Koupě Avensise combi 2,4 benzín automat 2005
Koupě Avensise combi 2,4 benzín automat 2005
Zdravím všechny přítomné fandy,jsem tu úplně nový a rád bych požádal o radu. Jedná se o výše uvedený vůz, najeto poctivých 48000km, dovoz Německo. Důkladně jsem si ho prošel a svezl se a nabyl dojmu, že km sedí (podloženo serviskou) a že nebyl bourán, opravdu stav nového vozu. Bohužel o Toyotách toho moc nevím, teda vyjma jejich proslavené spolehlivosti a hlavně mě zajímá ten motor. Moc jsem toho o něm nenašel ani tady na foru ani na netu, tak abych zase nenaskočil do něčeho exotického. Většina mi asi doporučí Avensise v naftě, ale já naftu moc neprožívám a navíc si myslím, že Japonci mají tak kvalitní benzíny-spolehlivost+výkon+spotřeba, že na benzínu neprohloupím. Jezdím dlouhé, ale i často krátké trasy a naftu bych trápil. Píšu proto, že jsem někde slyšel, že motory VVTI mají problémy, že lepší jsou staré benzíny, ale je to jedna paní povídala. Taky by mne zajímala ta převodovka, jak je to s poruchovostí a servisem-výměna filtru a oleje. Automatů se nebojím, pár jsem jich měl a super. Takže pokud někdo máte nebo víte, písněte, jde mi o tento konkrétní kousek, protože stav je nádherný. Jo a cena je 298000kč, tak jestli je to O.K. Moc dík!
toya a benzin
Ahoj, rozhodně motor poruchový nebude (jednalo se o motory z řady *ZZ z let 2001 - 2004/5). Takže spolehlivost by měla být blízko té legendární.
Osobně jsem taky zastánce benzínu a kdybych si mohl vybírat, tak jdu taky už do automatu. Takže za mě osobně: doporučuji.
Co se týče filtrů, oleje ....... je toho tady popsáno dost na fóru, ale jistě poradí a provede Idaho.

Co se týče filtrů, oleje ....... je toho tady popsáno dost na fóru, ale jistě poradí a provede Idaho.

Back in Czech.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
zdravim , to bude tento ? : http://www.autobazarlubenec.cz/index.as ... ecord=5917
osobne si myslim ze je ten motor dobra volba - je to motor urceny pro ameriku a mimo evropu , se spojenim s automatem a u rodineho vozu bych se nebal opotrebeni , navic jeho vyvoj uz je celkem dlouhy - nahradil starsi 2,4 bez VVTi a uz ten starsi byl hodne kvalitni a vydrzel spousty kilometru , camry kde je tento , se pouzivaji jako taxiky atd.. , dily se na nej daji urcite sehnat - takovi exot to neni ale myslim size nebudou potreba , jsem zastancem motoru o vyssim obsahu - netrapi se tolik otackami a s automatem se taky moc trapit nenecha
pokud VVti dobra funguje neni to na skodu , i kdyz zavady se tu objevuji , to chce mit trochu toho stesti , popr. odbornika ( kterych je tu sakra malo ) aby se dalo vyloucit ze je to naprosto vporadku
pokud je ve stavu takovem jakem pisete , tak bych to toho sel , vyhnete se spatnym motorum 1,8 ktere maji velke problemy s olejem , naftakum krere jsou sice skvele ale mohou se prodrazit napriklad nekvalitni naftou
a navic ma mozna jednu vyhodu ze byl vyroben v Japonsku nebo v USA to bysme zjistili podle VINu
osobne si myslim ze je ten motor dobra volba - je to motor urceny pro ameriku a mimo evropu , se spojenim s automatem a u rodineho vozu bych se nebal opotrebeni , navic jeho vyvoj uz je celkem dlouhy - nahradil starsi 2,4 bez VVTi a uz ten starsi byl hodne kvalitni a vydrzel spousty kilometru , camry kde je tento , se pouzivaji jako taxiky atd.. , dily se na nej daji urcite sehnat - takovi exot to neni ale myslim size nebudou potreba , jsem zastancem motoru o vyssim obsahu - netrapi se tolik otackami a s automatem se taky moc trapit nenecha
pokud VVti dobra funguje neni to na skodu , i kdyz zavady se tu objevuji , to chce mit trochu toho stesti , popr. odbornika ( kterych je tu sakra malo ) aby se dalo vyloucit ze je to naprosto vporadku
pokud je ve stavu takovem jakem pisete , tak bych to toho sel , vyhnete se spatnym motorum 1,8 ktere maji velke problemy s olejem , naftakum krere jsou sice skvele ale mohou se prodrazit napriklad nekvalitni naftou
a navic ma mozna jednu vyhodu ze byl vyroben v Japonsku nebo v USA to bysme zjistili podle VINu
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Fungovat to auto asi bude, akorat pocitej s tim ze jde o kombinaci nikterak vykonneho motoru a prastare dnes uz zoufale zastarale japonske prevodovky, takze dynamika bude docela silena. Tuhle konkretni znacne exotickou kombinaci jsem neridil, ale mam neco najeto s podobnou kombinaci a sice 2.5 ctyrvalec Subaru s automatem a vysledek bych doporucil jen ridici po sedesatce a nebo mozna spise sedmdesatce. Na druhou stranu Avensis jako takovy je velmi nezazivne auto, takze narozdil od Subaru nedojde k tak markantni degradaci sportovniho naturelu (Toyota zadny nema ani s manualem).
Proste pro klidneho ridice, ktery snese mizerny vykon s dost neodpovidajici spotrebou to nemusi byt spatna volba. Vsem ostatnim bych doporucil ponechat automat vicevalcum a nebo koupit auto od znacky, ktera nabizi moderni automaty, ktere nemaji tak negativni vliv na dynamiku vozidla.
Proste pro klidneho ridice, ktery snese mizerny vykon s dost neodpovidajici spotrebou to nemusi byt spatna volba. Vsem ostatnim bych doporucil ponechat automat vicevalcum a nebo koupit auto od znacky, ktera nabizi moderni automaty, ktere nemaji tak negativni vliv na dynamiku vozidla.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Ahoj, moc děkuju za rady.
To aczasa a Pavo.B.
To jsem asi chtěl slyšet a je to ta uvedená v odkazu.
To Duchy:
Ty si mi vzal trochu vítr z plachet, docela se divím, že s takovým názorem vůbec v Avensisu jezdíš. Ale na druhé straně jsem rád, že se tu jako na foru jiných vozů, třeba škodovek, nedozvídám jen to, jak jsou to úžasná auta bez chyb, ale že někdo má jiný úhel pohledu. Nejsem závodní jezdec, rád jezdím v poklidu a jízdu si užívám. Proto mám rád automat a větší obsah, abych v případě předjíždění ten výkon tam měl, ale radši se pohupuju a naklánění v zatáčkách a měkká sedadla vítám, léta jsem jezdil na hydraulických Citroenech. Takže závodění mám za sebou, i když do těch 60 let mi chybí něco přes 20. Potřebuju velký, prostorný a bezpečný auto pro 5 členou rodinu s kufrem, slušným výkonem a rozumnou spotřebou, které bude spolehlivé a kvalitně zpracované. Jestli je převodovka archaická a motor slabý mi nevadí, pokud jsou oba spolehlivý a najedou bez problémů velkou porci km a to bych rád zjistil.
To hans:
Díky, ten test jsem četl a podle něj to vypadá výborně. Ale já na tyhle testy moc nedám, jde mi spíš o osobní zkušenosti.
To aczasa a Pavo.B.
To jsem asi chtěl slyšet a je to ta uvedená v odkazu.
To Duchy:
Ty si mi vzal trochu vítr z plachet, docela se divím, že s takovým názorem vůbec v Avensisu jezdíš. Ale na druhé straně jsem rád, že se tu jako na foru jiných vozů, třeba škodovek, nedozvídám jen to, jak jsou to úžasná auta bez chyb, ale že někdo má jiný úhel pohledu. Nejsem závodní jezdec, rád jezdím v poklidu a jízdu si užívám. Proto mám rád automat a větší obsah, abych v případě předjíždění ten výkon tam měl, ale radši se pohupuju a naklánění v zatáčkách a měkká sedadla vítám, léta jsem jezdil na hydraulických Citroenech. Takže závodění mám za sebou, i když do těch 60 let mi chybí něco přes 20. Potřebuju velký, prostorný a bezpečný auto pro 5 členou rodinu s kufrem, slušným výkonem a rozumnou spotřebou, které bude spolehlivé a kvalitně zpracované. Jestli je převodovka archaická a motor slabý mi nevadí, pokud jsou oba spolehlivý a najedou bez problémů velkou porci km a to bych rád zjistil.
To hans:
Díky, ten test jsem četl a podle něj to vypadá výborně. Ale já na tyhle testy moc nedám, jde mi spíš o osobní zkušenosti.
Duchy má pravdu,Avik dost potlačuje sportovního ducha. Aspoň když to porovnám se svým minulým autem. Tam kde jsem kdysi fičel stovkou,dnes tak osmdesátkou(asi to bude tím kocháním),ale na druhou stranu jsou místa kde nyní jedu i 140 a ani mi to nepřijde
Moje hlavní kriterium koupě Avika bylo "přemístění z bodu A do bodu B" a to VŽDY a bezpečně, zatím tak funguje a tak to doufám i zůstane
Avik prostě není formule a sluší mu majestátní jízda.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Ja v tom co jsem napsal zadnou kritiku Avensisu nevidim, to jsou obecne zalezitosti a je uplne jedno o jakou znacku auta se jedna. Proste klasicka hydraulicka automatika chce motor, ktery tahne solidne od spodu a ma vykonovou rezervu, protoze automat optimalne nevyuziva motor kvuli sve pomalosti a nepredvidavosti. Bohuzel tah od spodu a vykonova rezerva je presne to co zadny atmosfericky ctyrvalec nema a vysledkem jsou tupa auta, ktere clovek roztlacuje i ocima a pak se divi ze ma prazdnou nadrz jen co vyjel od pumpy. To neni chyba Toyoty, to jsou vlastnosti pouzite technologie, ktere lze tu ci onde poladit, ale vzdycky budou pritomny. Koneckoncu proto tedka vsichni zkousi ruzne nove technologie v automatech typu roboticke dvojspojky (VW, Ford), aby nabidli svym ctyrvalcovym zakaznikum (coz je v EU 90+%) automat se kterym se bude dat dobre jezdit i kdyz ma auto malo hrnku.Rocky píše:To Duchy:
Ty si mi vzal trochu vítr z plachet, docela se divím, že s takovým názorem vůbec v Avensisu jezdíš.
Osobne bych nesel do klasickeho automatu v aute pod sest valcu (s vyjimkou D5tek), ale jak jsem psal pokud jsi hodne klidny ridic, tak ti ten automat i s takovym motorem muze vyhovovat. Ja osobne z nej vzdycky rostu.

To Duchy:
V pohodě, já nemyslel kritiku motoru, ale to, co si napsal o Avensisu jako takovém. Že je to velmi nezáživné auto, které nemá sportovní naturel ani s manuálem, tak proto mne překvapilo, že jsi si takové auto koupil. Z Tvého názoru jsem pochopil, že jsi vyznavač sportovní jízdy a silných motorů, tak proto jsem se divil. Beru to podle sebe, dlouho vybírám a asi bych si nekoupil auto, ke kterému bych měl takové výhrady, tak to neber nijak osobně. Jinak moc dík za fundované příspěvky a poprosím i ostatní, čím víc informací, tím lépe.
V pohodě, já nemyslel kritiku motoru, ale to, co si napsal o Avensisu jako takovém. Že je to velmi nezáživné auto, které nemá sportovní naturel ani s manuálem, tak proto mne překvapilo, že jsi si takové auto koupil. Z Tvého názoru jsem pochopil, že jsi vyznavač sportovní jízdy a silných motorů, tak proto jsem se divil. Beru to podle sebe, dlouho vybírám a asi bych si nekoupil auto, ke kterému bych měl takové výhrady, tak to neber nijak osobně. Jinak moc dík za fundované příspěvky a poprosím i ostatní, čím víc informací, tím lépe.
Ale ono je to nezazivne auto bez sportovniho naturelu. Kdyz si sednes do Mondea (stary model, novy uz takovy neni), tak to auto primo krici: "zkus si mne, ja jsem auto s velkym A, pojdme project zatacku na hrane smyku, uvidis ze to bude sranda a ja ti zpostredkuji presne takovy kontakt s vozovkou jaky potrebujes, tak na to slapni a jdeme si hrat". Oproti tomu Avensis rika: "ahoj, ja jsem tvuj dopravni prostredek. Dovezu te z bodu A do bodu B v maximalnim pohodli v ramci me tridy a co mozna nejvice te odstinim od rusivych vlivu jako je hluk, kontakt s vozovkou ci nahodny hrbol. Se mnou dojedes do cile a ani nebudes vedet, ze jsi cestou musel neco ridit". To neni chyba, to je proste vlastnost. Ta auto maji jiny naturel, jiny ucel.Rocky píše:To Duchy:
Co se mne tyce, tak muj aktualni zpusob vyuziti auta je, ze najedu kolem osmi tisic kilometru rocne, v naproste vetsine pripadu poskakovanim po prazskych hrbolech. Pro tyto ucely jsem si koupil mensi auto nabizejici solidni komfort na kratke cesty a v maximalni vybave pro moje pohodli. Dalsim duvodem je ten fakt, ze jsem na podobne ucely chtel nejake levne auto na obouchani a sveho Avensise jsme sehnal v Nemecku za par supu po prvnim majiteli od autorizovaneho dealera se 75.000km dolozenymi serviskou a vicemene maximalni vybavou co se do Avensisu davala (kuze, navi, xenony, ...). Za ty penize proste lepsi kara pro tento ucel nebyla a neni.
