Teplý start
Teplý start
Ahoj všem otevřeným hlavám. Dneska ráno studený start proběhl jako vždy (subjektivně trochu delší, ale chytne na poprvé) poté najeto 50 km, dojedu před dům čekám 1 min. na pasažera. Poté jsem začal startovat, ale při teplém startu jsem točil 3* a až potom po velikém trápení a přidání plynu nafta chytla. Mechanik, který mi měnil tyčky stabilizátoru mi říkal, že mi asi "padá nafta" co to sakra znamená? předpokládám nějakou netěsnot palivového systému a přisávání vzduchu. Nenapadá Vás nějaká možnost, jak to vyřešit? Jedná se o motorizaci 1CD-FTV 2004 najeto 150k km. Děkuji za jakýkoliv nápad a postřech.
No, rekl bych, ze vim uplne presne, co s tim mas. Spatny starter, podivej se tady mel jsem uplne stejny problem, rikali mi uplne stejnou vec (mimo jine). Nakonec, po dlouhem boji, to byl starter. Sice tocil, ale u common railu, pokud nemas predepsane otacky, tak to nechytne (pry). Diagnostika to, samozrejme, neodhali.
Jeste dodam, ze to byl stejny motor a cca stejne km
Kód: Vybrat vše
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=11800
Jeste dodam, ze to byl stejny motor a cca stejne km
Keby sa to stalo mne asi by som ho dal zrepasovat. Na startery sa nema co pokazit iba puzdra, pastorok. Ak ti to dobre spravia tak to musi vydrzat ako novy starter. Raz sa mi takto pokazil starter na motorke chlapik tam vymenil asi 4 puzdra precistil drazky na rotore a starter funkoval ako novy a funguje dodnes.
Podle mě může být problém jinde, ale startét může mít horší kondici a tak se to někdy projeví. Opravíš startér, na chvíli problém zmizí, ale příčinu to neodstraní. Zvláště jestli startér na studeném i na teplém motoru točí stejně. On totiž zahřátý a mírně vychladlý motor chytá úplně nejhůř a třeba při koupi auta je to dobrý trik, jak stav motoru vyzkoušet.
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
dnes mě avouš pěkně zklamal!!!přes víken jezdím v noci po plesích startuje v poho a dnes moje manželka nenastartovala vytočila baterku!!asi zamrzla nafta kuva a u nás bylo -15
odtáhli jsme to na noc do servisu do tepla zítra se uvidí..
hlavně že beru naftu na benzince a liju tam i aditivum proti zamrzáni dnes jsem tam přidal i aquafobin uvidím....
že já jsem radši nešel do benzínu!!
zajímavá je že mi při tom trápení startování/mimochodem jsem to startoval i přes celicu kabelama/mi zpod olejového filtru vytekl olej nevím čím to??zjistil jsem že byl trochu povolenej asi těma otřesama motoru nevím..
když jsem měnil na jaře olej po předchozím majiteli tak byl taky povolenej a olej prosakoval je to normální?
když jsem ho při výměně řádně utáhl!
fakt mě avensis jako takovej v dieslu totálně zklamal !!!zlatá celica!!!
odtáhli jsme to na noc do servisu do tepla zítra se uvidí..
hlavně že beru naftu na benzince a liju tam i aditivum proti zamrzáni dnes jsem tam přidal i aquafobin uvidím....
že já jsem radši nešel do benzínu!!
zajímavá je že mi při tom trápení startování/mimochodem jsem to startoval i přes celicu kabelama/mi zpod olejového filtru vytekl olej nevím čím to??zjistil jsem že byl trochu povolenej asi těma otřesama motoru nevím..
když jsem měnil na jaře olej po předchozím majiteli tak byl taky povolenej a olej prosakoval je to normální?
když jsem ho při výměně řádně utáhl!
fakt mě avensis jako takovej v dieslu totálně zklamal !!!zlatá celica!!!
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
dneska opět avouš nechytl až odpoledne jsem ho zprovoznil přes startovací box
a zjistil že to zamrzlo ve vstřikoch ze začátku to valilo jen na 3 válce koupil jsem tam na OMV Alpine diesel a ráno se uvidí to už přece není možný???
půl roku beru na benzině naftu TOP-Q ještě tam byla flaška aquafobinu a aditivum od vifu a stejně to v 9 ráno nechytlo v Přerově bylo cca -18
tak už nevím
a zjistil že to zamrzlo ve vstřikoch ze začátku to valilo jen na 3 válce koupil jsem tam na OMV Alpine diesel a ráno se uvidí to už přece není možný???
půl roku beru na benzině naftu TOP-Q ještě tam byla flaška aquafobinu a aditivum od vifu a stejně to v 9 ráno nechytlo v Přerově bylo cca -18
tak už nevím