aditiva do beniznoveho motoru
aditiva do beniznoveho motoru
ahojte chcel by som sa opytat, ci pouzivate nejake aditiva do benzinovych motorov ake mate s nimi skusenosti a ci si myslite ci by sa tam vobec mali liat ak hej ake a kedy priblizne dakujem
benzin
ja som do svojeho Yariska zatial nedaval nič.do fabii davam klasicky Velfobin.ale uz bolo pisane o tom a davaju toto ked sa nemilim.
http://s6.directupload.net/file/d/1994/o5adwbj7_jpg.htm
http://s6.directupload.net/file/d/1994/o5adwbj7_jpg.htm
Renault Kangoo 1.9D 433600km
Skoda Fabia 1.2HTP 74390km
Toyota Yaris 1.33 Luna 6MMT uz Realita.
Bulhar ktory neovlada dobre Slovensku gramatiku!!!
Skoda Fabia 1.2HTP 74390km
Toyota Yaris 1.33 Luna 6MMT uz Realita.
Bulhar ktory neovlada dobre Slovensku gramatiku!!!
Re: benzin
Nemýliš sa-máš dobru pamäť...
Ja to trochu skrátim, a ulahčím vám to...
Ja osobne som to aj nalial-(a to mám naj.nejakých 12 tis. km)...Tu sa to trochu rozpitváva.
Je to v jednej téme-presnejšie na týchto stránkach:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... n&start=30
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#133945
Takže pekne študujte

Ja to trochu skrátim, a ulahčím vám to...
Ja osobne som to aj nalial-(a to mám naj.nejakých 12 tis. km)...Tu sa to trochu rozpitváva.
Je to v jednej téme-presnejšie na týchto stránkach:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... n&start=30
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#133945
Takže pekne študujte
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
no je to pravda, od doby co se do benzínu dává biolíh tak odpadly problémy s vodou v benzínu ponevadž se díky lihu voda s benzínem promísí, ale občas nějaký ten petrolej třeba od STP (případně ten "zázrak" od toyoty co má zazračnou IMHO jen cenu
) na rozpuštění povlaku ve vstřikách atd. se podle mě hodí.
Tak ešte raz...
Ta flaštička od TOYOTY-inak nie je to žiadny o nič horší alebo lepší zázrak ako je STP ... - platí pre autá v záruke!!!
(len aby ste kludne spávali...a keby sa nááááhodou niečo stalo(to človek niky nevie)-máte od toho papier(apropooo-učtenku ODLOŽIT!!!!!!!!! ) a môžu vám viete čo...inak ak tam dáš niečo iného ako je TOYOTA -napr.to STP a nedaj bože niečo začne haprovat-i ked je to veelmi mala pravdepodobnost- tak naopak môžete vy im akurát viete čo...)
No a po záruke sa leje STP-ako Josuk a aj ja to tak potom budem činiť ....
No a čo s tebou..--mraziku...?!
No nikto ťa nepresviedča-opakuji-nikto ťa nepresviedča !.Je to tvoje auto,dávaj mu čo uznáš za vhodné...
No a pre ostatných-odporúčam - zoberte si príklad zo skuseností iných...
ďalší dôvod o tom,že to nie je ko---na:
Môj "sused" (býva v inom vchode ale v našom baráku) minule čo boli tie mrazy ráno (on má kia Ceed) zhoda -náhod -nenastartoval...Dôvod ???? -
Vodné krystaliky v nádrži-a tým aj v pal.systéme.Nie je to však isté,že či natankoval zlý benzin alebo nie (aj tak nemal účtenku z pumpy-takže to mal za jedno)no tieto krystaliky môžu vzniknuť aj "výparmi" vzniknutými hlavne v lete a keďže je voda ťažšia,ostáva to viac menej na spodku nádrže. Začne to potom haprovať v zime podobným spôsobom. A ak sa náhodou k tomu pridá menej kvalitný natankovaný benzin, tak to mu "napomôže"...