Pouzivam ho jako vysadkove vozidlo do mesta a fakt nema vyznam jestli ve sportovnejsim aute bych na Balabence dokazal doleva odbocit skoro smykem rychlosti o deset kilometru vyssi nez v Avensisu, kdyz se stejne prede mnou kodrca nejaka dodavka tricitkou.

Samozrejme, ze pokud bych treba zmenil praci a musel jezdit dlouhe trasy vlastnim vozem, tak Avensis pujde okamzite z domu a nahradi ho auto na podobne vyuziti urcene (tj. z toho co momentalne vidim na trhu asi Audi A6).
Len 2 veci:Duchy píše:Ale ono je to nezazivne auto bez sportovniho naturelu. Kdyz si sednes do Mondea (stary model, novy uz takovy neni), tak to auto primo krici: "zkus si mne, ja jsem auto s velkym A, pojdme project zatacku na hrane smyku, uvidis ze to bude sranda a ja ti zpostredkuji presne takovy kontakt s vozovkou jaky potrebujes, tak na to slapni a jdeme si hrat". Oproti tomu Avensis rika: "ahoj, ja jsem tvuj dopravni prostredek. Dovezu te z bodu A do bodu B v maximalnim pohodli v ramci me tridy a co mozna nejvice te odstinim od rusivych vlivu jako je hluk, kontakt s vozovkou ci nahodny hrbol. Se mnou dojedes do cile a ani nebudes vedet, ze jsi cestou musel neco ridit". To neni chyba, to je proste vlastnost. Ta auto maji jiny naturel, jiny ucel.Rocky píše:To Duchy:
Co se mne tyce, tak muj aktualni zpusob vyuziti auta je, ze najedu kolem osmi tisic kilometru rocne, v naproste vetsine pripadu poskakovanim po prazskych hrbolech. Pro tyto ucely jsem si koupil mensi auto nabizejici solidni komfort na kratke cesty a v maximalni vybave pro moje pohodli. Dalsim duvodem je ten fakt, ze jsem na podobne ucely chtel nejake levne auto na obouchani a sveho Avensise jsme sehnal v Nemecku za par supu po prvnim majiteli od autorizovaneho dealera se 75.000km dolozenymi serviskou a vicemene maximalni vybavou co se do Avensisu davala (kuze, navi, xenony, ...). Za ty penize proste lepsi kara pro tento ucel nebyla a neni.
Pouzivam ho jako vysadkove vozidlo do mesta a fakt nema vyznam jestli ve sportovnejsim aute bych na Balabence dokazal doleva odbocit skoro smykem rychlosti o deset kilometru vyssi nez v Avensisu, kdyz se stejne prede mnou kodrca nejaka dodavka tricitkou.Dokonce mne trosku stvou ty originalni lite sedmnactky co se do vyssich Avensisu davaly standardne, protoze naturelu auta spise sedi sestnactky co mam na zimu.
Samozrejme, ze pokud bych treba zmenil praci a musel jezdit dlouhe trasy vlastnim vozem, tak Avensis pujde okamzite z domu a nahradi ho auto na podobne vyuziti urcene (tj. z toho co momentalne vidim na trhu asi Audi A6).
- suhlasim ze 16 su lepsie ako 17, 17 su dost tvrde a pritom v Avensise ide hlavne o komfort, hluk a pohodlie ... takze 16 stacia
- robim s avensisom UK - Presov a auto by som nemenil, ked potrebujem ist v nemecku 190 nie je problem, ked potrebujem zabrat kdesi v londyne na oranzovu nie je problem. A6 je cenovo niekde inde a ine ako quattro by som uz nebral co je cenovo u jazdenky asi tak 2x cenovo vyssie ak nie viac ...
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006