E 11 - Automatická převodovka - spolehlivost a servis
- martyroznov
- Člen Týmu
E 11 - Automatická převodovka - spolehlivost a servis
Ahoj přátelé. Ať jsem hledal jak jsem hledal, o automatech v těchto modelech je toho tady opravdu pramálo, na to , aby jsem si mohl udělat obrázek o tom, jestli do toho jít, či ne. osobně miluju automaty a teď se mi naskytla možnost koupit corollu 1.6 r.v. 98 v automatu, ale vzhledem k omezeným informacím prosím všechny místní znalce se zkušenostmi a znalostmi. na co dávat bacha, jak jsou spolehlivé, kolik vydrží km, kolik stojí případné servisní zásahy, co se kazí, atd...... . moc díky za všechny rady a informace a věřím, že tento topic bude nápomocný i ostatním fandům automatických převodovek, kteří si nemůžou dovolit nový vůz 

Corolla 1.8 hybrid sedan
ex Avensis T25 2004 2.4 Liftback
Yaris 1.0 , 2006 - for wife
ex Corolla E11 1.3 99´ Liftback - člen rodiny
ex Carina E 97' 1.6 16V sedan GLi 340 000 km - NO PROBLEM!
ex Avensis T25 2004 2.4 Liftback
Yaris 1.0 , 2006 - for wife

ex Corolla E11 1.3 99´ Liftback - člen rodiny

ex Carina E 97' 1.6 16V sedan GLi 340 000 km - NO PROBLEM!
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vestšin aservisáku vidí v udržbe automatu maximálne výmenu oleje, málokdo ví že uvnitř je i filtr který s emá menit ( vetšinou ne každou výmenu olejee ale já osdoben mením ob jednu výmenu ioleje v automatu ).
osoben se auta s automatem nebojím, vzheldem k omezení při ž¨řazení atd bývají méně "vylítané" samozřejme záleží i na poskytované péči.
Na kecy typu " automat nikdy atd se vyaklsi,proste každému vyhovuje neco jiného. pokud ti automat vyhovuje tak na 75% bude auto s automatem motorove v lepším stavu než totéž s manuálem.
Bohužel s automaty od toyoty mám zkušenosti jen u "velkých" motoru ( camry V6, Supra a lexíky ) a vetšinou přežijí ten motor.
pokud nevíš jak se kdo k automatu choval ( servis ) tak vymen olej najed třetinu předepsaného intervalui a vymen ho znovu - udeláš tím pruplach, vymen i filtr a je to OK..
osoben se auta s automatem nebojím, vzheldem k omezení při ž¨řazení atd bývají méně "vylítané" samozřejme záleží i na poskytované péči.
Na kecy typu " automat nikdy atd se vyaklsi,proste každému vyhovuje neco jiného. pokud ti automat vyhovuje tak na 75% bude auto s automatem motorove v lepším stavu než totéž s manuálem.
Bohužel s automaty od toyoty mám zkušenosti jen u "velkých" motoru ( camry V6, Supra a lexíky ) a vetšinou přežijí ten motor.
pokud nevíš jak se kdo k automatu choval ( servis ) tak vymen olej najed třetinu předepsaného intervalui a vymen ho znovu - udeláš tím pruplach, vymen i filtr a je to OK..
re:
ahoj, ja jsem měl e11 s automatem, 1.3 liftback z D. Naprostá spokojenost, auto ale mělo 35tis km ofiko najeto, takže jako nové. Chtěl bych ho znova. Dival jsem se na tipcars.cz, je tam jednašestka v automatu bez klimy. Nebál bych se toho, dal do servisu, kde dělaj automaty /u nás je super servis v radotíně/, vyměnit olej a je klid. Jezdí se s ní uplně stejně jako v ostatních autech, já měl 3stupnovou, což znamená, že je vše delší, rozvláčnější atd. Do Prahy vynikající. Ale když dáš kickdown, umí se taky pěkně rozpálit. Bohužel jsem ji dal pryč, protože jsem potřeboval skoro rok tahat skoro tunové přívěsy(štěrk atd) a nechtělo se mi tak krásné autí huntovat a NIKDO mi nebyl schopen dát adekvátní odpověd, zda to ta převodovka zvládne. Takže šla z domu a mám feldu, která práci oddřela. Blbec kdybych našetřil nebo si vzal půjčku , tak jsem mohl mít klid, ted se mi styska, když kvedlám v zácpách pražských....
p.s. jestli koupíš, dej vědět, já budu určitě kupovat také znovu, i kdybych ji měl dotahnout z deutsche.
p.s. jestli koupíš, dej vědět, já budu určitě kupovat také znovu, i kdybych ji měl dotahnout z deutsche.
Měl jsem tu čest s automatem v E10 1.3 - v podstatě to stejné co Corlis, a nic ve zlém, ale bylo to až moc líné a nedokážu si s tím představit předjíždění jako v případě manuálu. Určitě automat nejmíň s 1.6.
Ten můj automat byl rozbitý, něco v něm chrastilo, ale bylo to způsobený zacházením předchozího majitele - jinak fungoval jak měl, takže jsem s ním ještě něco najezdil, než tam šel manuál.
Ten můj automat byl rozbitý, něco v něm chrastilo, ale bylo to způsobený zacházením předchozího majitele - jinak fungoval jak měl, takže jsem s ním ještě něco najezdil, než tam šel manuál.
Holomek!