Už tam to STP teraz nalial (no malo by sa to nalievať ešte pred zimou)....
Ta flaštička od TOYOTY-inak nie je to žiadny o nič horší alebo lepší zázrak ako je STP ... - platí pre autá v záruke!!!
(len aby ste kludne spávali...a keby sa nááááhodou niečo stalo(to človek niky nevie)-máte od toho papier(apropooo-učtenku ODLOŽIT!!!!!!!!! ) a môžu vám viete čo...inak ak tam dáš niečo iného ako je TOYOTA -napr.to STP a nedaj bože niečo začne haprovat-i ked je to veelmi mala pravdepodobnost- tak naopak môžete vy im akurát viete čo...)
No a po záruke sa leje STP-ako Josuk a aj ja to tak potom budem činiť ....
No a čo s tebou..--mraziku...?!
No nikto ťa nepresviedča-opakuji-nikto ťa nepresviedča !.Je to tvoje auto,dávaj mu čo uznáš za vhodné...
No a pre ostatných-odporúčam - zoberte si príklad zo skuseností iných...
ďalší dôvod o tom,že to nie je ko---na:
Môj "sused" (býva v inom vchode ale v našom baráku) minule čo boli tie mrazy ráno (on má kia Ceed) zhoda -náhod -nenastartoval...Dôvod ???? -
Vodné krystaliky v nádrži-a tým aj v pal.systéme.Nie je to však isté,že či natankoval zlý benzin alebo nie (aj tak nemal účtenku z pumpy-takže to mal za jedno)no tieto krystaliky môžu vzniknuť aj "výparmi" vzniknutými hlavne v lete a keďže je voda ťažšia,ostáva to viac menej na spodku nádrže. Začne to potom haprovať v zime podobným spôsobom. A ak sa náhodou k tomu pridá menej kvalitný natankovaný benzin, tak to mu "napomôže"...
Už tam to STP teraz nalial (no malo by sa to nalievať ešte pred zimou)....
Naposledy upravil(a) muco dne čtv 31.12.2009, 12:32, celkem upraveno 3 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
pristi rok pridaji dalsi procenta bioslozky a to uz me fakt nastve - to budu mit nadrz cistou jak nevim cojosuk píše:no je to pravda, od doby co se do benzínu dává biolíh tak odpadly problémy s vodou v benzínu ponevadž se díky lihu voda s benzínem promísí, ale občas nějaký ten petrolej třeba od STP (případně ten "zázrak" od toyoty co má zazračnou IMHO jen cenu) na rozpuštění povlaku ve vstřikách atd. se podle mě hodí.
ja bych tam nic nelil , jako by ten benzin nebyl uz takhle drahy
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Pavo.B. píše:
ja bych tam nic nelil , jako by ten benzin nebyl uz takhle drahy
Zasa tých 7€ za STP ma za jednu zimu nezrujnuje.
A benzin ešte len bude drahý...
No, a my (naša drahá-to je to správne slovo- vlasť "Slovenskooo") sme na popredných priečkach s cenami poh. látok v europe - ak nie prví
Aspoň v niečom sme prví
Nebojte sa- bude horšie..................
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No asi takhle. Pokud benzinovy motor nenastartuje kvuli vode v benzinu, pak te vody je tolik, ze to neni normalni. Za tech 15 let co jezdim s benzinakama jsem nikdy nepouzil nejakou tu kouzelnou lahvicku a nikdy jsem nemel problem nastartovat i pri -25. Ano samozrejme znam benzinky, kde je benzin pomalu 1:1 s vodou a ani v nejvetsi krizi bych tam nenatankoval.
Pozor netvrdim, ze se to nemuze stat, ale pravdepodobnost je hodne hodne mala a lejt tam neco preventivne, k tomu nevidim duvod. Zase na druhou stranu, benzinak je na to mene nachylny nez nafta a schroupne v podstate cokoli co hori
Pozor netvrdim, ze se to nemuze stat, ale pravdepodobnost je hodne hodne mala a lejt tam neco preventivne, k tomu nevidim duvod. Zase na druhou stranu, benzinak je na to mene nachylny nez nafta a schroupne v podstate cokoli co hori
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
benzín....
Kur****** už je to tu zas? Voda v benzínu a mísení vody záměrně do benzínu u pumpy? :-/ Ach jo. Pumpaři do toho lejou jiné přísady, ne vodu, protože ta s benzínem tvoří interkalárním mícháním cca 1,4L směsi z 1 L benzínu a 1L vody. :-/ Tak na obohacení se je lepší technický benzín, petrolej...... nízkooktanová paliva....
A co se týče aditiv do benzínu: jsou zbytečná.
I když jsem použil od SONAXu čistič ventilů a palivové soustavy (s tím vědomím, že se nejspíše stejně jedná jen o benzín) - bez větších známek poškození motoru.
)))
A co se týče aditiv do benzínu: jsou zbytečná.
Back in Czech.
Re: benzín....
Dámy,páni - takto môžete (netvrdím,že určite!!!) dopadnúť,ak si myslíte,že aditva do nádrže nepatria.
Slová typu:
"... cože?? benzin nikdy nezamrzne..." alebo: " -dnes už netreba dávať nič do benzinu,lebo už v benzine sú aditiva" a pod...- je mi toho dotyčnéhoho ľúto,ale je to potom "jeho vec"..
Predvčerom som natankoval do plna na OMV-max emotion(bývalý carrera).Koniec-koncov iné netankujem kvôli tomu,že neverím našim"slovenským" pumpám a preto tam dávam ten drahší 95-kový.
Mám najazdené 5750km ,preto som pred zimou nechcel dať nič do nádrže .Lejem aditivum do benzinových motorov pred každou zimou aby som predišiel takýmto veciam,čo sa mi stalo nielen dnes,ale aj v minulosti...Takže NIE JE TO PRVÝ KRÁT - a nevyhovárajte sa na to,že na Shellke sa to stať nemôže.
Netvrdím,že som natankoval benzin s vodou!! Tá voda ktorá môže byť v nádrži vzniká aj z výparov hlavne v lete .
Nastartoval som dnes auto tak,že motor išiel asi na 3 valce,šklbalo ho,s plynom som ho nevedel dať do otáčok, tak som ho vypol.Nastartoval som ho znova a opäť rovnaký zvuk a problém. Do tretice som to radšej neskúšal a na rad prišiel Toyota asistent.Poslal mi odťahovku,ktorá ma odtiahla do servisu.(Bol som pred barákom a chcel som ísť len do mesta) Počas cesty (pri ťahaní) sa auto"opravilo",pretože pred servisom pán technik auto nastaroval bez problémov,tak ho dal len na diagnostiku a samozrejme bolo všetko OK. Prvé samozrejme čo povedal,že pravdepodobne nejaký vodný krištálik asi zamrzol a nepustil benzin do jedného valca.Kedže som mal účtenku z tankovania za 50€ carreru z pred 2 dní,tak sa aj divil trochu,lebo tá bývalá carrera je kvalitný benzin ...No nič to nemení na fakte,že sa také niečo nemôže stať ani pri carrere...Takže tým,že sa auto počas cesty "otriaslo",alebo sa možno krištálik vody rozpustil počas cesty, pán technik auto pekne nastartoval .Inak sa to vysvetliť nedá.Potom som išiel do mesta a cca po 1hod.státia som išiel domov bez problémov.
Takže nech si hovorí kto čo chce,nie je to moja prvá skúsenosť so "zamrznutým"benzinom (teda malilinkatej kvapôčky vody v benzine-čo je bežné)
A tím,komu sa to v živote nestalo, tak buďte radi!!!!!!

P.S.
To bol pekný pocit pred činžiakom..Aha-nové auto - japonec a tlačia ho na odťahovku...(ved poznáme susedov,že???)
Takže- s týmto-alebo podobným budem pokračovať ja osobne ďalej ! :

Slová typu:
"... cože?? benzin nikdy nezamrzne..." alebo: " -dnes už netreba dávať nič do benzinu,lebo už v benzine sú aditiva" a pod...- je mi toho dotyčnéhoho ľúto,ale je to potom "jeho vec"..
Predvčerom som natankoval do plna na OMV-max emotion(bývalý carrera).Koniec-koncov iné netankujem kvôli tomu,že neverím našim"slovenským" pumpám a preto tam dávam ten drahší 95-kový.
Mám najazdené 5750km ,preto som pred zimou nechcel dať nič do nádrže .Lejem aditivum do benzinových motorov pred každou zimou aby som predišiel takýmto veciam,čo sa mi stalo nielen dnes,ale aj v minulosti...Takže NIE JE TO PRVÝ KRÁT - a nevyhovárajte sa na to,že na Shellke sa to stať nemôže.
Netvrdím,že som natankoval benzin s vodou!! Tá voda ktorá môže byť v nádrži vzniká aj z výparov hlavne v lete .
Nastartoval som dnes auto tak,že motor išiel asi na 3 valce,šklbalo ho,s plynom som ho nevedel dať do otáčok, tak som ho vypol.Nastartoval som ho znova a opäť rovnaký zvuk a problém. Do tretice som to radšej neskúšal a na rad prišiel Toyota asistent.Poslal mi odťahovku,ktorá ma odtiahla do servisu.(Bol som pred barákom a chcel som ísť len do mesta) Počas cesty (pri ťahaní) sa auto"opravilo",pretože pred servisom pán technik auto nastaroval bez problémov,tak ho dal len na diagnostiku a samozrejme bolo všetko OK. Prvé samozrejme čo povedal,že pravdepodobne nejaký vodný krištálik asi zamrzol a nepustil benzin do jedného valca.Kedže som mal účtenku z tankovania za 50€ carreru z pred 2 dní,tak sa aj divil trochu,lebo tá bývalá carrera je kvalitný benzin ...No nič to nemení na fakte,že sa také niečo nemôže stať ani pri carrere...Takže tým,že sa auto počas cesty "otriaslo",alebo sa možno krištálik vody rozpustil počas cesty, pán technik auto pekne nastartoval .Inak sa to vysvetliť nedá.Potom som išiel do mesta a cca po 1hod.státia som išiel domov bez problémov.
Takže nech si hovorí kto čo chce,nie je to moja prvá skúsenosť so "zamrznutým"benzinom (teda malilinkatej kvapôčky vody v benzine-čo je bežné)
A tím,komu sa to v živote nestalo, tak buďte radi!!!!!!

P.S.
To bol pekný pocit pred činžiakom..Aha-nové auto - japonec a tlačia ho na odťahovku...(ved poznáme susedov,že???)
Takže- s týmto-alebo podobným budem pokračovať ja osobne ďalej ! :

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
2 muco
Ten Toyota čistič vstrekov máš len na jednu nádrž, keď potom natankuješ nejaký nekvalitný benzín, tak ti to nepomože. Čo som čítal, sú dobré skúsenosti s aditívom VIF do benzínu, za 500 ml dáš cca 200,- Kč +- 20,- Kč a dávkuje sa to 1 ml VIF na 1 l benzínu.
Ten Toyota čistič vstrekov máš len na jednu nádrž, keď potom natankuješ nejaký nekvalitný benzín, tak ti to nepomože. Čo som čítal, sú dobré skúsenosti s aditívom VIF do benzínu, za 500 ml dáš cca 200,- Kč +- 20,- Kč a dávkuje sa to 1 ml VIF na 1 l benzínu.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Muco a kde mas jistotu, ze to byl krystalek vody ? Klidne mohla zablbnout elektrika nebo zablbne vstrikovac. Je vubec otazkou, co se stalo, kdyz to pak bez zasahu fungovalo.
