Celica g7 - koupě / dotaz / vada bloku ?

vše ohledně modelové řady Celica
WAD
Člen Týmu

Celica g7 - koupě / dotaz / vada bloku ?

Příspěvek od WAD »

Měl bych dotaz ohledně koupě Celicy g7.

Jelikož vážně zvažuju její koupi, našel jsem tohle fórum a pozorně přečetl všechny plusy a mínusy. Se vším sem obeznámen ale jedna věc mi překazila plány a to popisovaná závada motorového bloku. Tato závada je tedy u všech celic do roku 2003, což jsou v podstatě všechny které se dají sehnat. Takže pokud bych ji koupil, musím počítat s investicí na opravu této závady (cca 70 000,- podle ostatních příspěvků) ?

Plánuji auto využívat po delší dobu i na běžné cestování a 1L oleje na 1000 Km je hodně nepříjemné, nehledě na to že popisujete že s touto závadou začne odcházet i katalyzátor atd.
Výměna bloku je určena pro modely mající jako první písmeno ve VIN následující : S ( továrna TMUK ), J ( továrna TMC ) a N ( továrna TMMT ).

a jedná se o vozy : ZZE121, ZZT250, ZZE121, ZNR10, ZZT251, ZNR11, ZZT230, ZZW30, ZCA2, ZZE120
Takže by zajímaly vaše názory a zkušenosti. Chtěl bych se přidat mezi vás "ČeliKáře" ale tento problém mě odrazuje. Popřípadě doporučení na koupi kde je tato závada odstraněna. Záruce nevěřím protože předpokládám že se vada projeví až po ní, popřípadě že ji někdo prodává protože se mu již projevila a chce se jí zbavit. Nerad bych se napálil a auto ještě jednou přeplatil.

Díky
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Ja jsem o 7 uvazoval nedavno co jsem jednu peknou v inzeratech videl, ale tak jak pises ty zavady me trochu odradily a pak jsem to nejak vypustil. Me by zajimalo (kdyby me nahodou chut na 7 popadla znovu) jake jsou tedy naklady na opravu - vymenu, kdyz :

1, koupim celdu na kterou se s touhle problematikou nesahlo
2, koupim celdu, kde majitel popisuje vymenu polomotoru a nebo opravu tohoto problemu
3, koupim celdu s tim, ze tam dam novej popripade motor po roce 2003
4, koupit cokoli a nechat si motor bez navyseni vejkonu postavit

Zajimalo by me, ktera varianta je nejlepsi. Protoze u 90% 7 na trhu jde evidentne o naklady se kteryma pokud se na to nevykasles je potreba pocitat. A cekat co bude by se mi opravdu nechtelo. Nedokazu si predstavit jak tady psali kluci, ze byl motor po vymene zadna velka honka a najednou cao baby. Tohle zazit nevim nevim asi bych to nedal. :twisted:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No já právě jednu 7 prodávám,tak pokud by byl zájem tak je jedna mooc krásná na prodej.S vadou motoru je to o šajstlích,ale musím zaklepat u mě se zatím nic neprojevuje.S tím olejem taky nemůžu souhlasit.1 litr na 1000 km se mi zdá přehnané.Co jsem měnil olej před cca 13 tis km,tak jsem dolil tak max 1 l.Ale jezdím opravdu pohodu,nehoním to atd.S rozumem,studený motor nehnat.Pokud by byl zájem mám na prodej.Rodinné důvody. 8)
Obrázek
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Amadeus píše:...1 litr na 1000 km se mi zdá přehnané...
Moje aktuální průměrná spotřeba oleje u již vyměněného polomotoru 1ZZ (repasovaný díl z programu Optifit) je za tuhle sezónu 3,15l / 1000km. Dále ponechám bez komentáře, úsudek si každý udělá sám.

Vada se může a nemusí projevit u všech motorů do roku výroby 2003. To, že v zrovna motor nesežere nic do další výměny nebo jen minimum nevylučuje, že po pár najetých kilometrech po koupi nesežere všecko a nezaklepe ti klika (velice nepříjemná záležitost). Je to opravdu rychlá smrt motoru.

