Jak nejlíp zazimovat

vše ohledně modelové řady MR2
safirus
Člen Týmu

Jak nejlíp zazimovat

Příspěvek od safirus »

Ahoj. S aktuálním ročním obdobím řeším tuhle otázku... Nedávno jsem koupil druhé přibližovadlo do zimy a nepohody, aby MR2 mohla zůstat v garáži. Nemám ale v plánu odevzdávat značky do depozitu ani nic podobného. Jde mi o to, aby auto zůstalo více méně v pohotovosti, ale přizpůsobené tomu, že bude dlouho stát. Nevím, jestli odpojit baterku nebo něco dalšího? Asi je jasné, kam směřuju... Každý tip pomůže, díky.
TOYOTA MR2 SW20 1993
TOYOTA Avensis T22 D4 2002
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

já budu letos zazimovávat poprvé takže mě nic moc nenapadá snad jen natřít těsnění olejíčkem, rozleštit ještě lak :) a zkontrolovat chladící směs a vyndat baterku, jelikož nemám garáž, která by byla součástí vytápěné budovy ale je tam přes zimu pěkná kosa no :lol:
jinak doufám že k nám zima přijde až v lednu jelikož ještě nemám wintercar, už mám vyhlídlou magdu ale nejsou kačky zatím :roll:
DarkLogic
Člen Týmu

Příspěvek od DarkLogic »

Je také dobré natankovat plnou, aby nádrž zbytečně nerezla.
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

presne tak, natankovat do plna, zkontrolovat chladici kapalinu, ja si jeste tesne pred zazimovanim zajedu bud to na mycku kde dam plny program at je to s kompletnim umytim a voskem, nebo to umyju sam ale to zalezi na pocasi. auto prikryju, prectu mu pohadku na dobrou noc a smutne odjedu winter car :(
baterka by se mela odpojit a obcas hodit na nabijecku coz ja jsem samozrejme neudelal tak ze mi ji radio a alarm vybilo. taky neni na skodu auto obcas nastartovat a nechat chvilku klapat.. ruku na srdce stejne si do nej pres tu dlouhou zimu budete chodit aspon sednout :D
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

no tak rozhodně odpojit baterku - to je celkem pochopitelné.....
co určitě vím, tak natřít všechna gumová těsnění - já používám glycerin. osobne ho pouzivam i na strechu, ale to se aut s pevnými střechami netýká.....
taky shodím kola a auto hodím na špalky - ale to hlavně z důvodu opravy a oživení disků
s tou plnou nádrží nevím jak to je - to si rád nechám poradit, jestli je lepší ji naplnit nebo nechat prázdnou.....
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

S tou nádrží to je zajímavé. Někdo ji nechává plnou, aby nerezla a někdo zase prázdnou, protože prý benzín časem degraduje a těch pár měsíců se na něm podepíše a může tím pádem udělat jinou neplechu ve střevech auta. Těžko říct co je lepší, já v nádrži nechám vždy tolik bezninu s kolika dojedu do garáže naposledy a neřeším to.
- Odpojení baterky je nutnost, minulej rok jsem na to zapoměl a znamenalo to koupi nové :wink:
- Pokud zůstane auto na kolech, tak je dobrý do auta přes zimu párkrát drcnout, aby nestálo jen na jednom místě a neměl jsi na pneu plošky. Z tohoto důvodu a nejen kvůli němu také nezatahuju ruční brzdu.
- Není špatný pořídít nějakou plachtu a auto přikrýt. Nepráší se na něj, ale zase je potřeba zajistit, aby se pod plachtou nesrážela vlhkost (pokud plachta není z membránového materiálu).
- A není špatný auto před zazimováním umejt, ať si ten bordel netaháš do dalšího roku :)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

já dávám na těsnění dveří a střechy-cocpit spray-je v tom tolik silikonu, že to je lepčí než kdejaký volejíčky..., zazimovávat nebudu, jelikož mr2 je zároveň wintercar
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

