rady pre Avensis combi 1998 , 1,6 81kW
rady pre Avensis combi 1998 , 1,6 81kW
Dobry den.. tak som sa stal majitelom kusu japonskej techniky
Toyota Avensis Kombi 1998, Motor 1,6 16V 81kW
dovoz z IT
podla tachometra ma 114 000 km, podla servisnej knizky pola posledne na udrzbe pri 90 000km
Prosim by som o rady, co dat pozriet skontrolovat pripadne vymenit.
Auto ide v pohode, trochu taha vlavo a pri 110-120 malicko trasie volant. Takze mozno gumy.
Motor je 4A-FE (VVT je nieco ako VTEC ?)
Rozvody:
- treba ich menit po kolkych kilometroch ?
- da sa poznat, ze su vymene ? (su pod krytom alebo tak ?)
Podvozok, riadenie:
- je tam nieco chulostive ?
Aky olej ?
Akú autobateriu ?
Nejake Eshpo s nahradnymi dielami ?
Je pre Toyotu firma, ktorá vyrába druhovýrobu. (ako napr. Nipparts pre Hondy ?)
Este nejake rady ?
Sorry za otazky, ale autam sa rozumien dost, ehm, vzdialene.
Dakujem vsetkym za odpovede.
Toyota Avensis Kombi 1998, Motor 1,6 16V 81kW
dovoz z IT
podla tachometra ma 114 000 km, podla servisnej knizky pola posledne na udrzbe pri 90 000km
Prosim by som o rady, co dat pozriet skontrolovat pripadne vymenit.
Auto ide v pohode, trochu taha vlavo a pri 110-120 malicko trasie volant. Takze mozno gumy.
Motor je 4A-FE (VVT je nieco ako VTEC ?)
Rozvody:
- treba ich menit po kolkych kilometroch ?
- da sa poznat, ze su vymene ? (su pod krytom alebo tak ?)
Podvozok, riadenie:
- je tam nieco chulostive ?
Aky olej ?
Akú autobateriu ?
Nejake Eshpo s nahradnymi dielami ?
Je pre Toyotu firma, ktorá vyrába druhovýrobu. (ako napr. Nipparts pre Hondy ?)
Este nejake rady ?
Sorry za otazky, ale autam sa rozumien dost, ehm, vzdialene.
Dakujem vsetkym za odpovede.
toyota
Ahoj,
druhovýroba - Nipparts, e-shopy jsou v sekci náhradních dílů hned nahoře.
Při 100 - 120 třese každá z těch let. U toho pozor na čepy řízení (občas se uvolňují, jinak s takovým autem jsem měl přes 500k km, což je pohoda. Olej 10W-40 jakýkoliv, autobaterie cokoliv kolem 55 - 65 Ah, Rozvody rozhodně ano, nejpozději ve 150k km, pozor na vodní pumpu. Je to spolehlivé auto, ale 4A-FE není VVTi, takže neměj strach. Jinak je to stejný jako Vtec u hondy - Variabilní Ventilový Timing.
druhovýroba - Nipparts, e-shopy jsou v sekci náhradních dílů hned nahoře.
Při 100 - 120 třese každá z těch let. U toho pozor na čepy řízení (občas se uvolňují, jinak s takovým autem jsem měl přes 500k km, což je pohoda. Olej 10W-40 jakýkoliv, autobaterie cokoliv kolem 55 - 65 Ah, Rozvody rozhodně ano, nejpozději ve 150k km, pozor na vodní pumpu. Je to spolehlivé auto, ale 4A-FE není VVTi, takže neměj strach. Jinak je to stejný jako Vtec u hondy - Variabilní Ventilový Timing.

Back in Czech.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
druhovýrobu od Nippartsu moc nedoporučím, je dražší jak prvovýroba a kvalita není nic moc..
jiank eshopu je na foru dost, pokud budeš neco chtít, tak s eklidne obrat i na mne formou SZ - pro toy forum máme 20-25% slevu z cen Intercarsu, vetší obejndávky řeším individuálně..
v naídce je od origo toyota balených komponent přes prvovýrobu až druhovýrobu..
jiank eshopu je na foru dost, pokud budeš neco chtít, tak s eklidne obrat i na mne formou SZ - pro toy forum máme 20-25% slevu z cen Intercarsu, vetší obejndávky řeším individuálně..
v naídce je od origo toyota balených komponent přes prvovýrobu až druhovýrobu..
dik, este si nieco upresnim (aby som neprisiel do servisu ako uplny blbec:-)
vodna pumpa sa meni spolu s rozvodmi ?
menia sa celé čapy riadenia ?
Zaujíma ma orientačná suma, koľko by to asi stálo s prácou:
výmena rozvodov
výmena pumpy
výmena oleja
výmena olejového filtra
výmena čapov riadenia
výmena sviečok (mimochodom aké použiť ?)
Uplne staci v tisícoch.
Sorry za takéto vyzvedanie, ale so servismi nemám dobré skúsenosti...aj ked islo len o firemne francuzke auto, za ktore chvalabohu ja ucty neplatim.
Este pár otázok:
V manuáli co sa tu nachádza (aj ked je verzia 2000) je tam moznost nastavit - prepnut, aby auto svietilo po nastartovani ?
Nemate niekto k dispozicii plán udrzby k tomuto typu ?
vodna pumpa sa meni spolu s rozvodmi ?
menia sa celé čapy riadenia ?
Zaujíma ma orientačná suma, koľko by to asi stálo s prácou:
výmena rozvodov
výmena pumpy
výmena oleja
výmena olejového filtra
výmena čapov riadenia
výmena sviečok (mimochodom aké použiť ?)