Pokud jsi natankoval plnou nadrz, tak se voda zredila natolik, ze aby zmrzla a ucpala vstrikovac mi prijde trochu divne. Leda, ze bxy se tam dostala necistota, pokud jsi dojel k benzince na vypary.
Dale najel jsi jen hooodne malo km, aby se tam voda vytvorila v takovem mnozstvi. Ja mel 7 let benzinaka, nikdy jsem nadrz necistil, nikdy do benzinu nic nelil a nikdy jsem nemel problem s vodou - s autem jsem jezdil denne za jakekoli teploty.
Pokud jsi natankoval plnou nadrz, tak se voda zredila natolik, ze aby zmrzla a ucpala vstrikovac mi prijde trochu divne. Leda, ze bxy se tam dostala necistota, pokud jsi dojel k benzince na vypary.
Dale najel jsi jen hooodne malo km, aby se tam voda vytvorila v takovem mnozstvi. Ja mel 7 let benzinaka, nikdy jsem nadrz necistil, nikdy do benzinu nic nelil a nikdy jsem nemel problem s vodou - s autem jsem jezdil denne za jakekoli teploty.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
To nie je tak,že to máš na jednu nádrž !Čepo píše:2 muco
To aditivum nalievaš ked ti začne blikať rezerva.Potom natankuješ do plna - aby sa to premiešalo. Ked sa ti ti nádrž vyprázdni cca do 1/3,opäť natankuješ do plna a vždy tam zostane nejaká časť z toho,ktorá pomôže , aby sa to maximálne eliminovalo. Kolko nádrží to vydrží to neviem,ale podla skuseností (nielen mojich) to stačí urobiť raz ročne-skôr ako udrú prvé mrazy.
A to,že kupujem Toyotu, to je viac menej preto,lebo mám auto v záruke!! Písal som sem už niekolkokrát,že nie je bezpodmienečne nutné použiť made in Toyota!!!! Ale pokial máš nový voz, nedá ti naliať niečo iného...
Mrazík:
Nevylučujem tvoje tvrdenia - to nie !
Ale vychádzam predovšetkým z vlastných skúseností.Neopakujem sa po iných-teda hovorím sám za seba.Teraz je to myslím už asi 4x čo sa mi to stalo,takže nezaskočilo ma to-rátal som s tým trochu,keďže som nedal to aditivum pred zimou. Nejazdím vela,čiže tým pádom ani tak často na benzinku nechodím a to je super úrodná pôda na vznik výparov v lete v nádrži,keďže majú takíto ludia(teda ako som aj ja) v nádrži aj mesačný benzin,ktoré sa môžu(ale aj nemusia) takto v zime prejaviť . U teba to je možno iné,pretože jazdíš stále a vždy sa ti ten benzin "točí" v nádrži!!! Takže skôr,než sa ti vytvoria nejaké výpary v nádrži už natankuješ ďalšiu nadrž a proste sa benzin tým furt obmieňa...
No vždy je však pri rôznych poruchách tá pomyslená "druhá" varianta-
"...čo ak to bolo niečim iným...???
Tak sa spýtajme takto:
Prečo by to malo byť niečim iným ?
No odkedy používam "Velfobin" (v prípade yarisa ten Toyota čistič) , som toto už nezažil.- Okrem dneška.
Náhoda - alebo nie?
Toť je to otázka,na ktorú možno budú mať rôzne názory ludia. Na každý argument však existuje protiargument,takže dá sa dlho filozofovať o všetkom.
A ešte raz píšem-vám-ktorí ste to nezažili,buďte radi !
Preto som tie fotky sem dal,aby služili ako výstraha pre ludí,ktorí majú na to trochu iný názor. Ako inak Vám to ešte mám "dokázať",že vám ak viem nechcem radiť zle a aj ja to isté očakám od Vás.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid