Spolahlive auto problemove v -10+ chlade?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
feronovak
Řidič

Spolahlive auto problemove v -10+ chlade?

Příspěvek od feronovak »

Mam niekohlo otazok ohladom Avensisa, kedze to je moj prvy diesel tak to mozno je v normalne ale spytat sa musim:

1. Pokial ide do 10km a motor sa uplne nenahreje tak ked do toho dupnem (mame usek kde sa napajame priamo na 4=prudkovku kde musim ist z nuly na 80km relativne rychlo) tak pri motore ktory ide tych 7-8km tak pri 2ke, 3jke pri zabere je za mnou dym ako keby som nemal ziaden filter a dymi to ako lokomotiva ... potom to uplne prestane ale napriklad pri zastaveni a cuvani mam za sebou oblak dymu ... je to ale taky biely dym takze neviem ci to je klima a para alebo co ...

2. Spojka ma evidentne problemy zaradit do spiatocky alebo jednotky. Doteraz v pohode ale niektore rana mam problem vobec zaradit a musim to tam pchat seriozne nasilim. Je to normalne? Treba to niecim na zimu premazat?

3. Pri -14C a kratkej jazde sa mi obcas na velmi nizkych otackach stane ze nieco klepne v motore ako kov o kov. Netusim co to moze byt, znie to divne a nie zdravo ale neopakuje sa to casto. Zatial 2x

Hlavny problem je dymenie, nedymilo to vobec v + teplotach a teraz pri zime to obcas zadymi tak ze myslim ze ani skoda traktory takto nedymia. Pri aute co ma aj filter pevnych castic sa mi zda ze to nie je normalne ale ako hovorim je to moj prvy diesel a zima vonku je bezne -10 az -14 stupnov. V toyote nevedeli najst nic

Dik za rady

Fero

PS: Motor ma vykon vkuse, teda nevsimol som si ze by som nemal tah
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud je ten kour bily tak to bude nejspis para - v tehle mrazech , a v prevodovce je dost hustej olej a jeste kdyz se ochladi tak jako tyto dny tak trva nez se rozehreje a spatne se radi , to i u moji stare celici kdyz je studena musim radit s mezplynem a opatrne
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

co sa tyka tej prevodovky v zime...rovnake aj u mna. Nastastie takato kosa je len par dni v roku... -). Good luck.
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

Moje Verso je první ropa co mám a vždycky mě každej mechoš tvrdil, že pokud budu jezdit s nafťákem jen krátký vzdálenosti, tak tomu motoru budu jen dávat na prdel. Hlavně každej zdůrazňoval, že právě v zimě jezdit jako v bavlnce, žádný vytáčení než se to ohřeje a tak. Pokud jezdíš jen 10km tak sotva ohřeješ motor, ale převodovku v takové zimě nemáš šanci ohřát a tedy ani tužšímu řazení se nediv. Bílej kouř ze tebou, kterej se hned rozplyne bude pára a když si všimneš aut kolem, tak budou kouřit takhle všechny.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Odpovědět

Zpět na „Avensis“