marcelus píše:já dávám na těsnění dveří a střechy-cocpit spray-je v tom tolik silikonu, že to je lepčí než kdejaký volejíčky..., zazimovávat nebudu, jelikož mr2 je zároveň wintercar
a není to nebezpečná witercar? :twisted: ale tak po městě asi dobrý no, už si jezdil minulou zimu? s mou nohou bych určitě o auto přišel :lol:
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

nejezdim ani tak po městě jako každej den mezi hradcem a pardubicema-jo minulou zimu už sem jezdil a v poho-je důležitý mít dobrý zimáky a mít fakt lehkou nohu na plynu, v zimě fakt neblbnu-většinu cesty jedu max 2000 otáček, do vostřejších zatáček klidně 1500-1800 otáček-pokud je na silnici sníh, protože klouže to fakt lehoučce a hlavně pak už není prdel to v provozu srovnat-pár krizovejch situací už sem s tím měl, ale dycky to dobře dopadlo :D
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

marcelus píše:nejezdim ani tak po městě jako každej den mezi hradcem a pardubicema-jo minulou zimu už sem jezdil a v poho-je důležitý mít dobrý zimáky a mít fakt lehkou nohu na plynu, v zimě fakt neblbnu-většinu cesty jedu max 2000 otáček, do vostřejších zatáček klidně 1500-1800 otáček-pokud je na silnici sníh, protože klouže to fakt lehoučce a hlavně pak už není prdel to v provozu srovnat-pár krizovejch situací už sem s tím měl, ale dycky to dobře dopadlo :D
No já si koupil auto teprve letos v lednu a tak sem s ním nejezdil, bylo nový, člověk se jen tak kochal :) a měl sem ještě hondu kterou sem jezdil pořád... ale myslel sem že konstrukčně se s tím nedá jezdit jelikož se říká, že je to hodně přetáčivý a taky na youtubu sem viděl videa kde se furt točily dokola takže sem si tak myslel že zima a Mr není vhodný(ale to mohly být turba :P americký videa co jinýho) ale zase mi ostatní říkali že škodovky jezdí v zimě bez problému :?: ale jednou sem se byl v zimě projet když bylo sucho a vjel sem zadkem na sníh no a hnedka sem nevyjel :evil: začalo zase hrabat jedno kolo a čau pipi ,tak mě zajímaly poznatky někoho kdo už zimu jezdil :D
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

:!: nejlépe smazat :!:
safirus
Člen Týmu

Příspěvek od safirus »

Jezdil jsem jen minulou zimu a to tak 1x týdně max. a dalo se to. Žádná hrůza, pokud má člověk lehkou nohu. Na letních :?
No jsem každopádně rád, že letos už je wintercar a do sněhu a soli s Toyotou nemusím :)
TOYOTA MR2 SW20 1993
TOYOTA Avensis T22 D4 2002
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

safirus píše:Jezdil jsem jen minulou zimu a to tak 1x týdně max. a dalo se to. Žádná hrůza, pokud má člověk lehkou nohu. Na letních :?
No jsem každopádně rád, že letos už je wintercar a do sněhu a soli s Toyotou nemusím :)
Jako nejlepší to bude asi zkusit než se blbě ptát :twisted:
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

odjezdil jsem s emerkou dvě zimy a nebyl v otm žádný problém - prostě tak jak v zimě --> opatrně :wink:
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

tak dneska u nás padal sníh, někam sem jel říkám vše se má zkusit :lol: já sem v tomhle docela magor ale zítra to vezu do garážky, tohle už dělat nebudu :lol: sice mám vzadu uplně holý letní ale přesto rozjíždět bokem s kolama bokem to né, to nejde hoši :lol: připadal sem si jako magor tzv. bezhlavej jezdec :lol:

A ještě takovej malej postřeh, tekla mi voda přes těsnění targy, všichni víme kde, docela nepříjemný, ale když sem před zimou ty gumy dvakrát natíral olejíčkem tak se ta guma asi oživila a vytěsnila targu tak že o vodě není slyšet..... takže někdy stačí se o gumy starat než kupovat nový asik :D
Odpovědět

Zpět na „MR2“