Koupě corolly 93-97
Koupě corolly 93-97
Zdravím všechny místní toyoťáky,jsem tu první den 
  a chtěl bych koupit Toyotu corollu modelové řady 93-97 (těma rokama si nejsem jist). Zatím jsem jezdil pouze ve dvou Mitsubishi Galantech(92 a 99) a před tejdem jsem měl malou nehodu a galanta prodávám a koukám právě po corollách pětidveřových (spíše hatchback) motor 1.3 či 1.6. Co byste mi popřípadně poradili před koupí,čeho se vyvarovat apod.. Nebo pokud o nějaké corolle na prodej víte...  

Naposledy upravil(a) Tomasssr dne pát 18.12.2009, 12:28, celkem upraveno 1 x.

corolla
zdravim, som rad, ze nam pribudne dalsi clen  
  vitaj na fore
ja mam corollu rocnik 94, sedan 1.3 16V 88 koni a je to super auticko.
co sa tyka kupy tak samozrejme ako u kazdeho auta skontrolovat stav, korozia (u tejto corolly su nachylne zadne lemy blatnikov a spodky dveri, naopak prahy a spodok auta ako taky mam aspon ja aj po tolkych rokoch a 300 000 km bez nejakej vyraznejsej hrdze), ci nebolo burane a podvozok nakolko je tam vela tyciek a vsetkych moznych dielov, takze je dobre kupit nieco comu neklepe podvozok a pod.
konkretne ku motorom, ja mam sice 1.3 (88 koni) ale ak by sa ti podarilo najst 1.6 tak by som radsej zobral silnejsiu, nie zeby bol 1.3 zly motor, prave naopak ale 1.6 ma vyssi vykon aj krutiaci moment.
motory 1.3 sa robili vo vykone 88 koni do roku 1994 priblizne, a od 95 vacsinou 75 koni ale trosicku lepsi krutiaci moment, na svojom mam spotrebu vacsinou okolo 6.5 litra
problemy som ja nejake velke nemal, len ti drzim palce aby si nasiel nejaky pekny kusok nakolko vela ludi ich nepredava a mnoho byvalych majitelov sa k nim nechovalo prave najkrajsie. pytaj sa na spotrebu oleja, ktora s pribudajucimi kilometrami pribuda, motor musi mat cisty pekny chod (mnohe toyotacke motory z tych rokov maju pociatocne problemy s ojnicnymi loziskami a ak sa to nevymeni tak to konci az brusenim kluky atd), takze pozor na klepkanie a podobne zvuky. myslim, ze nejake ine chronicke vady nemaju, podla mna su to velmi velmi spolahlive auta
 ked mi este nieco napadne doplnim.
tak drzim palce v hladani
PS: tu na fore myslim je na predaj momentalne iba jedna, majitel ma nick Badger, krasny kusok s tuningom, pozri si ju v sekcii Auta - Nabidka.

ja mam corollu rocnik 94, sedan 1.3 16V 88 koni a je to super auticko.
co sa tyka kupy tak samozrejme ako u kazdeho auta skontrolovat stav, korozia (u tejto corolly su nachylne zadne lemy blatnikov a spodky dveri, naopak prahy a spodok auta ako taky mam aspon ja aj po tolkych rokoch a 300 000 km bez nejakej vyraznejsej hrdze), ci nebolo burane a podvozok nakolko je tam vela tyciek a vsetkych moznych dielov, takze je dobre kupit nieco comu neklepe podvozok a pod.
konkretne ku motorom, ja mam sice 1.3 (88 koni) ale ak by sa ti podarilo najst 1.6 tak by som radsej zobral silnejsiu, nie zeby bol 1.3 zly motor, prave naopak ale 1.6 ma vyssi vykon aj krutiaci moment.
motory 1.3 sa robili vo vykone 88 koni do roku 1994 priblizne, a od 95 vacsinou 75 koni ale trosicku lepsi krutiaci moment, na svojom mam spotrebu vacsinou okolo 6.5 litra
problemy som ja nejake velke nemal, len ti drzim palce aby si nasiel nejaky pekny kusok nakolko vela ludi ich nepredava a mnoho byvalych majitelov sa k nim nechovalo prave najkrajsie. pytaj sa na spotrebu oleja, ktora s pribudajucimi kilometrami pribuda, motor musi mat cisty pekny chod (mnohe toyotacke motory z tych rokov maju pociatocne problemy s ojnicnymi loziskami a ak sa to nevymeni tak to konci az brusenim kluky atd), takze pozor na klepkanie a podobne zvuky. myslim, ze nejake ine chronicke vady nemaju, podla mna su to velmi velmi spolahlive auta
tak drzim palce v hladani
PS: tu na fore myslim je na predaj momentalne iba jedna, majitel ma nick Badger, krasny kusok s tuningom, pozri si ju v sekcii Auta - Nabidka.
Díky za rady.
Jestli myslíš tu černou corollu tak na tu jsem se už díval,je sice pěkná,ale pro mě trochu drahá, chtěl bych obyč čistou verzi, z výbavy aby měla poslilovač, ele. přední okna a centrál,bez tyhle výbavy bych si už asi nezvyknul
 . Je škoda že jich je u nás tak málo na prodej, jezdí jich přitom poměrně dost,ale nikdo neprodává... 

