Dutiny Yaris verso

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Kesu
Člen Týmu

Dutiny Yaris verso

Příspěvek od Kesu »

Když už jsem měnil zrezlý výfuk, nechal jsem přestříkat aj podvozek antikorozní ochranou, místy to bylo narezlé. Rád bych si udělal podběhy+dutiny. U podběhů je nutné sundávat kola nebo ne? Ono se o to auto původní majitelé asi moc nestarali a občas něco narezlé je. O dutinách si iluze nedělám. Problém je v tom, že nevím, kde hledat vstupy do dutin. Jediné auto, kde jsem dělal něco s dutinama byla škoda 100 a stříkal jsem to jako malý kluk se svým dědou :roll: Existuje nějaký plánek, nebo tak něco, aby člověk věděl, kam má stříknout a jak se k otvoru dostat? Technickej typ od přírody moc nejsem, ale když vím co a jak dělat, levej nejsem taky... Jen to knowhow mi chybí. Proč to chci dělat sám? Protože mám zkušenost, že se vyplatí dělat věci sám, pokud to jde. Řemeslník práci většinou odflákne, protože mu na tom nezáleží a většina prací zas tak složitá není(kromě elektriky), když člověk ví jak na to. Poradíte někdo?
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

nevim jak tvoje auto, ale kdyz odcvaknu jakoukoliv umělou hmotu, tak pod ní mám většinou díru do plechu. ve dveřích jsou takové umělohmotné nášlapy, tak tamtudy jsem to hlavně stříkal do prahů..
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Na podběhy kola rozhodně sundej, lepší přístup a byly by pěkně zasmolené. Doporučuji taky přikrýt brzdy apod. Osodně mám nastříkané jen zadní podběhy, vepředu je ten plastový. Ten sem tam sundám a vyčistím to tam a minulý rok jsem tam fláknu trochu toho vosku. Já mám auto už skoro 11 let a rez žádná, ale to bude asi i tím, že první zimu zažil teprve loni :D

Jinak na dutiny musíš odstrojit celý vnitřek. Tam se perfektně dostaneš do dveří i z druhé strany zadních blatníků. Jo a do prahů se dostneš po sundání těch plastový lišt na podlaze. Jsou tam nacvaknuté a když je sundáš, je tam několik děr.

Jo a je jedno jestli je to Verso nebo NeVerso :D Vše bude stejné.
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

díky chlapi, uvidim, jestli mi ty plasty pudou sundat...(nikdy jsem to nedělal a ani popravdě nevim jak na to) škoda že neznám nikoho ve svém okolí, kdo to už dělal. Napodobováním se člověk učí nejlíp. :)
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Jestli si to ještě nedělal, tak poprvé to půjde trochu ztěžka.

Ale hned jak zlomíš nějaký čudlík, tak potom už to jde lehce :D
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Mr. Yaris píše:Jestli si to ještě nedělal, tak poprvé to půjde trochu ztěžka.

Ale hned jak zlomíš nějaký čudlík, tak potom už to jde lehce :D
No, to záleží na tom, jestli to už dělal ten, co měl auto přede mnou (ale to pochybuju). Já bych byl spíš rád, aby to šlo sice ztěžka, ale abych nic nezlomil. :wink:
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Chlapi, nemáte nějakej fígl, jak ty plasty dostat ven? Zkoušel jsem to jen tak lehce za to vzít a nic, použít hrubou sílu se bojim, abych to nepolámal... Jak na to, vy zkušení, co ty plasty taháte? Díky. 8)
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Zkus pod to trochu nasunot prsty a potáhni. Neboj se toho, nějaké násilí to vydrží. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“