Jakou používáte naftu? A co v zimě?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
cuba66
Manager Týmu

Jakou používáte naftu? A co v zimě?

Příspěvek od cuba66 »

Já jezdím jen na Vervu od Benziny (nyní 60 cetanů), spotřeba je v podstatě stejná (6,2 s motorem 2,0 D4-D - 70% město zbytek dálnice). Ale co je lepší je zátah před tím než foukne turbo. Nedávno jsem musel nouzově vzít DieselTech od Agipu a objektivně to jede hůř. Jezdím stejné trasy takže vím, který kopec bere ještě 5-ka a kde musím řadit na 4-ku. No a s DieselTechem je to přesně ten rozdíl, tam kde jde Verva na 5-ku musí Agip na 4-ku.
Ale abych jen nechválil - minulý týden jsem Vervu tankoval u jiné Benziny než normálně (a výrazně dráž) no a včera mi při -16 zamrzla. Takže moje rada - kupujte ji jen tam, kde je levná a hodně jí vytočí (já kupuju za 27,50).
A otázka na konec - používáte nějakou zimní přísadu do nafty a jakou?
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

pokud pouzivas uz Vervu, tak tam nic nelej. Verva je aditivovana a pokud das nejake aditivum, tak spis nafta muze ztratit sve vlastnosti
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

hudyss píše:pokud pouzivas uz Vervu, tak tam nic nelej. Verva je aditivovana a pokud das nejake aditivum, tak spis nafta muze ztratit sve vlastnosti
No rád bych tam už nic nelil, ale co mám dělat když při -16 zmrzla? A to má být do -26. Psal jsem do Benziny, samozřejmě bez odpovědi :( Jinak Vervu používám už víc než rok...
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

S tim se neda nic delat, hodne lidem se to stalo. Ale jak pise p.Vaculik v Autodieselu, pridani aditiva do aditivovane nafty, spis jeste tu naftu degraduje a muze ztratit nektere sve vlastnosti. Co treba palivovy fitlr, jak je tam dlouho? muze to byt jeho vina, muze byt lehce zanesenej. No a nafta, zkusit jinou znacku? nebo treba od Benziny Top Q a pak pridavat VIF i trosku vic v mrazech.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

hudyss píše:S tim se neda nic delat, hodne lidem se to stalo. Ale jak pise p.Vaculik v Autodieselu, pridani aditiva do aditivovane nafty, spis jeste tu naftu degraduje a muze ztratit nektere sve vlastnosti. Co treba palivovy fitlr, jak je tam dlouho? muze to byt jeho vina, muze byt lehce zanesenej. No a nafta, zkusit jinou znacku? nebo treba od Benziny Top Q a pak pridavat VIF i trosku vic v mrazech.
Jj, přesně tak, taky si to myslím, ale přidal jsem aditivum pouze proti zamrznutí. Takže nemá nic společného s mazáním a čištěním čerpadla, trysek a spol. Osobně si myslím, že prostě Verva Diesel není celoročně do -26, ale nemrznoucí přísada je tam přidávána opravdu jen na zimu. A já holt natankoval 12.12. ještě letní. Add filtr - je pravda, že má 5000 km do konce životnosti (prohlídka při 60tis.), ale známým to zamrzlo i s novým filtrem :( .
Top-Q - vyzkouším a uvidím :wink:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

jj letni je do 0 pak ta prechodova do -8 a pak az ta zimni nad -20. Takze se klidne mohlo stat, ze to nebyla jeste primo zimni. A mezi nami filtr muzes vymenit i driv, treba na pulce vymeny. Stejne tak menim i vzduchac dohromady s olejem. A to by clovek koukal, jak po 15tis je vzduchac cernej, stejne tak i kabinovej filtr.
Odpovědět

Zpět na „Auris“