Vrzání od kol při houpání auta

vše ohledně modelové řady Yaris
Had
Člen Týmu

Vrzání od kol při houpání auta

Příspěvek od Had »

ahoj, mám najeto 85 000 tkm, yaris NG 2007 1.3, 1.majitel. Poslední dobou mě začalo celkem hodně trápit vrzání od kol (tlumiče?) a to jak při houpání auta, tak např. při prudčí zatáčcce, kdy se auto naklání. Když rozhoupu stojící auto, tak nic slyšet není.
Vrzání bych přirovnal k něčím mezi kroky na staré dřevěné podlaze a převalovaní kostiček v krabičce. A podobný zvuk je také to, když přejedete prsty po klávesnici :) Ozývá se jak zpředu, tak zezadu. Mohl by někdo prosím poradit, čím to může být a co případná oprava?
Díky!
PS: Na netu jśem četl o různých stabilizátorech atd...prosím vás, netuším co to je, v autech se nevyznám, tak případně prosím vysvětlení pro laiky :)
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Mně se něco podobného ozývá zpředu při přejíždění velkého retardéru.
Při velké prohlídce v servisu nedávno mi ale nic závažného v tomto duchu nehlásili, ale neupozorňoval jsem na to.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jo, to míval kámoš u Favorita. Ještě v dobách, kdy Favorit byl nové auto. Vrzalo to jak stará postel při souloži. Asi pětkrát to reklamoval a pak mu to auto vzali zpátky a vrátili prachy....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jimmi píše:Jo, to míval kámoš u Favorita. Ještě v dobách, kdy Favorit byl nové auto. Vrzalo to jak stará postel při souloži. Asi pětkrát to reklamoval a pak mu to auto vzali zpátky a vrátili prachy....
-tak k tomuto asi ťažko dojde... :? :?

V servise si s tým asi nebol.že ?
No,zatial ti tu neporadil nikto poriadne a bojím sa,že ani ja od nich daleko nebudem.
Niečo podobného som mal na daewoo-kalos. Tam sa museli skoro každý mesiac mazať nejaké silentbloky(alebo ako sa tomu hovorí.),ktoré boli niekde okolo motora.Neviem,či to nemalo niečo spoločné dokonca s osadením motora o kasňu alebo kde. Jednoducho to vrzalo ako starý koč,hlavne keď som išiel na nejakých nerovnostiach po meste-presne ako píšeš-v servise nastriekali na tie gumy sil.olej,vydržalo to nejakých 3-4 týždne a zasa nastriekať...Ono keby sa tie gumy vymenili,tak by sice vydržali dlhšie "nevrzať",ale aj tak by k tomu zasa skôr či neskôr došlo.
Dúfam,že to nebude podobne na tom yarísek-je to otravné dosť...-ak je to náhodou tak isto týmto neduhom-bohužial nie som tiež nejaký opravár... :( :(
Ale máš to ešte v záruke...nie???
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

mám 2004, najeto 92 a nic nevrže. Ovšem věřim tomu, že ty gumové součásti, silentbloky, uložení tlumičů ti už odchází, páč pokud vím tak gumový věci v yarisech jsou polský a co jsem viděl nic moc kvalita..

zkus to na reklamačku, vždyt to v záruce ještě je, ne?
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

skontroluj si tycky stabilizatora. Mne to tiez zacalo vrzgat, len som vymontoval tcku - islo to od nej. Nic som nezistil a namontoval nazad. Uz nevrzga. Asi zle sadla alebo neviem, kazdopadne to zmizlo. Bola po vymene.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Had
Člen Týmu

Příspěvek od Had »

V servise jsem s tím nebyl - zas bych to platil, na všechno mají formulku "běžné opotřebení".

Zdá se mi, že nejhorší to je ráno, když vyjedu. Každopádně jsem zjistil, že stejný zvuk (takže asi právě tohle) vyvolám, když zatlačím kolo nohou směrem k autu..prostě když zapružím na pneumatice směrem k autu, tak to dost vrže - ale je třeba silně.

