Jelikož vážně zvažuju její koupi, našel jsem tohle fórum a pozorně přečetl všechny plusy a mínusy. Se vším sem obeznámen ale jedna věc mi překazila plány a to popisovaná závada motorového bloku. Tato závada je tedy u všech celic do roku 2003, což jsou v podstatě všechny které se dají sehnat. Takže pokud bych ji koupil, musím počítat s investicí na opravu této závady (cca 70 000,- podle ostatních příspěvků) ?
Plánuji auto využívat po delší dobu i na běžné cestování a 1L oleje na 1000 Km je hodně nepříjemné, nehledě na to že popisujete že s touto závadou začne odcházet i katalyzátor atd.
Takže by zajímaly vaše názory a zkušenosti. Chtěl bych se přidat mezi vás "ČeliKáře" ale tento problém mě odrazuje. Popřípadě doporučení na koupi kde je tato závada odstraněna. Záruce nevěřím protože předpokládám že se vada projeví až po ní, popřípadě že ji někdo prodává protože se mu již projevila a chce se jí zbavit. Nerad bych se napálil a auto ještě jednou přeplatil.Výměna bloku je určena pro modely mající jako první písmeno ve VIN následující : S ( továrna TMUK ), J ( továrna TMC ) a N ( továrna TMMT ).
a jedná se o vozy : ZZE121, ZZT250, ZZE121, ZNR10, ZZT251, ZNR11, ZZT230, ZZW30, ZCA2, ZZE120
Díky