predne sedadla z Cariny do Corolly

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
andy.gee
Řidič

predne sedadla z Cariny do Corolly

Příspěvek od andy.gee »

zdravim

mozno trosku od veci tema :D ale skusim sa opytat

neviete niekto, ci by pasovali PREDNE sedadla z cariny kombi rocnik myslim 96 do corolly 94 sedan?

ide o to, ze je jedna burana Carina na predaj, tak mi len tak prebehla myslienka ci by to pasovalo alebo nie :)

PS: nie, zeby sa nedali sedadla zohnat z corolly, len ma to zaujima
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

sedacky z Cariny do Corolly

Příspěvek od mipr »

Clovece, vies ze ja nad tym uz rok uvazujem, mal som 5 rokov Carinu E GL, tu japonsku verziu s tymi kvalitnymi sedackami s extra bocnym vedenim /Anglicke verzie uz mali horsie sedacky- boli take farebne ladene do modra/

Boli fantasticky pohodlne, clovek mohol po 1000km vystupit z auta a bol v super forme.
V Corolle su podstatne menej ergonomicke sedacky, fakt extremny rozdiel, kto nevyskusal neuveri !!!
Corollove sedacky maju kratsie sedaky a nemaju ani bedrovu opierku /nastavitelnu/ to je jedina vec co ma najviac rozculuje na Corolle, inak ju mam v plnej vybave, dovoz Belgicko.

Na Carine som pred 3 rokmi aj demontoval sedacku, takze viem ako ju uchytena, vsetko je klasicky jednoducho z kabiny rozoberatelne az na jeden sroub vzadu smerom k stredovemu tunelu, tam je origo matka navarena zo spodu karoserie a ak je zavit zahrdzaveny tak pri povolovany srouby zvykne ta matka na kasni utrhnut a musis pod auto a dvaja musia potom rozoberat
- jeden zvutra kabiny sroub a druhy pod autom v tuneli drzat maticku klucom.

Dufam ze som to zrozumitelne napisal :-)

Este jedna vec, mam dojem ze tie Carinove sedaky su knstrukcne vyssie takze aby to nebol problem...

Fakt tuzim po lepsich sedackach, je na to objektivny dovod.
Ma s tym niekto skusenosti ?
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
andy.gee
Řidič

Re: sedacky z Cariny do Corolly

Příspěvek od andy.gee »

mipr píše:V Corolle su podstatne menej ergonomicke sedacky ...
Corollove sedacky maju kratsie sedaky a nemaju ani bedrovu opierku ...
presne to su hlavne dovody :)

moja vyska 193 cm + kratky sedak + vysedena sedacka + dlha cesta = neprijemne bolesti stehien a chrbta
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já třeba v E10 bederní opěrku mám, stejně jako nastavitelnej sklon opěrek hlavy... a jezdím v tom radši než v E12 v plné výbavě (SOL)
Holomek!
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

predne sedacky = slabost corolly
inak skvele auto na to ako skromne zvonku vypada :-)
hlavne komfort podvozku je vyborny, Carina bola na tom horsie, viac tvrdosti mi nebolo pochuti na nasich roz...... cestach.

pekny den zalam.
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
andy.gee
Řidič

sedadla

Příspěvek od andy.gee »

Rampa89: ty si svoju rozoberal (teda interier ked si prehadzoval prevodovku), nevies podla toho co tu pisal mipr posudit ci aspon princip uchytenia je rovnaky?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ano, princip ano...
Holomek!
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Ja mam tiez bedrovu opierku nastavitelnu a tiez Corollka je z Belgicka ako mipr-ova. Predne sedacky sa mne napr. zdaju pohodlne, ale asi preto, ze nemam velmi s inymi autami porovnavat... No uz su znacne presedene a to im na pohodlnom sedeni zrovna nepridava. Ked som skusal sediet vzadu, tak to je paradicka a sedi sa dokonca o trosku vyssie, ako vpredu, co je zaujimave.
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Odpovědět

Zpět na „Corolla“