovídají v pŕevodovce specifikace: mě tam dali mobil 75w-90 jinak stačí jakýkoli jiný dle specifikace SAE 75w90Jinak se žárovkama mám lepší zkušenost s těma philipsema ale je to čistě věc názoru
- Ahold
- Věčnej rejpal
Re: Philips NightGuide a naolejované otázečky
Tak já si odpovím sám:Ahold píše:Ahojte, chtěl bych investovat zase nějakou kačku do mého miláčka, asi nejefektivnější mi příjde novej regulátor tlaku a uchycení vaček. Vačky jsou v pohodě, snad když s tím sjedu do servisu a řeknu co chcu tak to najdou. Spíš mi jde o ten regulátor tlaku, teďka už se blížím k hranici 3000km a chtěl bych vyměnit olej. Má to cenu když se bude měnit ten regulátor? Zajímá mě jestli když se vymění jestli se musí hned vyměnit olej, nebo při demontáži jestli ten olej nevyteče?
Trochu mě zlobí převodovka, ve vyšších otáčkách 7t+ mi jako kdyby vypadává 1,4. Sama od sebe nevypadné, ale jakmile se jí člověk dotkne tak už je tam neutrál. Do toho se mi strašně špatně řadí 3, jak z 2 na 3, tak ze 4 na 3. Myslíte že by tomu pomohla výměna oleje? Nebo tam už je potřeba shánět nové synchrony, popřípadě něco horšího? Jakej olej tam vrznout? Někde sem měl napsané co tam patří, ale to jsem někde ztopil.
Poslední dotaz Philips NightGuide -- máte s tím někdo zkušenosti? Zrovna mám takové chcípačky žluté za 200 a vditelnost v noci je 00 prd a za 3t km jsem už dával novou. Stojí ty žárovky za ty peníze? Opravdu tam fungují ty 3 zony, jak popisujou v létáku? Opravdu je životnost 2x delší, dosah světla o 20m víc? Nezpusobuje to žloutnutí reflektoru? Nebo se vyplatí něco jiného?
Všem předem moc děkuji za rady.
V Dobříši při výměně regulátoru vyměnují i olej a čistí motor (tím sajrajtem) čili výměna by byla zbitečná.
V Dobříši mi vyměnili olej v převodovce a už je jak nová (lehoučce se řadí a nic nevypadává) dokonce se mému tatíkovy povedlo v Praze zařadit místo 1 zpátečku a skoro sejmul taxík co stál za nim.
Poslední dotaz si vyzkouším až budu mít Corollku doma z opravny.
Snad se to někomu bude hodit...
ja mam ted P nightguide asi mesic. A nestezuji si, poud jde o ty zony, tak bych rekl, ze tam jsou. Uz kdyz clovek vezme zarovku do ruky tak tam vidi ty jemne odstiny zlute a modre. A pak je to dost videt, kdyz stojim proti garazi s bilyma vratama. Ze doleva je svetlo dozluta a vpravo bila s nadechem modre. a kdyz jede vecer, tak jsou krasne osviceny tabule nad a vedle silnice, ale nikdo me neblika, ze bych oslnoval. Predtim jsem mel P bluevision a pokud srovnam, tak to sviti zhruba stejne daleko, intenzita svetla podobna a s tema nightguide je lepe videt za mokra.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- Ahold
- Věčnej rejpal
Supr, díky moc. Jen mě jěště napadá když se to dává do toho auta, nemuže člověk ty žárovky proměnit? Že bych namontoval doleva místo žluté tak plnou palbu bílou a těch chudákum by to vypálilo oči. Za kolik si je koupil? Na netu jsem viděl test tehle žarovky a tam psali cenu za pár 300kč a já je na netu nemužu sehnat pod 700.hudyss píše:ja mam ted P nightguide asi mesic. A nestezuji si, poud jde o ty zony, tak bych rekl, ze tam jsou. Uz kdyz clovek vezme zarovku do ruky tak tam vidi ty jemne odstiny zlute a modre. A pak je to dost videt, kdyz stojim proti garazi s bilyma vratama. Ze doleva je svetlo dozluta a vpravo bila s nadechem modre. a kdyz jede vecer, tak jsou krasne osviceny tabule nad a vedle silnice, ale nikdo me neblika, ze bych oslnoval. Predtim jsem mel P bluevision a pokud srovnam, tak to sviti zhruba stejne daleko, intenzita svetla podobna a s tema nightguide je lepe videt za mokra.

Splest to nemuzes! zarovka je delana tak, ze kdyz ji usadis do patice svetla, tak je tok svetla v poradku. Pak jsou dva typy, bud do reflektoru "R" nebo do cocky "S" prave tohle zaruci spravnost sviceni, zarovky maji trosku jinak ohnisko, pro dany typ svetla. kupoval jsem na aukru . Takze bud "R" http://www.aukro.cz/item962937179_phili ... cnost.html nebo "S" http://www.aukro.cz/item962940289_phili ... cnost.html . jen vybrat tu spravnou pro svou lampu! je to tam i v tech obrazkach ukazano.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex