Cena ojeté Corolly
Cena ojeté Corolly
Chtěl bych se poradit. Chci prodat Toyotu Corollu z roku 93, do provozu květen 94. Je to sedan 1,4. Okna v elektrice servo, ostřikovače světel (nevím jestli to je standard), zamykání řadící páky. Dávám k tomu i sadu letních pneu. Najeto má poctivých 233 000 km, mám servisku + účty.
Je koupená v CZ, já jsem 3 majitel, koupil jsem ji ve 175 000 km v prosinci 2003. STK jsem prošel teď v říjnu, takže až do 10/2007. Není to ani měsíc co jsem vyměnil chladič + vodní pumpu (samo i chladící kapalinu), dále na pravém předním kole kulový čep + tyč stabilizátoru (kost). Chci za ni 65 000 Kč. Dal jsem to na 4 místa na internetu a zatím nic. A teď otázka - zdá se Vám to hodně?
Je koupená v CZ, já jsem 3 majitel, koupil jsem ji ve 175 000 km v prosinci 2003. STK jsem prošel teď v říjnu, takže až do 10/2007. Není to ani měsíc co jsem vyměnil chladič + vodní pumpu (samo i chladící kapalinu), dále na pravém předním kole kulový čep + tyč stabilizátoru (kost). Chci za ni 65 000 Kč. Dal jsem to na 4 místa na internetu a zatím nic. A teď otázka - zdá se Vám to hodně?
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Já myslím, že pokud je vše pravda a auto nevykazuje jiné závady to je dobrá cena. Jen aby to někdo, kdo tě nezná, ocenil. Problémem aut, o která se někdo poctivě stará je, že se déle hledá někdo, kdo to ocení. Hlavně se nenech oblbnout přivolaným mechanikem, který se zákazníkem obejde auto s rukama v kapsách a špačkem v koutku huby, občas pokýve hlavou, zatváří se nešťastně, a sem tam z něj vypadnou hlášky typu:" Jo jo, bylo to bouchý na předek. Ten motor je už taky před smrtí... No, vejfuk, ten moc dlouho nevydrží... Pane to je japonec, na to jsou drahý díly, jen ten vejfuk přijde na deset tisíc... Jóóó kola, tak ty nejsou originál... Já bych to nebral.. no maximálně za čtyřicet. Cože??? Za padesát??? No je to drahý, ještě si to prohlídnu... Jééé, takdy je to škráblýýý... no, moc to nejede, jsou slyšet ventily, nějak to táhne doprava, dívejte (jednoduchá odpověď:" Přejeďte do protisměru a bude táhnout do leva")... Těch padesát je moc, ale jestli si to tady pán vezme, je to jeho věc.
Je radost, na takovýho přihnidráta narazit. Pokud takového potkám, říkám hned na začátku, že je to jedno, za hodinu přijde další kupující. Nebo místo toho může "další zákazník," (vůbec ne kamarád zpoza rohu), rovnou zavolat in the act. Nikdy se nesnažím prodávat zajíce v pytli a nad cenou, ale toto prohlídku, kterou nějaký vychcánek schválně do omrzení prodlužuje a snaží se hrát na nervy, výrazně zkrátí na podstatné věci. Pokud někdo věcně řekne, že ten vejfuk je opravdu hodně zrezlý, tlumiče nejsou nejlepší, že měl jinou představu, zda by nešlo pět tisíc slevit, určitě se lze konstruktivně domluvit, nebo v klidu říci, že v tom případě je auto určeno pro někoho jiného, ale to už je také o něčem jiném.
Je radost, na takovýho přihnidráta narazit. Pokud takového potkám, říkám hned na začátku, že je to jedno, za hodinu přijde další kupující. Nebo místo toho může "další zákazník," (vůbec ne kamarád zpoza rohu), rovnou zavolat in the act. Nikdy se nesnažím prodávat zajíce v pytli a nad cenou, ale toto prohlídku, kterou nějaký vychcánek schválně do omrzení prodlužuje a snaží se hrát na nervy, výrazně zkrátí na podstatné věci. Pokud někdo věcně řekne, že ten vejfuk je opravdu hodně zrezlý, tlumiče nejsou nejlepší, že měl jinou představu, zda by nešlo pět tisíc slevit, určitě se lze konstruktivně domluvit, nebo v klidu říci, že v tom případě je auto určeno pro někoho jiného, ale to už je také o něčem jiném.

- Tygr
- Věčnej rejpal
Naprosto souhlasím, ale jsou bohužel různí ksindlové a zmrdi a vohnouti...
A takoví kolikrát ani třeba nemají o auto zájem.. Pokud tomu někdo rozumí, je s ním řeč, ale nějakéj Franta Podržpéro, co poslouchá traktory a o Japoncích ví jen to, že ve nebojovali ve Vietnamu..je to sranda.

Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
- petrumr
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
ombre-tos uplně opsal jak sem prodával Fiata-přijeli dva v audině-80 dieslu.Projeli jsme to vše ok-prostě oni mysleli,že nepůjde centrál,el.okna,šibr atd,motor nadrc prostě byli paf a jak jsme zastavili,tak spustili-to auto tahlo do prava ale zase brzdy do leva,ty okna šly pomalu ten motor nic moc a já sem zamkl auto a řekl-ojetiny mají chyby.za dvě hodiny sem šel ven a oni u audiny,že nemohou nastartovat a já sem jim řekl,že to moje podle jejich slov též ne. 

toyota corolla 4E FE 65kW
- WTE-greenfa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
no jestli nechceš dopadnout jako já, tak se mi to skoro zdá dost, každý hledí na mrdky z itálie a spanelska kolik stojí který rok, já ted nemůzu prodat za 75tisic 3D model 96, najeto 85tkm s elesíbrem,centrálem,oknama, alu kolama celá v barve, inter jako nový, zvenku to samo, kazdý by to chtel tak za 60.ach jo.
celica 97 super black&white edition
Koukám, že to vidíte podobně
2 Tygr: Ale když na to má člověk výjimečně náladu, tak je to docela sranda ne?:-)
2 petrumr: A nebyl to nakonec Trautenberk? To kyselo je moc kyselý, ten bramborák je moc bramborovej...!!! Anče, Kubo, hajnej, zchujte se!
2 WTE-greenfa (uff, zapeklitý nick) a banjo. Já nevím, mě připadají ty ceny OK, ikdyž vím, že třídveřáky se zrovna dobře neprodávají. Já jsem chtěl corollu, a buď byla za cenu dvou dalších, nebo těsně před smrtí. Nakonec, po obhlédnutí všech značek jsem si koupil carinu II, r.v. 1992, najeto skutečných 120 000 km a dal jsem za ní 55 000,-. Ale je v úchvatném stavu. Od všeho faktury, vše pravidelně měněno. Já už jsem byl tak zouvalej z vozového parku v ČR, že jsem si jí po projetí rád vzal. Kupoval jsem pouze nové tlumiče (myslel jsem, že v Monroe jsou větší pašáci, ale po 20 000 km byly mrtvé) a druhé elektrony. Vím, že je ta cena vysoká, ale stav toho auta tomu odpovídá. Dokonce ho chtěl koupit jeden sběratel, tak jsem uvažoval, že bych ho prodal, ale manželka rozhodla jinak, opřela to blatníkem do sloupku parkovací kóje, v jejíž druhé části stálo auto našeho generála. Jak jsem byl rád, že to byl jen sloupek:-).
Dnes jsem zlenivěl. Nebaví mě lézt do malého auta, do třídvířka do zadu už vůbec ne, a když to nebrzdí a nezatáčí - neposiluje, jsem znechucen:-).
Já myslím, že dnes jsou ceny 99 % vozů úměrné jejich stavu a nějaká hypervýhodná nabídka takřka neexistuje.
2 petrumr: A nebyl to nakonec Trautenberk? To kyselo je moc kyselý, ten bramborák je moc bramborovej...!!! Anče, Kubo, hajnej, zchujte se!
2 WTE-greenfa (uff, zapeklitý nick) a banjo. Já nevím, mě připadají ty ceny OK, ikdyž vím, že třídveřáky se zrovna dobře neprodávají. Já jsem chtěl corollu, a buď byla za cenu dvou dalších, nebo těsně před smrtí. Nakonec, po obhlédnutí všech značek jsem si koupil carinu II, r.v. 1992, najeto skutečných 120 000 km a dal jsem za ní 55 000,-. Ale je v úchvatném stavu. Od všeho faktury, vše pravidelně měněno. Já už jsem byl tak zouvalej z vozového parku v ČR, že jsem si jí po projetí rád vzal. Kupoval jsem pouze nové tlumiče (myslel jsem, že v Monroe jsou větší pašáci, ale po 20 000 km byly mrtvé) a druhé elektrony. Vím, že je ta cena vysoká, ale stav toho auta tomu odpovídá. Dokonce ho chtěl koupit jeden sběratel, tak jsem uvažoval, že bych ho prodal, ale manželka rozhodla jinak, opřela to blatníkem do sloupku parkovací kóje, v jejíž druhé části stálo auto našeho generála. Jak jsem byl rád, že to byl jen sloupek:-).
Dnes jsem zlenivěl. Nebaví mě lézt do malého auta, do třídvířka do zadu už vůbec ne, a když to nebrzdí a nezatáčí - neposiluje, jsem znechucen:-).
Já myslím, že dnes jsou ceny 99 % vozů úměrné jejich stavu a nějaká hypervýhodná nabídka takřka neexistuje.

-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koukám, že to vidíte podobně
ja posilovac nemam, ale nemuzu si stezovat - zvlast ted s novyma zimnima gumama. myslim, ze mne to jde skoro lehceji nez u tatovyho renaultu 19 s posilovacemombre píše: když to nebrzdí a nezatáčí - neposiluje, jsem znechucen:-).
akorat nevim co to udela se 185kama gumama - viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=1376
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Re: Koukám, že to vidíte podobně
Já myslím, že jde o zvyk. Sice jsem teď zpohodlněl, ale na vojně jsem jezdil s PV3S bez posilovače, a naučil jsem se jezdit tak, že mi to zatáčení po čase přestalo vadit. Když totiž auto pohybuje i nepatrnou rychlostí, jde zatáčet snadno skoro s čímkoliv.wong píše: ja posilovac nemam, ale nemuzu si stezovat - zvlast ted s novyma zimnima gumama. myslim, ze mne to jde skoro lehceji nez u tatovyho renaultu 19 s posilovace, akorat nevim co to udela se 185kama gumama - viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=1376
S těma zimákama je možný, že to jde lehčeji, jsou z měkčí směsi a mají vysoký vzorek.
Je to jen o tom, jak moc člověk zpohodlní a zleniví:-).

Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Toť otázka co je hodně.Nechci Tě zrazovat ale já koupil vloni Corollu 95,5-dvéř.,po 1.maj.,koupený v ČR,nebouraný,serv.knížka,naj.120tis.km a to za cenu A NEKECÁM - 35 tis.Kč.Samozřejmě má taky nějaký kosm.vady ale motor jede jak hodinky.Tak proto ta polemika jestli je to hodně nebo né.Ale každá věc má svého kupce.Zkus chvíli počkat.
Repo: tak to je koupě! To je fakt neuvěřitelné. Kdo to takhle prosím tě prodával? Už jsem se divil, když tady někdo prodával E10 1,6 3 dveř, rok už nevím za 47, nebo tak nějak do 50.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Přísahám,že je to pravda.Měla to pani r.1945.Koupená byla 7.1995 u Toyoty v Opavě.Jezdila s tím na pravidelné servisy do Toyoty v Praze 5,pod Homolku.Při 100000km měnila rozvod.řemen a kompletně tlumiče.
Jediný co mě čeká,je výměna oleje a filtrů.Je pravda,že ta koupě byla dílem náhody a částečně přes známého.Jak jsem se koukal na net,tak se pohybujou okolo 60 tis.a výše.Měl jsem kdysi Mazdu 323,a tak jsem se vrátil zpátky k japonci,protože nejvíc vydržej.Zatím absolutní spokojenost.
Jediný co mě čeká,je výměna oleje a filtrů.Je pravda,že ta koupě byla dílem náhody a částečně přes známého.Jak jsem se koukal na net,tak se pohybujou okolo 60 tis.a výše.Měl jsem kdysi Mazdu 323,a tak jsem se vrátil zpátky k japonci,protože nejvíc vydržej.Zatím absolutní spokojenost.
- petrumr
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
http://www.rakar.cz/bazar/kprodeji.html a co tohle 99 za 140t budou co ten stav km?tose rozmýšlí kámoš,ale už je to zadaný.
toyota corolla 4E FE 65kW