Jestli myslíš tu černou corollu tak na tu jsem se už díval,je sice pěkná,ale pro mě trochu drahá, chtěl bych obyč čistou verzi, z výbavy aby měla poslilovač, ele. přední okna a centrál,bez tyhle výbavy bych si už asi nezvyknul
- ArnieGT
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

No jo proč by se taky někdo zbavoval bezporuchového auta  

Jinak hodně štěstí při hlední,...

Jinak hodně štěstí při hlední,...
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75' 
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz

JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
toyota
jj myslel som tu ciernuTomasssr píše:Díky za rady.
Jestli myslíš tu černou corollu tak na tu jsem se už díval,je sice pěkná,ale pro mě trochu drahá, chtěl bych obyč čistou verzi, z výbavy aby měla poslilovač, ele. přední okna a centrál,bez tyhle výbavy bych si už asi nezvyknul. Je škoda že jich je u nás tak málo na prodej, jezdí jich přitom poměrně dost,ale nikdo neprodává...
![]()
skus pripadne nieco pohladat v nemecku, mozno sa ti postasti ..
zo slovenska sa ti sice neoplati tahat ale nasiel som iba tieto dva slusnejsie kusky len tak pre inspiraciu a porovnanie cien:
http://toyota-corolla.autobazar.eu/14-x ... 18582.html
http://toyota-corolla.autobazar.eu/14-1 ... 89363.html
projel jsem net a nasel treba tuhle: 
http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... la/7762197
myslim si ze vypada ok a i cena mi prijde rozumna...
edit: ted koukam ze chces petidverovou, sem se prekouk... tak tu jsem zadnou rozumnou nenasel...

http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... la/7762197
myslim si ze vypada ok a i cena mi prijde rozumna...
edit: ted koukam ze chces petidverovou, sem se prekouk... tak tu jsem zadnou rozumnou nenasel...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95

Zdá se mi to, nebo ta stříbrná zo slovenska měla vylítlé aerbagy? Příjde mi že jo podle volantu( ta prostřední část moc nelícuje k volantu) a pak taky ten aerbeg spolujezdce... Jinak je moc pěkná i když trošku dražší.
U tý modrý nevím jestli je dobrý kupovat auto s motorem 1.3 co má nalítáno 223 000 km

U tý modrý nevím jestli je dobrý kupovat auto s motorem 1.3 co má nalítáno 223 000 km
airbag
ked sa na to tak poriadne pozriem, tiez sa mi nepaci hlavne ten airbag spolujazdca (ale to nech posudi niekto, kto ma 2x airbag v E10tke lebo ja airbagy nemam a zda sa mi, ze viacerymi corollam casom pravy kryt airbagu velmi nesedel).. tazko povedat podla foto, to by trebalo otvorit kapotu a poriadne pozriet co s tym bolo robeneTomasssr píše:Zdá se mi to, nebo ta stříbrná zo slovenska měla vylítlé aerbagy? Příjde mi že jo podle volantu( ta prostřední část moc nelícuje k volantu) a pak taky ten aerbeg spolujezdce... Jinak je moc pěkná i když trošku dražší.
a ten trojdverak 1.6 .. krasne auticko, len asi malo dveri pre teba
					Naposledy upravil(a) andy.gee dne pát 18.12.2009, 15:23, celkem upraveno 1 x.

andy.gee: Málo dveří a švihadla místo elektriky 

Marty: Tak najdou se lidi co s autem jezdí vyjimečně jako např. můj tata, ale je mi jasný že tyhle starý auta budou mít většinou dost najeto, můj galant má nalítáno 230 tis. a už začal poměrně dost žrát vodu a olej (ted už je zadřenej
 ) Ale byl to dvoulitr a 1.3 je přecejenom o dost menší obsah,tak sem chtěl vědět jak na tom tyhle motory jsou...

