ZASE NEJEDE 2.0 D4D 85 KW
ZASE NEJEDE 2.0 D4D 85 KW
UŽ SEM TO TU NĚKDY PSAL ALE PROBLEM ZNOVU NASTAL.NEVÍ NĚKDO ČÍM BY TO MOHLO BÝT?NORM.JEDU A NAHLE ZTRATÍM VÝKON.PODŘADÍM TŘEBA NA DVOJKU AUTO ZAČNE POMALINKU NABÝRAT DECH PAK TO LAPNE DECH VYSTŘELÍ JAKO RAKETA A ZAMNOU JEN ČENÝ DÝM A ZASE TO NĚJAKOU DOBU JEDE NORMÁLNĚ.BYL JSEM NA DIAGNOSTICE A TAM NIC NEZJISTILI MĚNIL SEM PALIV.FILTR A NEPOMOHLO TAK NEVÍM CO MAM DĚLAT.NEMŮŽE TO BÝT TŘEBA VÁHA VZDUCHU? NEBO NĚCO S TURBEM?PORADTE MI 

Delalo mi neco podobnyho, uz dvakrat se mi stalo, ze auto ztratilo vykon a neslo vytocit nad 2tis otacek. Po nekolikatem nastartovanim a vypnuti motoru bylo vse v poradku, jen zustaly svitit kontrolky protiprokluzu, stabilizace a jeste mam pocit, ze ABS. V mem pripade to bylo, aspon teda doufam, spatnou naftou. Poprve se to stalo na mem aute svagrovi, takze nevim podrobnosti a podruhe se to stalo mne asi po najeti 30 km od natankovani v Innsbrucku pri ceste do Italie. Motor mam stejny.
Tak se mi to dneska stalo asi taky.
Kdyz jsem dneska chtel nastartovat, tak jsem musel tak deset vterin tocit s motorem nez to chytlo, hned jak to chytlo, tak jsem motor vypnul a zase zacal startovat, motor chytnul normalne, takze z toho jsem usoudil, ze chyba nebude v baterce. Mam pravdu, ne? Podle meho by po tom desetivterinovem toceni spatna baterka byla vyflusla.
Rozjel jsem se, ale auto neslo vytocit vic jak na 2000 otacek, zastavim na volnobeh to same, vypnu motor, nastartuju a na volnobeh to netocilo vic jak 4000. Rozjel jsem se a chvili to tahlo, chvili to netahlo. Pak se to rozjelo a vypadalo to, ze uz to bude dobry, ale po dvou kilometrech sly otacky dolu az se motor pri jizde vypnul. Po opetovnem nastartovani uz to chodi jak ma. Myslim, ze to melo souvislost se zahratim motoru, tak uvidim, co to udela zitra. Kazdopadne dneska se o zahratem motoru taky poradne nedalo mluvit, protoze jsem jel 5 km do obchodu a 5 km zpatky.
Jen tak mimochodem, kde najdu vahu vzduchu?
Nekde za vzduchovym filtrem? Nemuzu ted vybavit, jak to tam vypada.
Kdyz jsem dneska chtel nastartovat, tak jsem musel tak deset vterin tocit s motorem nez to chytlo, hned jak to chytlo, tak jsem motor vypnul a zase zacal startovat, motor chytnul normalne, takze z toho jsem usoudil, ze chyba nebude v baterce. Mam pravdu, ne? Podle meho by po tom desetivterinovem toceni spatna baterka byla vyflusla.
Rozjel jsem se, ale auto neslo vytocit vic jak na 2000 otacek, zastavim na volnobeh to same, vypnu motor, nastartuju a na volnobeh to netocilo vic jak 4000. Rozjel jsem se a chvili to tahlo, chvili to netahlo. Pak se to rozjelo a vypadalo to, ze uz to bude dobry, ale po dvou kilometrech sly otacky dolu az se motor pri jizde vypnul. Po opetovnem nastartovani uz to chodi jak ma. Myslim, ze to melo souvislost se zahratim motoru, tak uvidim, co to udela zitra. Kazdopadne dneska se o zahratem motoru taky poradne nedalo mluvit, protoze jsem jel 5 km do obchodu a 5 km zpatky.
Jen tak mimochodem, kde najdu vahu vzduchu?

-
- Člen Týmu
Mám stejný problém, jenom ale v mrazu
Ahoj, dvě zimy po sobě se mi stalo to samé. Když udeří takové mrazy jako teď (kolem -15 °C) dělá mi auto následující: když je motor již lehce zahřát, tak nevytočím motor přes 2000 ot/min. Vypadá to tak, že jedu přidávám a u těch 2000 motor jakoby ubere a dojde k poklesu asi na 1800, pak zase přidá do 2000 a zase pokles. Na volnoběh to vytočím na jaký otáčky chci.
Loni se mi dokonce stalo, že mi to pak chcíplo a nastartovali to zase až v servisu po chvilce v garáži. Bohužel na diagnostice nebylo nic. Domnívali se, že je to zatuhlou naftou, tak jen vyměnili palivový filtr. Letos se to ale opakuje a nemyslím si, že je to naftou, to by se asi chovalo jinak.
Loni se mi dokonce stalo, že mi to pak chcíplo a nastartovali to zase až v servisu po chvilce v garáži. Bohužel na diagnostice nebylo nic. Domnívali se, že je to zatuhlou naftou, tak jen vyměnili palivový filtr. Letos se to ale opakuje a nemyslím si, že je to naftou, to by se asi chovalo jinak.