Tak nevím :(
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Had píše: na všechno mají formulku "běžné opotřebení".
rozumím. Ovšem na druhou stranu, kdyby se ti chtělo jít do sporu, tak tady celkem dobrou šanci vidím. Nemůžu nikde na netu najít ty jejich záruční podmínky, abych to porovnal, ale pokud je záruka tři roky nebo 100 000 km, tak se na tohle záruka vztahuje!!! Protože věci, co se "běžně" opotřebují se taky mění jak je to předepsáno v servisní knížce (oleje, svíčky, filtry..). O tom, že se třeba po 50 000 km mění silentbloky nebo uložení ramen nápravy tam pokud vím není NIC!!! :wink:
Rozhodni se samozřejmě sám, ale beznadějný zrovna tohle IMHO není.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

V tomto štáte pocit beznádejnosti v nielen-v servisoch je absolutne všade.Pokial nemáš známosti aj na toaletách na autob.stanici,budeme s tým žiť celý život !!!!
Ale rozhodne tento pocit treba prekonať,lebo inak si môžeme sedieť doma a plakať nad každým problémom...

A oni v TOYOTA servise-alebo aj dealeri tiež nespadli z jahody,aby nevedeli o tomto fore...

Takže-nepremýšľaj nad záverečným skonštatovaním servisu,ktoré ešte ani nebolo...
Odvez sa pekne medzi "odborníkov" a keď sa budú priečiť,zavolaj si vedúceho a nech ti to napíše na papier,že ti odmietli opraviť auto v záruke bez poplatku preto,lebože .....atd... a ten dopis by som oxeroxoval a poslal do Prahy..Je to smutné sice,ale na niektorích to inak neide!!!!.
Ver tomu,že z Prahy odpoveď máš najneskôr na druhý deň !!
Oni sa so slovenskými servismi "neser..." a riešia "reklamácie" dosť "tvrdo" !
Dokonca sú až na tolko ochotní,že mi ponukli po jednej mojej nespokojnosti so servisom v rámci záruky odstranniť môj problém za ich asistencie!!!! :wink: :wink:
(tiež mi nechceli vymeniť obyčajné gumene prechodky medzi karoseriou a dverami-v ktorých su kable na repro,centrál...atd...) a uznáš,že to u mňa nebola až taká vážna "závada" a predsa sa k tomu postavili tvrdo... 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Had
Člen Týmu

Příspěvek od Had »

tak já to zkusím :) Jezdím do servisu v Praze na Černém Mostě (Frey). Tak uvidíme :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No vidíš - ty kluku "pražácka" :P :P :P
A my ťa tu nahovárame na Toyotu Praha pre prípad nespokojnosti a ty si rovno v srdci firmy-takže by nemal byť najmenší problém 8) 8) - potom daj vedieť :)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

se servisy v Praze je to stejný jak jinde.. sám mám story se spojkou ze stodůlek, z modřan přelitý olej, TYNG zase z Průhonic s těma brzdama v záruce... ta centrála Toyota motor czech nebo tak nějak, s kterou komunikujes ty, Muco, je jiná firma..
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jaj-tak potom nic...Dík.
No či je to tak alebo onak - treba sa domáhať svojich práv- tí,čo váhate tak sa nebojte-z nosa vám neodhryznú a za mail sa neplatí :lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Had
Člen Týmu

Příspěvek od Had »

S vrzáním jsem objednaný na příští týden. Navíc mi občas při rozjezdu začala pískat spojka. Rachtání ze přední nápravy pozoruji především, když je zařazena rychlost a přejíždím nerovnosti, ale snad to se spojkou není spojené, nebo může být? Je to takový vrzavě-rachtavý zvuk často ve chvíli, kdy se auto mírně zhoupne (cesta do kopce a nerovnosti). Zajimavé je, že na neutrál se mi to nedaří navodit..

BTW, k záruce:

Oficiální informace je, že spojka má běžné opotřebení okolo 50tkm, tlumiče 60-70tkm...takže nevím, k čemu tu záruka je :)
A navíc mi začalo pravé přední okno při sjíždění podivně "houkat" :D Prostě japonská kvalita z francouzské a polské výroby :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja neviem chlapi,odkial su tie of. info o opotrebovaní spojky,ale čo si ja pamatám,tak v rokoch 1982-3-4-5-6...,kedy boli viac menej na cestách skody 120,tak spojka tam bežne vydržala aj 150 tis.km.Takže by dnes mala životnosť 50tis.km??? -tomu neverte !!!!
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“