Výměna okna u řidiče E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
vodry
Člen Týmu

Výměna okna u řidiče E10

Příspěvek od vodry »

Máte někdo zkušenost s výměnou okýnka u řidiče? O víkendu se mi totiž někdo vloupal do auta, okno už je objednaný ale nechce se mi dávat auto do servisu kde by si naúčtovali nějakej ranec. Už takhle okno za 1000 a radio. Máte někdo zkušenost s výměnou okýnka? díky za odpověď
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já jsem se v tom vrtal u E11, tam to bylo víceméně tak, že po sundání tapecu jsi se ke všemu dostal.

Okénko je tam ve dvou lištách po stanách, ve kterých se pohybuje nahoru a dolů a při vyháknutí z těch lišt jde snadno vyndat.
Vytažení nahoru a dolů se děje takovým táhlem, na kterém okénko víceméně stojí a je zespoda přidržováno. Nic moc složitého, zkus to rozebrat, to pochopíš. Jen bacha na rozebírání tapecu, ať to úplně nerozjebeš - zrada je jen u kličky, ve které se vyšroubuje šroubek uprostřed a vysune se pohybem směrem dozadu a vycvakne v místech kloubu kličky. Ostatní je jen na takových těch plastových příchytkách zacvaklé.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
vodry
Člen Týmu

Příspěvek od vodry »

Marty píše:Já jsem se v tom vrtal u E11, tam to bylo víceméně tak, že po sundání tapecu jsi se ke všemu dostal.

Okénko je tam ve dvou lištách po stanách, ve kterých se pohybuje nahoru a dolů a při vyháknutí z těch lišt jde snadno vyndat.
Vytažení nahoru a dolů se děje takovým táhlem, na kterém okénko víceméně stojí a je zespoda přidržováno. Nic moc složitého, zkus to rozebrat, to pochopíš. Jen bacha na rozebírání tapecu, ať to úplně nerozjebeš - zrada je jen u kličky, ve které se vyšroubuje šroubek uprostřed a vysune se pohybem směrem dozadu a vycvakne v místech kloubu kličky. Ostatní je jen na takových těch plastových příchytkách zacvaklé.
diky moc ,ale ja mam ty okna v elektrice,to by podle meho melo byt asi to same?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Elektrika aji švihadla to mají stejné. Okno drží dole na 2 šroubech v lyžince. Můžu ti sem hodit fotku vnitřku, měl sem rozdělaný jak 3dv, tak 5dv.
Holomek!
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

jo, já to měl v elektrice. šrouby mi tam snad dokonce chyběly...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Rampa89 píše: ...můžu ti sem hodit fotku vnitřku, měl sem rozdělaný jak 3dv, tak 5dv...
No to sem určitě hoď, to by mě taky zajímalo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
vodry
Člen Týmu

Příspěvek od vodry »

Rampa89 píše:Elektrika aji švihadla to mají stejné. Okno drží dole na 2 šroubech v lyžince. Můžu ti sem hodit fotku vnitřku, měl sem rozdělaný jak 3dv, tak 5dv.
diky moc

fotku sem klidne dej zitra se do toho budu poustet tak at mam inspiraci.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja jsem ho tam uz taky 3 krat strkal - ikdyz u celici ale je to hodne podobne :wink: , kdyz je clovek trochu sikovny tak to jde jak po masle
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Máš tam vyznačený, kde to drží - červenou, modrá je přímo ta lyžina co drží sklo. Prvně oddělej madla - všechny šroubky na který se dostaneš, pak to chytneš dole a tahem to vycvakáš - u zámků jsou většinou 2 šrouby nebo takový plastový výmysly, co akorát zamáčkneš a pak vytáhneš, jo taky kličku odděláš jak už psal marty odpáčením okolo páčky (nahoře a dole) a pak tahem dozadu a dopředu, tapecírung je zasunutej nahoře do dveří. Pak tam bude taková folie, jako je na fotce z 5dv, tu opatrně strhni, ale pak ji tam zase musíš dát, je proti vlhkosti. No ale nic těžkýho to není, uvidíš sám.

Bohužel lepší fotku z 5dv nemám.
ObrázekObrázekObrázek
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“