Přídavné palubní přístroje - budíky

vše o tuningu na vozech Toyota
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Přídavné palubní přístroje - budíky

Příspěvek od Marty »

Chci corollce pořídit místo rádia něco užitečnějšího - budíky.
Hodlám použít tento montážní rámeček.

Rád bych pořídil konkrétně vacuum (pokud nebude, tak boost s rozumným rozsahem - aspoň bude do budoucna motivovat :) ), tlak oleje a zřejmě teplotu oleje nebo voltmetr.

Otázka je, co vybrat. Optimálně bych chtěl něco, co bude vzhledově stejné, jako budíky na mojí corolle, tj. černé nebo tmavěšedé pozadí (případně nějaký decentní vzorek - honeycomb jako má E11 nebo i carbon), zespoda podsvícenou stupnici - buď vyblitou zelenou :D nebo bílou a to je vše. Žádné diskosrandy :)

Nejvíc se mi zatím líbí AUTOSTYLE BLACK 2. Případně barevná alternativa s bílým pozadím, levnější :)

Přístroje TuneX mně moc nepřesvědčily - tento ani tento.

Ty levné autostyle vypadají dost fórově, takže to asi vůbec.

Omezil jsem se trochu na nabídku jednoho serveru, ale sortiment mají celkem zajímavý, tak proč ne. Rád si nechám poradit případně něco jiného :) Rád bych, abych se vešel s cenou do 1500 za jeden budík, ale když to bude kolem litru, tak mi to vadit nebude :)

Jinak pokud má někdo nějaké námitky k výběru měřených veličin, tak šup do mě. Tlak oleje je asi bez diskuze, vacuum jako ekonoměr a s tím třetím bych si nechal poradit, tam to nevidím tak pevně. Asi ten voltmetr nebo teplotu oleje.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Doporučil bych sestavu kterou bude mít v autě Doky. AFR,teplota vody,oleje,boost,tlak oleje. Značku nechám na tobě ale osobně doporučuji pouze plx,prosport,vdo. Pokud nechceš mít palubku jako v boeingu doporučuji imfd all in one. Ohledně přesnosti budíku které jsi vybral se nebudu vyjadřovat. Kvalitní čidlo třeba pro tlak oleje s přesností 5% stojí kolem 1600. Zkušenost je taková že většina lidí kterým jsem potom plx montoval měli budíky právě které postujes. :) a budík který je schopen v 10měřeních zopakovat tu samou hodnotu nestojí opravdu 1000kč bohužel ale je to tak.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Já bych se na ekonoměr vykašlal :) , protože je dost orientační a dal tam teplotu oleje i s voltmetrem, protože to jsou podle mě důležitější hodnoty :wink:
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Libor: díky za názor. Zatím mám plánuju místo jen na 3 budíky, tak co vzít? Tlak a teplotu oleje - jasně. AFR využiju, když zatím v blízké době nechci přidat turbo? Teplotu vody bych nechal zatím na zabudovaný ukazatel - orientačně :) Takže ten třetí mi vychází vacuum/boost. S tím jsem vlastně chtěl začít :lol:

Jinak našel jsem na eBay od Prosportu za slušnou cenu, takže vezmu asi to.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Pavel Liška
Věčnej rejpal

přídavné palubní přístroje-budíky

Příspěvek od Pavel Liška »

Nechal jsem namontovat u Kennyho budíky Stry Racing,kupoval jsem je protože to není čína.Zbarvení je podobné mé přístrojové desce a pokud na ně zasvítí slunce tak se zbarví do běla.Jedná se o tlak a teplotu oleje,původně jsem chtěl koupit ty co navrhoval Libor,ale nepřekonatelný odpor připomínající budíky,které se montovaly na škodovky mi to nedovolil.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Pavel má na mysli čistě funkční design od vdo. :) stri racing patří do kategorie těch lepších. Prosport gauge dobrá volba. Opravdu přesné a kvalitní,jednoucelove,do hotového auta. Dívej se na to ale 3kroky dopředu. Plánuješ úpravy auta. Ať tohoto nebo jiného. Na to budeš rozhodně potřebovat afr,ať půjdeš cestou n/a nebo turbo. K tomu samozřejmě budeš potřebovat buď programovatelnou jednotku nebo nějaké piggy back gizmo. Aby jsi odladil správný afr budeš potřebovat nějaký kit WB lambda sonda pokud Ti ho nikdo nepůjci a následně budík co Ti to bude kontrolovat. V tom je právě výhoda plx. Nabízí ucelený kompletní modulový systém spolupracující s většinou dalších přístrojů. Míval jsem v autě spoustu budíku a když přišlo na věc tak jsem je stejně nestačil sledovat a zničil motor. Zkušenost je nesdělitelna. :) Důvody pro plx. Kvalitní,přesné,komunikace s ostatními přístroji v autě(ecu,dataloger),možnost nastavení "safe fail limit" s upozorněním a odpojením zapalování,uživatelské nastavení pozadí,dálkové ovládání,komunikace s pc a v neposlední řadě 2letá záruka a servis. Sestava od plx by byla asi takováto. Pro začátek modul imfd ať už dm-100/200 nebo r-800. K tomu přidat tlak oleje a teploty vody a oleje. Postupně s úpravami můžeš doplnit o další veličiny. Doporučil bych shlédnout stránky a pár videi ohledně funkce.
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

len tak orientacne zistujem ako su na tom Defi konkretne tieto Defi DIN budiky http://www.defi-shop.com/product/din/din_top.html
sice nemam na celde volny DIN, radia sa nevzdam a prachy na to ajtak nemam ale strasne sa mi paci aj prevedenie aj design, chcem len vediet ci je to blato alebo je to dobry kus instrumentu :) mierne retro, lietadlo look do celdy 5 akurat :)
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kvalitou se řadí mezi hi-end,bohužel tomu oodpovídá i cena.
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

Teda neviem ci so to spravne pochopil tie PLX co vsetko na to treba ?
Defi maju tusim vsetko potrebne v tej jednej DIN kocke staci natahat len snimace asi... Problem je ze nemam 2 DINy na celde a rezat nechcem

pre plx je to 3x80$ budiky (tie lacnejsie skarede 2 stupnicove :) tie digitalne som nepochopil ci sa to predava ako sada alebo separe)
110$ kocka na teplotu + snimace a 120$ kocka na tlak a snimac. Spravne?
Obrázek
Sahy
Navigátor

Příspěvek od Sahy »

Využiju tohoto založeného tématu, nemá někdo zkušenost se značkou Depo Racing??? Co se kvality týče?? Chci jen budík tlaku turba a klidně si připlatím za kvalitu, ale chci aby se mi i líbíl, takže vypnutý černý a zapnutý bílý, nebo bíločervený... Nemůžu nic najít... Poraďte pls...

http://aukro.cz/boost-gauge-indikator-i ... 06799.html
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Stri Racing nekupujte,první odešly po 15 měsících a reklamované po půl roce.Určitě až to jen trochu půjde tak dám nový na tlak oleje,ale jakou značku?VDO se mě fakt nelíbí,úvaha mechanický STACK,nebo AUTO GAUGE, popř.PROSPOTR PREMIUM
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Doplnil bych tvůj afr kit o tlak a teplotu od toho samého výrobce tedy glowshift gauge série elite 10
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Libore nevím jestli se nepletu,ale ciferníky ukazují v jiných hodnotách než jsou at. a celsia
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To je sice pravda,ale je úplně jedno jestli ukazují banány nebo jablka. Mají nastavení limitních hodnot a ty víš že mají ukazovat 60 banánů. Když budou ukazovat 40 tak víš že je asi něco špatně.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Asi raději zůstanu u banánů,zrějmě nebude čas přepočítávat na jablka.Co říkáš na budíky stack,mechnická verze?
Odpovědět

Zpět na „Tuning“