Poradí někdo jaký olej je ideální pro mojí corollu e11 r.v. 1998 1.33L?
Zajímá mě hlavně to jestli schroupe Plně Syntetickej olej, nejsem si tím totiž jistý .. a nechci si něco udělat s motorem
Mi se zatim líbí tento: http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1473
johnyblaze17 píše:Poradí někdo jaký olej je ideální pro mojí corollu e11 r.v. 1998 1.33L?
Zajímá mě hlavně to jestli schroupe Plně Syntetickej olej, nejsem si tím totiž jistý .. a nechci si něco udělat s motorem
Mi se zatim líbí tento: http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1473
Moje jezdí od novoty na Castrol TXT Softec, což je myslím plná syntetika. Jinak nevím, možná se pletu, ale někde jsem četl názor, že pokud bylo auto provozováno na polosyntetiku a pak se nalila syntetika, mohlo by dojít k uvolnění nečistot, které způsobí nějakou neplechu. Ale je to jedna baba povídala, takže sám bych rád věděl, jak to ve skutečnosti.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
hele, tak svicky jsem menil presne ty, co jsi poslal odkazem a jsem spokojeny, ale zebych zaznamenal nejaky prinos - spise zatim ne.., jediny fakt, ktery me hreje, je ten, ze se mi poradilo pres kamose je koupit s 30%slevou, takze to vyslo kolem 1290 za vsechny 4, jinak bych si je nekupoval, ale uvidim..az bude tepleji a prezuju, tak zkusim spocitat spotrebu.. jinak k tomu oleji, urcite syntetiku..jsou tak 10ti korunove rozdily, kdyz vis, kde olej koupit.. to nemluvim, kdyz koupis plnou syntetiku longlife - shell nebo castrol, to je jedno, tak usetris mnohlem vic!! tady mas odkaz a psocitej si sam.. http://oil-shop.wbs.cz/Synteticke26.html
kup Shell Helix Ultra Extra, lepsi olej. filtr, a mas na dva roky pokoj a za pusu! ve srovnani s obyc. oleji nebo vymenou v toyote..
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
vibam píše:
http://oil-shop.wbs.cz/Synteticke26.html
kup Shell Helix Ultra Extra, lepsi olej. filtr, a mas na dva roky pokoj a za pusu! ve srovnani s obyc. oleji nebo vymenou v toyote..
nevím jak u Toyoty, ale u VW koncernu, který Long-Life oleje hodně preferoval jsem žádnou chválu od uživatelů a ani servisů (po delším) užívání neslyšel. Za sebe doporučuji plnou syntetiku a měnit klasicky co 15t nebo 1 rok.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
zase ten olej , pokud tomu autu davas dost - treba jizdou po meste , men radeji driv , taky nevime kolik mas najeto a co se tam lilo drive , pokud to auto nema VVTi - coz si myslim podle roku ze nema, a ma najeto pres 150tis. , je zbytecnost ( pokud ho tam nelil nekdo pred tebou ) lit tam olej s takovou specifikaci ,
ja bych to videl na 10W40 , menit po 15 tis. a ten jeden rok dodrzovat , zadny longlife a pod. vynalezy , s tim bych nelaboroval, nehlede na to ze je to zase drazsi , to je lepsi menit drive
stejne se svickama , staci origo Densa za 100,- kus a slouzi stejne dobre jako tyhle, to auto nema naroky na hodne kvalitni svicky a jsou to vyhozene penize , max. je vymenite drive , a novy svicky jdou vzdy lepe nez jete , pokud je nebudes mit za slusnou cenu - tak bych to nedelal
hlavne mi tu nepiste ze je neco lepsi nebo ne, na tech Denso svickach za 85 korun tudobu od Idaha jezdim uz 40tis. km a porad jako nove , bratr jezdi na NGK platinum - tou dobou za 500,- najeto pres 100tis. a taky porad pohoda, to sami s olejem , jelikoz mu auto zere dost oleje pres gufera ventilu pravidelne doleva mogulem a slape dal
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
To jsem právě slyšel ... že když by tam predtim byla polosyntetika .. mohlo by to dělat zle ..
Jinak VVti to neni .. a má najeto 140 tis. .. bohužel nevím co se do ní lilo za olej pred tím (to je docela problém .. na motoru je štítek z A.T.U. > bohužel nečitelnej ..
Nechci na takovejhle věcech šetřit .. u tamtoho oleje mi přišlo dobrý že má hodně široký spektrum 5W - 40 > to je slušný .. údajně by to mělo i líp startovat v zimě a tak ..
Takže abych to shrnul .. chci něco kvalitního .. ale zase aby mi to neoddělalo motor .. long - life mě nezajímá .. stejně bych tam ten olej 2 roky nenechal ... a ty svíčky pravděpodobně budou stačit klasický densa .. protože jestli v tom není žádný znatelný rozdíl .. nemá to cenu.
Já do jednoho auta s tím stejným motorem lil aji obyč castrol gtx3, minerál 15W-40, tam už si motor trochu bral cca tak do 3 dcl / 1000 km, nájezd 230 tisíc, ale že by byly problémy se startováním to bych se nebál, naopak aji u ostatních aut co mají už vyšší nájezd je pak motor tišší. Teď do druhýho liju co tam bylo (viskozitou), 10W-40 valvoline, a zdá se mi hlučnější, např. na volnoběh.
Svíčky kein stress klidně ty obyčejný densa nebo ngk.
A měl bych ještě jeden dotaz .. jak vypadá originál rozvoďák u týhle corolly? a jaká je na něm značka .. mam tam nějakej "TOYOTA Mitshubishi " > a modlim se aby to nebyl ještě originál .. jako 140 tis. by na něj bylo až moc ..
memi se po 90-100tis. takze by mel byt uz druhy, znacka je Mitsuboshi a to je original co se dava , jestli nevis a neznas ani naznak historie a je mozne ze je to stocene ( vetsinou ale stoci o stovku tis. km ) takze teoreticky bys menit nemusel , ale je lepsi kdybys investoval do toho nez do svicek za 1300,-
jinak pokud chces nejlacinejsi rozvody , laciny olej , a svicky , kontaktuj uzivatele Idaho , nebo Leňulka , dodavaji "pro nas" za vice nez dobre ceny a hlavne kvalitni dily ( teda pokud nechces to nejlacinejsi z polska a korei ) , prodavaji vetsinou prvovyrobu - to co je v tom aute od zacatku , akorat ne v obalu Toyota
johnyblaze17 píše:A měl bych ještě jeden dotaz .. jak vypadá originál rozvoďák u týhle corolly? a jaká je na něm značka .. mam tam nějakej "TOYOTA Mitshubishi " > a modlim se aby to nebyl ještě originál .. jako 140 tis. by na něj bylo až moc ..
Mitsuboshi je original kvalita japonsko, takze asi bude jeste z fabriky. Jinak ten olej bych dal 10W40 libovolne znacky, pokud se ti chce vyhazovat penize nebo fakt hodne jezdis po meste tak 5w40 a menil co 10tisic km (coz je i v navodu). Ja jezdil na Fuchs Titan 5 i 10 w40 a densa od Idaha a spotreba byla porad nezavisle na oleji nebo svickach kolem 6l.
johnyblaze17 píše:A měl bych ještě jeden dotaz .. jak vypadá originál rozvoďák u týhle corolly? a jaká je na něm značka .. mam tam nějakej "TOYOTA Mitshubishi " > a modlim se aby to nebyl ještě originál .. jako 140 tis. by na něj bylo až moc ..
Mitsuboshi je original kvalita japonsko, takze asi bude jeste z fabriky. Jinak ten olej bych dal 10W40 libovolne znacky, pokud se ti chce vyhazovat penize nebo fakt hodne jezdis po meste tak 5w40 a menil co 10tisic km (coz je i v navodu). Ja jezdil na Fuchs Titan 5 i 10 w40 a densa od Idaha a spotreba byla porad nezavisle na oleji nebo svickach kolem 6l.
pravdou je že po městě jezdím hodně .., a ten rozvoďák newim no nevypadal nějak špatně - otrhaně spuchřele ani nic takového .. tak snad tam neni již od výroby .. ale stejně až budou peníze ten rozvoďák udělat chci .. ať mám klid
Pavo.B. píše:...zase ten olej , pokud tomu autu davas dost - treba jizdou po meste , men radeji driv , taky nevime kolik mas najeto a co se tam lilo drive , pokud to auto nema VVTi - coz si myslim podle roku ze nema, a ma najeto pres 150tis...
Takže VVTi motor si žádá specifickej olej? A jakej? Už jsem o tom někde slyšel, ale říkal jsem si, že jsou to klíny do hlavy od autorizáků...
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno