Avensis 2.2 D-CAT 2005/2006

vše ohledně modelové řady Avensis
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Avensis 2.2 D-CAT 2005/2006

Příspěvek od Mirek-Langr »

Všechny Vás tu zdravím.
Po dlouhých úvahách jsem si také pořídil Toyotu Avensis 10/2005 2.2 D-CAT 129tkm. Hned třetí den po koupi jsem ji podrobil 360km dlouhé testovací jízdě. Jsem moc spokojen. motor je opravdu skvělý, jen pár dotazů pro zkušené.
Při nižších otáčkách a sundání nohy z plynu auto dovně zavrčí, čím nižší rychlost tím hlasitější zvuk. Zní to jakoby auto brzdilo motorem. Je to normální? Pak mě zarazil bílo šedý dým, ale o tom jsem si již přečetl, dosti mě to zarazilo. A další je průměrná spotřeba 9l. Což se mi zdá docela dost. Jinak super jízda.
Toyota Avensis kombi 2.2 D-CAT
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

1. vrcanie - je tam problem s takou penovou vystuhou pri nasavani vzduchu. Pozri tento topic

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13577

je tam aj nakreslene, ktora cast to je. Zvykne sa tam vysunut (a roztrhnut) take penove tesnenie. Staci to vybrat a niecim to nahradit (ja tam mam taku plstennu pasku z oboch stran).

Jednoducha oprava na 30 minut.

2. Dymenie, vid ten topic, kde si prispel

3. Spotreba je myslim normalna pre tento motor. Ja mam minimalnu 6,3 (mimo mesto, a veeelmi kludna jazda) a max do 10, zalezi od stylu jazdy.
Teraz mam ten motor vo Verse, ale mal som ho aj v avensiske.
Corolla Verso D-CAT 130kw
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek-Langr »

Tak to jsou vyčerpávající odpovědi. Mockrát děkuju. Až bude venku trošku vlídněji hned na to kouknu. Podle popisu by to mohlo být přesně ono.
Toyota Avensis kombi 2.2 D-CAT
maceo
Člen Týmu

Příspěvek od maceo »

Ahoj

mám taky Toyotu Verso 130Kw D-CAT a zjistil jsem že kolem 1800 otáček motor tak zajímavě hvízdá, jako houkačka od sanitky. není to nějak nahlas a člověk si toho občas ani nevšimne a třeba když hraje rádio jen potichu tak to není ani slyšet. tak kdyby někdo věděl co to je. napadlo mě turbo, ale nevím v jakých otáčkou se spouští.

Jinak co se týká spotřeby, tak mě to pořád ukazuje asi kolem 9 litrů. jezdím do práce každý den 30 km a spotřeba během cesty postupně klesá, možná, že kdybych ujel 100 km bude ukazovat třeba míň zatím jezdím trasy do 30 km. Tak nevím uvidím potom při tankování. Ale zdá se mi to dost. V techničáku uvádí průměrnou 6,8 l, kdych měl jezdit stále za 9,5l, tak by mi to jedno nebylo
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Ano, je to turbo.

Vraj sa od prachu, bordelu z nasavania ohlodavaju lopatky turba a potom robia tento zvuk. (ak niekto nemeni vzduchovy filter, atd.. alebo aj jazdi po prasnych cestach).

Tiez mi tak hukalo (a navyse dymylo) tak som musel dat turbo vymenit.
Hukanie prestalo, dym ostal .. to riesim v inej teme.

Ale s hukajucim turbom tu uz par ludi najazdilo niekolko tis. km, takze to neries.

dokonca som sa minule viezol na novom mercedese s hukajucim turbom :)

Vymena totiz neni lacna zalezitost (ja osobne som nenasiel ziadnu vhodnu nahradu).
maceo
Člen Týmu

Příspěvek od maceo »

To KEKO: a myslíš, že s tím můžu třeba 5 let jezdit a nic se nestane?
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

ani nevies ako rad by som ti povedal ze: JASNE!

ale nemam ani paru..
Podla toho co viem, lopatky nie su vyvazene a teda jemne vybruju, to znamena ze loziska dostavaju zabrat.

Jedneho dna sa podla mna odlomia a bude..

ale ako som spominal, par ludi mi pisalo, ze na tom najazdili od 10-50 tis km v pohode. Takze, kym to ide, tak to neries..

Ja som teda to turbo nechal vybrat s tym, ze to prevazim, pripadne vymenim lopatku.

Potom som vsak zistil, ze to nikto nechce otvorit a opravovat, lebo na to nie su specifikacie (obvolal som nejake servisy na SK, CZ)

a kedze uz bolo vybrate tak som ho vymenil
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

co to stalo?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

nechci aby som ti kazil den tou cifrou :)
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

kludne... ja pre info... zatial mam turbo v poriadku
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Slovensko - 2700
Rakusko - 2000

ja som dal o nieco menej v rakusku po zlave..
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

tak to je ina palka.... a kde chodis do rakuska?
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Vieden, nejaka Muller gasse ci ako :)

som na to narazil, ked som zhanal to turbo.
Ale za podobnu cenu dostanes aj za hranicami, a myslim ze aj lepsi servis (hodinovu sadzbu maju asi vyssiu, ale pristup... na nezaplatenie).

Problem s FAP filtrom mi dokonca riesia v ramci zaruky, aj ked auto je po zaruke (a servisna knizka od vtedy je .. taka vselijaka)
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

maceo píše:To KEKO: a myslíš, že s tím můžu třeba 5 let jezdit a nic se nestane?
nechci tě strašit,ale já bych to neriskoval.Pokud to riskovat budeš chtít,tak si aspon hlídej olej.Jakmile ti auto začne brát olej,tak to bude s největší pravděpodobností už ložisko na turbu.Potom je nebezpečí,že se ti to zadře a olej ti vyletí ven výfukem,což znamená že ještě zničíš katalyzátor. Mě se to totiž stalo na nákladáku a předpokládám,že ten samý systém chlazení a mazání turba je i u osobáku. Turbo jsem kupoval za nějakých 15t ve firmě u Velké Bíteše.Tak mě to nedalo a podíval jsem se,jak se to vlastně jmenuje :D .Dělají i osobáky,tady je link : http://www.turbocar.cz
Odpovědět

Zpět na „Avensis“