geometrie - levé kolo v řiti
- 
				manex
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

geometrie - levé kolo v řiti
Tak jse tu opět s jedním problémem, a zdá se že tohle už nebude žádná prča..
Moje auto mírně zanáší doleva, není to nic hrozného, ale jelikož mi končí technická, byl jsem preventivně nechat změřit a seřídit geometrii v Barum servisu v Lounech.
Chlápek nasadil na všechny kola jakýsi cajzly, zvedl auto nahoru, proměřoval kastli, a pak měřil kola, výsledky byly vidět na monitoru - jinak teda docela fajn věcička. A pak spustil - že už našel příčinu - auto bylo kdysi nejspíš bourané na levý předek a odneslo to kolo, je prý trošku zatlačené dozadu, a je to neopravitelná závada, protože neví sám co s tím. Může to být poloosa, kotouč, čep, cokoliv.. a prý se nevyplatí abych do toho vrážel prachy, když je to japonec.
Tak já nevím.. mám se toho auta zbavit? Jsem na něj zvyklej, a jiný se mi shánět nechce. Nebo mám shánět všechny ty díly co jmenoval..? Neměl jste někdo podobný problém, abych aspoň věděl čeho se chytit?

Moje auto mírně zanáší doleva, není to nic hrozného, ale jelikož mi končí technická, byl jsem preventivně nechat změřit a seřídit geometrii v Barum servisu v Lounech.
Chlápek nasadil na všechny kola jakýsi cajzly, zvedl auto nahoru, proměřoval kastli, a pak měřil kola, výsledky byly vidět na monitoru - jinak teda docela fajn věcička. A pak spustil - že už našel příčinu - auto bylo kdysi nejspíš bourané na levý předek a odneslo to kolo, je prý trošku zatlačené dozadu, a je to neopravitelná závada, protože neví sám co s tím. Může to být poloosa, kotouč, čep, cokoliv.. a prý se nevyplatí abych do toho vrážel prachy, když je to japonec.
Tak já nevím.. mám se toho auta zbavit? Jsem na něj zvyklej, a jiný se mi shánět nechce. Nebo mám shánět všechny ty díly co jmenoval..? Neměl jste někdo podobný problém, abych aspoň věděl čeho se chytit?
- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

ma pravdu at to radeji vrazí do o deset let staršího golfa, tam sou ty díly ( proti toyce ) tak drahý že to má smysl do nich vrážet 
takovýhle kecy fakt nemám rád "..když je to japonec.." auto je auto, tak si vyber , bude budeš takovéhleho pitomce poslouchat a máš dve možnosti - jezdi s tím dám - zvyšuješ šanci že se nedožiješ duchodu a možná i nekoho vemeš sebou, nebo to pordej / sešrotuj a kup si golfa s 3x tolik najetýmy km a 5x tolik majiteli, jednou tak drahými díly a stoupenš do vyšší vrtsvy ( on ti na to jiste rád přispeje )...
debil.. takhle sem se dlouho nenasral, k takovýmu človeku bych se už s autem ( jakýmkoliv nevrátil ) protože je to debil co se naučil opravovat pár typu aut a když tak přijdes s nečím jiným tak není schopen použít hlavu apřijít na to co s tím delat tak radeji řekne že ".je to jen japonec.."
grrrr..

takovýhle kecy fakt nemám rád "..když je to japonec.." auto je auto, tak si vyber , bude budeš takovéhleho pitomce poslouchat a máš dve možnosti - jezdi s tím dám - zvyšuješ šanci že se nedožiješ duchodu a možná i nekoho vemeš sebou, nebo to pordej / sešrotuj a kup si golfa s 3x tolik najetýmy km a 5x tolik majiteli, jednou tak drahými díly a stoupenš do vyšší vrtsvy ( on ti na to jiste rád přispeje )...
debil.. takhle sem se dlouho nenasral, k takovýmu človeku bych se už s autem ( jakýmkoliv nevrátil ) protože je to debil co se naučil opravovat pár typu aut a když tak přijdes s nečím jiným tak není schopen použít hlavu apřijít na to co s tím delat tak radeji řekne že ".je to jen japonec.."
grrrr..
Jinymy slovy nezbavuj se ji zajed si do servisu kde tomu rozumi a uvidis co ti reknou, napis Idahovi sz bo zavolej to jsou lidi kteri toyotkam rozumi  

Corolla E9 1,6(  77Kw 
( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video

No jo, proto se lidi pak bojí japonců, když kdejakej moula tohle vytrubuje 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG

4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
to jsou ti idioti co jezdí celej život ve škodovkách od 120 po současnou např. fobii ale to že si teď koupí škodovku jen kvůli tomu je to přeci škoda 'české auto' =dostupné levné díly apd...ale to že je to němec s předraženýma dílama,6e i na japonce jsou kolikrát levnější možná i na nějakou Toyota,Honda,Mazda Lexuse,BMW apd...(i ostatní značky...) to už nevidí nebo spíš nechcou vidět...I když třeba komfort a jízdní vlastnosti jsou úplně někde jinde...(uznávám že jsou třeba krapet dražší ale určitě větší kilometroví nájezd a celková výdrž -radši si 20 000 připlatím) Ale tito lidé nic jiného než koncern WV nevidí, a pak rozdávají svoje ROZUMNÉ radyfildis píše:No jo, proto se lidi pak bojí japonců, když kdejakej moula tohle vytrubuje
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..

- 
				manex
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Ok, takže mi radíte nechat si to zkontrolovat jinde, ale kde? Když si nevěděli rady tady. Toyota servis? Kolik tam tak chtějí za hoďku práce?
Jinak s těma škodovkama máte pravdu, byl jsem objednanej na osmou ráno a viděl jsem všech 5 pracovníků jak postupně přijíždí - samejma vyblejskanejma škoďárnama, of feldy po oktávku.
Můžu být zase na jednu stranu rád že není hnutá kastle, toho jsem se bál, protože to by pak bylo opravdu neopravitelný. 100k za stolici by se mi dávat nechtělo
Jinak moc díky za podporu, nebudu se toho zbavovat. Do auta jsem už něco vrazil a něco s ním zažil, projel půl evropy, a chci si ho ještě uchovat minimálně pár let.

Jinak s těma škodovkama máte pravdu, byl jsem objednanej na osmou ráno a viděl jsem všech 5 pracovníků jak postupně přijíždí - samejma vyblejskanejma škoďárnama, of feldy po oktávku.
Můžu být zase na jednu stranu rád že není hnutá kastle, toho jsem se bál, protože to by pak bylo opravdu neopravitelný. 100k za stolici by se mi dávat nechtělo
Jinak moc díky za podporu, nebudu se toho zbavovat. Do auta jsem už něco vrazil a něco s ním zažil, projel půl evropy, a chci si ho ještě uchovat minimálně pár let.
Avensis liftback D4D liftback (2002)
Toyota Corolla E10 3dv. hatchback motor 1.4

Toyota Corolla E10 3dv. hatchback motor 1.4
je mozne, ze mas len na vymenu zrely zadny silentblok ramena. Niekedy to nie je lahke zistit v klude to vyzera ok. Skus niekde na stk, kde maju taky testovaci "kostitras". Tam by sa to mohlo prejavit. Toto je dost pravdepodobne ked sa to chova tak ako pises.

Civic FD7 2006 TR
 R18A2
Carina AT190L 1992 JP
 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

R18A2Carina AT190L 1992 JP
 4AFEex.Carina AT191L 1996 UK
S tim servisem napis nebo zavolej Idahovi(kontakty ma dole v podpisu) to je clen fora a ma servis v dobrisi na japonce urcite ti poradi, nejsem si ted 100% jistej jestli delaji i geometrii ale myslim ze jo 

Corolla E9 1,6(  77Kw 
( ) limousine a hlavne 4WD:-)

zdravím měl jsem obdobný problém (ťukanec z boku) při nárazu z boku se na  90% ohne pouze tlumič v tom nejslabším místě  a pak nevyjde geometrie protože kolo má nesprávný odklon, který nelze seřídit (lze seřizovat jenom sbíhavost) pomůže buď ohnout zpět tlumič (trošku problém) nebo jej vyměnit za nový (můj případ) pak byl odklon zas takový jako má být. 
PS :ne všechny STK mají zařízení pro kontrolu geometrie takže si najdi takovou a projdeš pokud tam nebude něco jiného.

PS :ne všechny STK mají zařízení pro kontrolu geometrie takže si najdi takovou a projdeš pokud tam nebude něco jiného.
Avensis kombi 1,8 linea terra  98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm

OK tak buďme konkrétní přední kolo je uchyceno nahoře pomocí tlumiče dole kulovým čepem k ramenu, takže buď se ohnul tlumič nebo se mohl poškodit kulový čep nebo teoreticky i uchycení v ramenu (nepravděpodobné aby to ruplo to by musela být jo šlupka)- bez ohledu na to. na tyhle věci (čep, rameno) by měli přijít na STK na tom kostitřasu, jak to někdo výše trefně pojmenoval, to že auto má špatný odklon kola, tzn. že neprojde geometrií není až taková hrůza ( v porovnání). Stojím si zatím že to bude pouze tlumič je to nejslabší místo pro deformaci.To není moc moudý nápad, může to být něco vážnějšího a bůhví co by se mohlo stát...
Avensis kombi 1,8 linea terra  98´

Re: geometrie - levé kolo v řiti
manex píše:............... A pak spustil - že už našel příčinu - auto bylo kdysi nejspíš bourané na levý předek a odneslo to kolo, je prý trošku zatlačené dozadu, a je to neopravitelná závada, protože neví sám co s tím. Může to být poloosa, kotouč, čep, cokoliv.. a prý se nevyplatí abych do toho vrážel prachy, když je to japonec...........
Zatlačený kolo dozadu jsem měl taky-v zatáčce jsem na ledu dostal hodiny.Bohužel ve velkým rejdu jsem narazil spolujezdcovým kolem do obrubníku. Disku nic nebylo,tlumiči taky,čepy přezily ale rameno se ohnulo. Taky směrem dozadu. Nejde na něm nic vidět ale jak se sundá a porovná se s novým,tak je to rozdíl jako hrom.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...