Z nabízených možností bych u Celicy vybral variantu hlavně podle ceny. Dá se říct, že po výměně polomotoru u Celic už pravděpodobnost dalšího problému s motorem je velmi nízká (opakovaný problém u enginedrivera je opravdu u Celic naprostá vyjímka).
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Pavel Liška
Věčnej rejpal

celica g 7-koupě/dotaz!vada bloku

Příspěvek od Pavel Liška »

Vlasnil jsem,podle "jiných"jednu z nejlépe vyvážených tunigem upravených celic 5 g,který dělala švýcarská firma,ale stále mi scházelo trochu výkonu.Před těmi patnásti lety se u nás na tyto asi nejhesči cěldy nedalo na úpravu motoru moc sehnat.Leta plynula a musel jsem se rozhodnout co dál.Poprvé v životě jsem koupil nový vůž"JARYSKA"1.3+za 75000 dopňků,nevím jak to popsat,ale pokud schází skoro 100 koní to se zle zvyká.Yarisu nemohu nic vyčist na cestě jsem honil daleko sinější auta,nevím jak to popsat,ale "láska je láska".Priorita 7g 141kw,ale trochu ještě potrvá,pokud si budu "jitý",že ji mám přečtenou.Dosavadní ivestice by byly daleko menší,pokud by se u nás prodávala"nezalost servisů ap.".Na 1.8 motorizaci nic moc lepšího bez tutba asi neseženete,po svezení mnoha"nevěřících tomášů" co to to auto "umí" a,že se dá jezdit za rozumnou spotřebu,jsem snad neudělal chybu.Jse mi líto všech co mají problém se 104 kw verzí,ale vše se odvíjí od prvních majitejů.Pokud by jsme měli na nové čeldy,tak by tu nebylo o čem psát.
Naposledy upravil(a) Pavel Liška dne čtv 01.10.2009, 19:58, celkem upraveno 1 x.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ale problém enginedrivera je úplně stejný jako tvůj. Na opravu byl použit pouze repasovaný blok z programu optifit. Já bych koupil s ko motorem. Jejich cena se pohybuje v zahraničí hodně pod 100k. A udělat repas z blokem pro avensis 2006,který je od základu přepracovaný.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

libor12 píše:Ale problém enginedrivera je úplně stejný jako tvůj. Na opravu byl použit pouze repasovaný blok z programu optifit. Já bych koupil s ko motorem. Jejich cena se pohybuje v zahraničí hodně pod 100k. A udělat repas z blokem pro avensis 2006,který je od základu přepracovaný.
Nebude problém sehnat ten motor? Kolik se tak cena pohybuje? +-
Pavel Liška
Věčnej rejpal

celia g 7-koupě/dotaz/vada bloku

Příspěvek od Pavel Liška »

Pokud mohu někomu moc poděkovat,za to ,že je čelda v takovém stavu je Libor a Standa,chtěl jsem říct,že 141 kw se dá sehat za rozumné love bez nutnosti nového bloku,pokud se vymění několik blbostí.
Naposledy upravil(a) Pavel Liška dne pát 02.10.2009, 12:23, celkem upraveno 1 x.
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enginedriver »

Mám na prodej 7gen s čerstvě vyměněným motorem (od výměny najeto asi 1000 km).
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
WAD
Člen Týmu

AKTUÁLNÍ

Příspěvek od WAD »

Přes nějaké komplikace opět aktuální. Chtěl bych klasickou 7g. Bez "tuningu" a s vyměněným motorem abych se pak nemusel třepat kdy se rozpadne. Najde se někdo ???
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Celi-johnny »

tady je nejaka r.v. 2004 ale ta cena :x ...- http://toyota-celica.autobazar.eu/18-16v-id1370803.html :wink:
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

a nechces rovnou TS ?
Toyota Celica ST202, SS, LSD
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MungoR »

Za ty prachy už jednoznačně TS.
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
Lucinka
Řidič

Příspěvek od Lucinka »

Ještě to tady úplně jasně nezaznělo a nevím jestli to WAD ví. Je rozdíl mezi Celicou 7g 105 a 141kW, a to nejen ve výkonu, ale právě ve zmiňované výrobní vadě motoru. 141kW tuto vadu nemívá, proto jak ti tady píšou, je lepší investovat do těch koní (koupit TS) a mít tak trochu i jistotu, že je bez závady na motoru. Já osobně mám 105kW a teď to bude rok, co mám vyměněný polomotor (a to ten z Avensise 2006 :lol: ). Nicméně úplně bez potíží to stále zatím není. Celdu mám 3,5 roku a 2,5 roku byla téměř beznákladová a upozorňuji, že jsem jí opravdu nenakládala co to dá, takže vidíš, jak dlouho trvalo, než se ta vada projevila... Jinak je to ale srdeční záležitost a mrzí mě že Enginedrivera už znechutil servis pražské Toyoty natolik, že se Celdy zbavuje :cry:
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

Ještě bych zmínil že je v řešení tohoto problému možnost zavrtání darton vložek a jejich následné vyhonování s potřebnými písty,teď se jeden takový motor tvoří tak uvidíme nakolik je to efektivní,určitě to nebude rapidně levnější ale určitě to bude trvalá v rámci klasické životnosti oprava motoru,vložky sou z velice odolné oceli,ve světě již běžná GO 1 a 2zz motorů...
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“