Marty: Tak najdou se lidi co s autem jezdí vyjimečně jako např. můj tata, ale je mi jasný že tyhle starý auta budou mít většinou dost najeto, můj galant má nalítáno 230 tis. a už začal poměrně dost žrát vodu a olej (ted už je zadřenej
hm
no spotreba oleja .. 
prvy motor co som mal odisiel na kluku (to co som pisal hore o tych loziskach) ale vydrzal 273 000 km. Oleja uz bral dost ale to bola pravdepodobne aj chyba toho, ze mi najprv dali zly termostat a motor sa niekolko krat poriadne prehrial

terajsi motor co mam ma cca 175 000 km (ak nebol stoceny) a zerie priblizne 1.5 litra oleja od vymeny do vymeny co je u mna 10 000 km

prvy motor co som mal odisiel na kluku (to co som pisal hore o tych loziskach) ale vydrzal 273 000 km. Oleja uz bral dost ale to bola pravdepodobne aj chyba toho, ze mi najprv dali zly termostat a motor sa niekolko krat poriadne prehrial
terajsi motor co mam ma cca 175 000 km (ak nebol stoceny) a zerie priblizne 1.5 litra oleja od vymeny do vymeny co je u mna 10 000 km
kdyz tu resite kolik vydrzi motor, tak se taky pridam, mam sice E11 ale to myslim nevadi, moje 1,3 ma najeto 246 000km a od vymeny k vymene coz je u me 15 tkm nedolejvam ani kapku, z horni rysky klesne na 2/3 mezi ryskama. chod motoru je kultivovany...., ja osobne si myslim, ze ty motory pri radne udrzbe vydrzi 0,5 mega km

arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009

corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Tomasrrr
Chceš koupit 15 let staré auto, na novější nemáš peníze a zajímají tě prkotiny - okna v elektrice a centrál a počet kiláků. To chceš, aby Rolka z r. 93 měla najeto 100 tisíc? Tak staré auto má vždy najeto minimálně 200 - 250 tisíc. Ovšem nebál bych se toho, pokud je o motor řádně pečováno, vydrží vše. Nech si to zkontrolovat odborníkem.

No tak okna v ele.  pro mě není prkotina, bez toho bych se v autě už neobešel (navíc v létě když nemá klimu), centrál to samé, poslední bezcentrální auto si pamatuju tak dědovu škodovku 
 no a posilovač potřebuji taktéž,jelikož mě rozmazlili galant svým extra lehkým posilovačem   

Jinak není problém najít corolly 93-96 co mají nalítáno do 100tis. km,ale ty jsem našel v Německu a chcou za ně nehorázný peníze.

Jinak není problém najít corolly 93-96 co mají nalítáno do 100tis. km,ale ty jsem našel v Německu a chcou za ně nehorázný peníze.
Je to všechno o údržbě, spíš než o motor bych měl strach o karoserii, aby nebyla bouraná a moc shnilá. Motor se na vrakovišti sežene za pár šupů, ale podle mě motor odcházel hlavně po flákání intervalů, vytáčení za studena atd... prostě vlivem zacházení, rozhodně ne sam od sebe (i když prý existovala serie pár kusů, který měly špatný pístní kroužky - tam se to ale řešilo už v záruce, někde sem to tady četl). 
Ceny si drží, hlavně v tom německu, protože prostě kdo ji chce, ten si ji koupí aji za vyšší cenu. To že u nás se toho lidi zbavujou v horších stavech a chcou za to celkem vysoký částky (o slovácích ani nemluvím
 )... to už je holt pech.

Ceny si drží, hlavně v tom německu, protože prostě kdo ji chce, ten si ji koupí aji za vyšší cenu. To že u nás se toho lidi zbavujou v horších stavech a chcou za to celkem vysoký částky (o slovácích ani nemluvím
Holomek!