rok vyroby podle oken

vše ohledně modelové řady Corolla
baki
Člen Týmu

rok vyroby podle oken

Příspěvek od baki »

cau korallkari, mel bych prosbu - netusi nahodou nekdo jak se pozna podle sifer na okne rok vyroby - celkem rad bych si overil stari toho svyho mazla. (popravde jsu trosku zmatenej - podle vin i bezp. pasu to je 94, podle chlapika z toyoty, co mi overoval vinku, se tenhle muj model vyrabel mezi 90-95, ale vsechny informace co jsem nasel na netu a srovnal s obrazky :) vzdycky uvadely rok 88-91). dikas a mejte se fajne :D
čtyřkolka Corolla E9 1,6i 4A-FE 105 koníků v kombajnu s uzávěrkou
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

Nazdar, chlapík z toyoty ti podle VINu a model kódu řekne přesně měsíc a rok výroby. Jestli ti řekl rozmezí, tak něco dělal blbě, případně vůbec. Na oknech jsou nějaký nápisy a čísla, poslední dvojčíslí je rok výroby okna, jestli někdo měnil okno z důvodu rozbití, tak nebudou čísla na všech oknech stejný a stejně ti to nepomůže.Každopádně rok 92 byl už jiný model, takže auto r.v. 94 a r.v. 91 bude určitě rozdíl, zkus poslat foto.
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

ten maník z toyo mi rok řekl přesně, to máš ouplnou pravdu, to rozmezí dodal až když jsem se vyptával, jak to vlastně s tímhle modelem je

jinac ted jsem jeste trochu brousil net a masinka co mam je totozna s touhle (az na barvu :) http://www.auto-online.ch/TOYOTA-Coroll ... 95143.html - je tam uvadenej rok 1993, tak snad nemam nejakyho exota, kazdopadne tenhle model mi fakt dost pripomina serii z 1988-91 ... a pak, mel jsem dojem, ze od 92 se delal kombik s jinou kastli i vykonem, ale jak to tak vypada, nejspis se pletu :?
nebo co vy - znate tuhle moji modelovou radu z ceskych luhu a haju???
(pripadne co nahradni dily, jsou ???- totiz potreboval bych minimalne levej blinkr :) )
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

sousedka má v kombiku stejnou řadu jak já,ale tohle?japonci dělali zejména kombi jiné když je to 4X4 tak to nemusí odpovídat. :roll:
toyota corolla 4E FE 65kW
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

baki, kludne mozes mat aj novsie ako 92, nakolko mas specificky model "Corolla Tercel" co je 4kolka.
Ale ak ti v toyote nevedel povedat presny mesiac a rok vyroby tak je to trotel lebo podla VIN kodu (ak ho tam nemas nejaky prevareny z iineho auta) musi zistit napr aj tovaren kde to bolo vyrobene, farbu a vybavu...
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

Podle mě je to řada E9 a ta se myslím vyráběla v letech 87-92 ale ruku do ohně za to nedám.
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

osobně bych se přikláněl k názoru KONIKa, zkus mrknout: http://icaris.cebia.cz/vyber.aspx?vyber ... 7348506F3D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Jeden ze "zaručených" způsobů jak zjistit rok výroby je prý mrknout na cedulku u bezpečnostních pásů, kde je napsanej skutečnej fyzickej rok výroby - samozřejmě za přepokladu, že pásy jsou původní. Mělo by to plus mínus odpovídat. Já u mýho auta věřím VINku, na pásy jsem zatím nekouknul, nechce se mi ohýbat :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

čau pánové toyotáři,
nejdřív k tomu VINku (aby nedošlo k mejlce) - když jsem před koupí volal do toyoty, řekli mi rok výroby PŘESNĚ (tzn. 1994, navíc ten maník co to ověřoval byl dost vstřícnej, takže bych nerad aby to vyznělo, že tam sedí "trotli").
co se týče skutečnýho roku výroby, tak ten bude skoro stopro 1994 - vinko to potvrdilo, pásy který jsem kontorloval na místě (všechny čtyři :) ) jakbysmet a štítek ani kastle převařovaně nevypadá.
popravdě se snažím dohledat, co přesně mám za model - ta moje mašinka vypadá přesně tak, jak jsem už uváděl výše ( http://www.auto-online.ch/TOYOTA-Coroll ... 95143.html ). Zároveň je - až malý drobnosti (maska,...) - skoro stejná jako tahle http://www.autoweek.nl/carbasedata.php? ... 9&cache=no , jenže tenhle model se vyráběl mezi 88-91 (což je asi to, co má na mysli Koník) a do 92 už byla jiná (kulatější) verze.
jedině mě napadá (podobně jak píše Elvis), že by pro čtyřkolky nechali osvědčenou koncepci a jen došperkovali interiér (podle chlapíka od VINu se totiž tenhle můj model vyráběl mezi 90-95). jenom doufám, že motor, spojka, převodovka,... jsou stejný (+-, přeci jen to je 4WD) jako u běžných corollek.
každopádně zatím dikas, mějte se fajně a budou-li vás napadat další možný informace rád si je přečtu. :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

baki píše:čau pánové toyotáři,
nejdřív k tomu VINku (aby nedošlo k mejlce) - když jsem před koupí volal do toyoty, řekli mi rok výroby PŘESNĚ (tzn. 1994, navíc ten maník co to ověřoval byl dost vstřícnej, takže bych nerad aby to vyznělo, že tam sedí "trotli").
co se týče skutečnýho roku výroby, tak ten bude skoro stopro 1994 - vinko to potvrdilo, pásy který jsem kontorloval na místě (všechny čtyři :) ) jakbysmet a štítek ani kastle převařovaně nevypadá.
popravdě se snažím dohledat, co přesně mám za model - ta moje mašinka vypadá přesně tak, jak jsem už uváděl výše ( http://www.auto-online.ch/TOYOTA-Coroll ... 95143.html ). Zároveň je - až malý drobnosti (maska,...) - skoro stejná jako tahle http://www.autoweek.nl/carbasedata.php? ... 9&cache=no , jenže tenhle model se vyráběl mezi 88-91 (což je asi to, co má na mysli Koník) a do 92 už byla jiná (kulatější) verze.
jedině mě napadá (podobně jak píše Elvis), že by pro čtyřkolky nechali osvědčenou koncepci a jen došperkovali interiér (podle chlapíka od VINu se totiž tenhle můj model vyráběl mezi 90-95). jenom doufám, že motor, spojka, převodovka,... jsou stejný (+-, přeci jen to je 4WD) jako u běžných corollek.
každopádně zatím dikas, mějte se fajně a budou-li vás napadat další možný informace rád si je přečtu. :D
Pravděpodobně pro 4WD modely nechali linku plivat auta delší dobu, tomu by odpovídalo značení pásů a VINko. Z VINka určím komukoliv rok výroby, kterej je v tom zakódovanej, stačí to vrazit do EPC a budu vědět rok a měsíc výroby. Teoreticky by podle VIN a model kódu mělo EPC dokázat najít správný díly pro každej model, tudíž například pokud by se sehnalo VINko a modelkód Corolly co by měla mít stejnou spojku, tak se pro oboje najdou v EPC spojky a když budou mít stejný objednací číslo, potom je to v pohodě.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

no to je dobrá zpráva, že se podle VIN nechá poznat příslušnej správnej náhradní díl.
každopádně před chvilkou jsem volal chlapíkovo, kterýmu tahle corollka patřila přede mnou (v bazaru mi kontakt dát nechtěli, tak jsem sháněl přes tel. seznam :? ) a údajně to je amerika - v republice jich prej jezdí jen pár a pak snad ještě něco ve švajcu, no a zbytek za mořem. trochu jsem se vyděsil, ale díly jsou prej stejný jako pro evropský verze (až na pár odlišností na kastli). doufám že má pravdu, protože brzo budu měnit rozvody a jet pro ně do NY se mi zrovna teď moc nehodí :wink:
(stejně je trochu divný, že když jsem si ověřoval V ToyotěČR VIN, byl jsem ubezpečenej, že tohle auto bylo určený pro evropskej trh a s díly tudíž určitě nebudou problémy)
ještě to beaver: možná se ptám blbě, ale co je to EPC - nějaká speciální databáze nebo prográmek (případně, je to někde sehnatelný?)
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Electronic Part(s) Catalogue, stáhnutelné z netu, 2 CD- jinak to je to, podle ceho Ti pan v Toyoservisu najde prislusny dil. Neposlal bys fotku, jak to auto vypada? I Vnitrek.. Bych se pokochal. A jinak se omlouvam, ze se vam tentuju do hovoru :oops:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Podle toho co tady píšeš a podle fotek z knížky co mám ke Corolle je to Toyota Corolla Tercel 4WD.A ta se vyráběla od 2.88 do 7.92.
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

dikas, ten katalog zkouknu (ale Electronic???- ja bych spis potreboval Mechanical :) - zrovinka totiz shanim rozvody). co se tyce fotek, jeste jsem tu svoju mrsku nenafotil, ale az to bude, fotky soupnu do albicka :wink: (jinac je to naprosto stejny jako tahle http://www.auto-online.ch/TOYOTA-Coroll ... 95143.html - jen ji musim trosku dosperkovat :wink: ) ; jo a tentovani jest vitano :D
jinac si myslim, ze to taky bude tercel - prave proto me ale tak mate ten overenej rok vyroby (holt pro ameriku tu vyrobu nejspis protahli)
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Právě kvůli těm detailům jsem chtěl fotky..je pár věcí, podle kterých US verzi poznáš, základ je asi tacho v mílích...
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“