v ZIME za studena chcipani pri brzdeni (poklesu otacek)
v ZIME za studena chcipani pri brzdeni (poklesu otacek)
cau,
blizi se zima a ja musim neco udelat s tim co me trapilo minulou zimu. Nastartuju normalne, motor bezi taky ve spravnych otackach.
kdyz ale po rozjezdu pribrzdim , tak to chcipne. Pritom vidim ze otacky spadnou skoro k nule a motor se zastavi. Obcas, kdyz opatrne pribrzduji a tim plynule otacky znizuji, tak se to nestane. Jako kdyby byla v haji ridici jednotka a nezapinala sytic.
Kdyz se motor ohreje je to ok. Jednu cestu se mi ale stavalo ze motor chcipal i kdyz byl zahraty, po nekolika hodninach jizdy, pri prerazovani na nizsi rychlost (4-->3).
Chci to dat do servisu, ale nejsem si jisty, ze si budou vedet rady, cekam ze navrhnou drahou vymenu ridici jednotky, nebo drahou metodu pokus omyl.
Previa, 1997, 2.4, nahon na zadek
diky za kazdou radu, Honza
blizi se zima a ja musim neco udelat s tim co me trapilo minulou zimu. Nastartuju normalne, motor bezi taky ve spravnych otackach.
kdyz ale po rozjezdu pribrzdim , tak to chcipne. Pritom vidim ze otacky spadnou skoro k nule a motor se zastavi. Obcas, kdyz opatrne pribrzduji a tim plynule otacky znizuji, tak se to nestane. Jako kdyby byla v haji ridici jednotka a nezapinala sytic.
Kdyz se motor ohreje je to ok. Jednu cestu se mi ale stavalo ze motor chcipal i kdyz byl zahraty, po nekolika hodninach jizdy, pri prerazovani na nizsi rychlost (4-->3).
Chci to dat do servisu, ale nejsem si jisty, ze si budou vedet rady, cekam ze navrhnou drahou vymenu ridici jednotky, nebo drahou metodu pokus omyl.
Previa, 1997, 2.4, nahon na zadek
diky za kazdou radu, Honza
Previa 2.4 II VVTi 2004 + LPG
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
Carina E, 1.6i, 73KW, rv96
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
Re: v ZIME za studena chcipani pri brzdeni (poklesu otacek)
A co jsou u Tebe "správné otáčky"? Studený motor by je měl mít zvýšené.dakar píše: ...nastartuju normalne, motor bezi taky ve spravnych otackach...
Re: v ZIME za studena chcipani pri brzdeni (poklesu otacek)
myslim tim zvysene, v zime asi 1500. Problem je, pri brzdeni nebo podrazeni otacky klesnou pod normal (otackomer jde skoro k nule) a motor chcipne. Po zahrati (10min) dobre. tedy s vyjmkou pripady vyse.Jimmi píše:A co jsou u Tebe "správné otáčky"? Studený motor by je měl mít zvýšené.dakar píše: ...nastartuju normalne, motor bezi taky ve spravnych otackach...
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
Nestraš hned s řídící jednotkou. Je spousta jiných věcí, které to mohou způsobovat jako třeba neseřízená nebo vyběhaná škrtící klapka, snímač na klapce nebo nějaký další čidlo z tý hromady pod sedadlem
Zkus toho Hrdličku

Zkus toho Hrdličku

Previa GL ´95, LPG Magic
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
bylo: Camry Stationwagon 2.0 TD XL ´92
Volvo 940 '95 Combi, B230FB, LPG LovTec samodomo
BMW 523i, E39, LPG Magic
Honda XL600V ´89
bylo: Camry Stationwagon 2.0 TD XL ´92
Volvo 940 '95 Combi, B230FB, LPG LovTec samodomo
- VDC
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, napadá mě, že takovouhle závadu, kdy motor má tendenci chcípnout při brzdění, může klidně způsobovat i taková věc, jako je tržená membrána v posilovači brzd. Při brzdění se pak ztrácí podtlak a motor chcípá.
V okolí Plzně Previím rozumí pan Kanta v Plzni-Liticích, to je chlap, od kterýho jsem já auto kupoval. Tak se s ním zkus domluvit. Telefon má 602854270
V okolí Plzně Previím rozumí pan Kanta v Plzni-Liticích, to je chlap, od kterýho jsem já auto kupoval. Tak se s ním zkus domluvit. Telefon má 602854270

Subaru XT 1800 coupé ´89 + Subaru Legacy 2.2 ´91 (under reconstruction)+Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
cau,
za celou dobu se te nikomu nepovedlo odstranit. Dal jsem i novou lambdu. Naznak zlepseni byl kdyz v toyote sundali/nandali "sani", pak byl dva tydny klid. Mozna se to trochu zlepsilo kdy jsem dal jeden novy zapalovaci kabel, ale tezko rict.
tezko radit - zkus vymenit vsechny zapalovaci kabely, to je snad jedina vec kterou jsem nedelal
dej vedet
h
za celou dobu se te nikomu nepovedlo odstranit. Dal jsem i novou lambdu. Naznak zlepseni byl kdyz v toyote sundali/nandali "sani", pak byl dva tydny klid. Mozna se to trochu zlepsilo kdy jsem dal jeden novy zapalovaci kabel, ale tezko rict.
tezko radit - zkus vymenit vsechny zapalovaci kabely, to je snad jedina vec kterou jsem nedelal
dej vedet
h
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
Volvo XC70 II 2.4T + LPG
Previa GL I 1997
- Vasa
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak podobny problem se chcipanim sem resil tak před rokem nakonec sem zistil, že mechanik co mi měnil vzduchovy filtr to pořádně nedotahl a motor přisával vzduch z venku. čili za to možná může váha vzduchu.
Muj nový miláček:
Auris turing sport hybrid
Mé současné a snad v brzké době minulé trápení:
Citroen C4 grand picasso, LPG.
Chevrolet Orlando, LPG
Auris turing sport hybrid
Mé současné a snad v brzké době minulé trápení:
Citroen C4 grand picasso, LPG.
Chevrolet Orlando, LPG
Pokles otáček
Ahoj, nevím, jestli už ten problém máte vyřešený. Také jsem si s tím nevěděl rady. Zkusil jsem podle doporučení pana Kantu z Plzně a problém mi vyřešil. Opravdu se v Préviích vyzná. Mohu jen chválit.
Re: Pokles otáček -zdochne
asi mi unikol sposob vyriesenia. mne to robi ked trochu rozbehnem rychlost a vyhodim rychlost, respektive prehadzujem.atoyota píše:Ahoj, nevím, jestli už ten problém máte vyřešený. Také jsem si s tím nevěděl rady. Zkusil jsem podle doporučení pana Kantu z Plzně a problém mi vyřešil. Opravdu se v Préviích vyzná. Mohu jen chválit.
No nevím jestli by to bylo ono, ale dříve jsem měl subaru legacy a dělo se mi to samé, dělalo to čidlo na převodovce, jelikož kvůli ůsporám při zařazené rzchlosti si systém ubere benzín na nulu, ale když se šlápne na spojkua vyřadí do neutrálu tak se zase aktivuje jiný okruh, takže bych hledal někde tímhle směre, buď musí být čidlo někde u spojkového systému vadné a nebo to bude dělat čidlo které hlídá zařazený neutrál, tenkrát jsem měl pouze ubroušenou špičku na čidle neutrálu a to byl celý problém.
volnobeh - zhasne motor
tak ako som pisal, auto dalej zdochyna na volnobehu - ale len pri zmenach otacok - ako je preradzovanie. napadlo ma ze to moze sposobovat - chyba podtlaku - skusim pozriet na brzdach trhnutu membranu. pri skrtiacej klapke je v anglictine dashpot - akysi tlmiaci vankusik - zabezpecuje aby otacky nepadli prilis rychlo. skusim este to
- radys03
- Věčnej rejpal
měl jsem podobnej problém u corolly. Dost pomohlo vyčištění a seřízení škrticí klapky. Otáčky padaj níž, ale nechcípe. Uvidíme co řekne na zimu
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG