T16 GO motoru

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
OtaToy
Člen Týmu

T16 GO motoru

Příspěvek od OtaToy »

Zdravim všechny,
Tak jsem na zimu postavil celiku na spalky, uz jsem v ni prez 6 tejdnu nesedel :( , zatím jezdím v peugeotu a opájím se možností jezdit 50km/h přez díry- což je asi tak jediná jeho přednost. :) No abych mluvil k věci, tak nezahálím a peníze vydělané a ušetřené za benzín investuji do celiky. Pod stromečkem na ní teda čeká už komplet celej podvozek i s brzdama, koutoučema, hadičkama, atd..
Další věc kterou bych chtěl udělat je GO motoru a rád bych se zeptal kolik by to stálo a jestli by mi někdo mohl napsat rozpis toho co všechno GO obnáší. V zásadě mi jde pouze o informovanost, asi bych tuhle práci přenechal odborníkům (idaho, libor, ..), chci mít ale představu kam všude se bude šahat a jak dlouho budu šetřit. Díky :)

PS: Ještě bych mohl dodat že jde o 2.0 gti 105kW r.v. 1988, najeto oficielně 120 tisic, doopravdy tak milión.. :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

GO motoru obnáší: rozebrání,složení motoru,vyčištění,vybrus kliky,válců,výměna voditek ventilu,zabrousení sedel ventilu. Výměna olej vodní pumpy,rozvodu a materiál s tím spojeny:sada pistu,ventilu,voditek,o. a v. čerpadlo,rozvody,sada těsnění motoru,šrouby hlavy,k.zámků. Celkem 35-38000.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
OtaToy
Člen Týmu

Příspěvek od OtaToy »

Tak to je cena s kterou jsem zhruba počítal. Sice bych pár korun ušetřil, rozvody i s pumpou uz jsou komplet, ale stejně to bude projekt spíž až na léto, až bude dostatek finančních prostředků- nechci na ní holce šetřit..
Ještě by mě zajímalo jestli je možné dát na 2.0 převodovku z 1.6, jde mi o to že bych rád prospěl akceleraci, kamarád tímto způsobem "upravil" 205 gti a rozdíl je to obrovskej. Pokud to z nějakeho duvodu nejde, nebo je celá úvaha špatně, rád se dozvím víc.. O věci jako je spotřeba a hluk při dalničních 130 mi vůbec nejde, celiku mám pouze pro radost, na konzumní cesty mám jiné vehicle. Díky
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak jestli máš nové rozvody a vodní pumpu může se nechat, převodovku lze upravit zkrácením trvalého převodu a pak ještě přestavět na krátko.
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

Aspoň toto téma nemusím pak zakládat já, plánuji taky podobné věci,... btw. co tam máš za podvozek, brzdy, hodičky? sérii nebo něco sport.?
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door

Facebook - SeeJ. Photography
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

U 4age je cena o cca 3000nižší ze standartních dílů. Ale aby jsi nezaváhal. :) performance dílů je dostatek. :D Jinak brzdové hadice rozhodně goodridge mám dodavatele kde vychází kolem 2-2800 vč pošty. Vzadu máš kotouče nebo bubny?
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

já tam mám bubny, 1,6 nemá kotouče, no ale to je hooodně dopředu, auto je pořád rozdělané do šroubku a asi ještě dlouho bude,.....
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door

Facebook - SeeJ. Photography
Odpovědět

Zpět na „Celica“