Uplne staci v tisícoch.
Sorry za takéto vyzvedanie, ale so servismi nemám dobré skúsenosti...aj ked islo len o firemne francuzke auto, za ktore chvalabohu ja ucty neplatim.
Este pár otázok:
V manuáli co sa tu nachádza (aj ked je verzia 2000) je tam moznost nastavit - prepnut, aby auto svietilo po nastartovani ?
Nemate niekto k dispozicii plán udrzby k tomuto typu ?
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
čepy řízené nesouvidsí s rozvody, mení se až jsou opotřebované.johned píše:dik, este si nieco upresnim (aby som neprisiel do servisu ako uplny blbec:-)
?
Vodní úpumpa u vetsiny motoru není podmínkou menit při každé výmene rozvodu, obecne se u novejších motoru uvádí "každou druhou výmenu rozvodu".
když nevíš kd ybylo co deláno radeji to udelej.
Ceny závisí plne na servisu takže třeba jen výmena rozvodu se dá udelat v rozmezí 1500-6tis je to pouze otázka kam pujdes, takže na tu otázku nejde nejak rozumne odpovedet..
Rozvody jsou výrobcem předepsané na 100.000 km, později se interval zkrátil na 90.000 protože se prodloužil servisní interval na olej z 10.000 na 15.000 km. Já mu dopřávám, dávám jen plnou syntetiku po 10.000 km. Dle výrobce a prodejce, olej na netu se nechá 4 l i pod 1.000,- Kč. Filtr do 200,- Kč. Měnim si ho sám, je to dobře přístupný.Výfuk mám původní a to mám r.v. 99, pokud umře půjdu opět do originálu, podle mě se vyplatí. U rozvodů se mění řemen a kladka, zpravidla u druhých až třetích rozfodů je třeba i pumpa. Kupoval jsem řemen i kladku v orig., nechci kecat, přesně nevím, ale kladka byla kolem 3.500,- řemen cca 1.200,- nebo tak, prostě do bůra jsem se vešel. Vodní pumpu jsem měnil o 20.000 km dřív, lehce sákla. Orig. taky kolem 3500,-. VVTi je proměnlivé časování ventilů od r.v. 2000, jestli se nepletu, tyhle motory mají řetěz místo řemenu. Říká se ale že bumbají olej. Nevím, nemohu soudit. Já osobně ale olej dolévám taky, trochu mě to překvapilo když 18 let stará Corolla nebrala nic a Ave již na 5 letech ano, ale dle výrobce je v to v normě a navíc se spotřeba oleje nezvyšuje, konstantně stejné... Každopádně to hlídej. Pokud se chvěje volant, leckdy stačí jen vyvážit kola. Obecně jsou bolestí Avensisů zvlněné kotouče. Je to kvalitní auto, neznám jiné které by po 10 letech mělo původní výfuk. Mám v úzkém okruhu další 2 Ave r.v.99 a jsou na tom stejně... Já jsem s ním spokojen.
-
- Navigátor
tak to je pravda . ja mam ave 1.6 (99) 120000km a vse krome baterky je jeste original. vyfuk vypada dobre .koroze nikde,olej neubyva , ty zvlnene kotouce mam ale taky, vibrace na volantu nemam v zadnych rychlostech, snad jen predni tlumice(asi tlumice) uz by mozna chteli vymenit, nebo tycky ..co ja vim
(ostre nerovnosti jsou docela citit)

Naposledy upravil(a) michal2202 dne sob 12.12.2009, 23:13, celkem upraveno 1 x.
ave 1999 1.6i
Co více by si mohl člověk přát to co píše Xchit je pravda já mám taky r.v. 99 výfuk původní natočeno 202 000 km jde jako z praku rozvody měněny, baterie letos v lednu, chytá napoprvé, trochu bere olej ale jinak v pohodě, ikona českých silnic octavia má stále nějaké problémy a kolegové co ji mají se o ni strachují kdy jim ji někdo odcizí, na Avika se nikdo ani nepodívá a přitom má daleko větší užitečnou hodnotu jak tato ikona
Avensis 4a fe motor
zdravím všechny-souhlas s majiteli Avensise s motorem 4a Fe -mám jej -rv. 98-81kw kupoval jsem při 40000km ,mám už 100000--používám olej Valvoline-neboť tam byl od začátku...5w/40 fullsyntetic-měním po 12000km svíčky original po 30000 faktem je že origo výfuk je v nerezu-mám původní a nic mu není.......rozvody mě čekají-chci je dát ve 120000 je škoda že tuším rok v. 99 nebo 2000 už má řetěz,ale TYTO MOTORY CO MÁME OLEJ VŮBEC NEŽEROU!!!! na rozdíl od jiných mladších...vím byla tam nějaká výr, vada snad........takže obecně jsem velmi spokojen...a stěma pneu-nebo resp. koly???jsou háklivá a to velmi na přesnost vyvážení.......jinak bych neměnil
Řetěz mají VVTi, takže od r. 2000. V době kdy jsem kupoval Ave tak byl ale o 100.000 dražší než "řemen" při stejném výkonu, takže si rozvody jednou za čas rád nechám vyměnit. Tím spíš, že předpokládám že si jej ještě nějaký ten čas nechám, dnes to nemá cenu prodávat za pár korun když to slouží bez potíží. Výrobce udával na výměnu 100.000 km a pak to snížil na 90.000, na 120 bych nečekal...
po 19ti letech prvně bez Toyoty...