E10 - Zaseknutá spínacia skrinka

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Pedro
Člen Týmu

E10 - Zaseknutá spínacia skrinka

Příspěvek od Pedro »

Ahojte

Tak Lentilka sa rozhodla, že si zo mna bude robiť dobrý deň.

Zrejme mám pokazenú mechanickú časť spínacej skrinky na mojej Corolle sedan r.v.11/96, 1332cm-55kw

Začalo to haprovať v sobotu, keď sa mi podarilo klúčik otočiť do štartovacej polohy asi na každý 5ty krát.
Prestriekal som zámok spínacej skrinky WDčkom včera. Kedysi mi to pri suzukáči pomohlo v takomto prípade, no tu nie..

Dnes ráno som bol skúsiť a mám problém na neviem kolkáty krát vobec dostať klúčik do štartovacej polohy.. Resp, nedostanem ho ani do prvej poriadne..

Dvere s tym istym klúčom otvaram v pohode :(

Nenapadá Vás čo by pomohlo? Prípadne kde by sa dal zohnať taký zámok či sada a čo to orientačne koštuje?
Už len toto mi chýba.. O dva týždne chceme ist z autom na dovolenku a ešte aj doláriky sme všetky vystrielali na zabezpečenie dovolenky.

Keď sa serie, tak sa serie! :evil:

Napadá Vás niečo?
Dík
Toyota Corolla E10 1332cm/55Kw (lentilka :-)
Pedro
Člen Týmu

.

Příspěvek od Pedro »

Aj ked tu nikto nezakopol o moj prispevok ci prosbu o radu, prikladam aktualny stav. Možno niekomu pomože :wink:

Na druhý den som vyskúšal ešte raz masívny ale naozaj masívny WD atak.
Poriadne som zamok spinacej skrinky vytopil WDčkom a čuduj sa svete pohlo sa to.

Najprv tak vselijak kostrbato tazko tak sekavo, ale kazdym otocenim zasunutim vysunutím, prestreknutim lepšie a lepšie..
Po asi 300 otoceniach a totalnom preplachu wdčkom to bolo relativne OK.. Podarilo sa kazde jedno otocenie klucom aj ked to chcelo este trochu citu...

Vcera som ešte po par hodinach skusal uz bez vytápania a ide to tak ako predtým, ak nie lepšie..
A prv to vyzeralo už na výmenu zámku

klop klop na drevo, dufam, že tak skoro sa to uz nepokazí. Minimalne tu dovolenku nech odjazdíme :wink:
Toyota Corolla E10 1332cm/55Kw (lentilka :-)
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

ja som mal podobny problem na svojej corolle E10,

moja spinacia skrinka si raz za pol roka zmysli, ze sa bude zasekavat, ide otocit len raz za 10 pokusov a tak do tyzdna ju to prejde a zase ide ako nova aspon pol roka ..

neviem co je to za nahoda ale vzdy sa opravila sama bez premastenia
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

investuj do nový spínačky, není to tak drahý, lepší než když se ti to po.ere někdy opravdu nevhodně..
promázávání olejem ani grafitem ani ničim jiným zásadně nepomuže, je to ošoupaný a vůle tam jsou už moc veliký
Odpovědět

Zpět na „Corolla“