Pomoc s alternátorem
Pomoc s alternátorem
Zdravím, nevím jestli se to hodí sem, ale měl bych dotaz na altík.
1) Nedobyjí mě baterka, z ničeho nic, myslím si, že odešel alternátor
2) Jaká je možnost opravy? Má někdo zkušenosti s výměnou uhlíků atd.?
3) Dohadoval jsem se s kamarádem, jak je to s proudem. Jde proud z altíku do baterky a z te si to bere auto. Nebo je možný, že jde proud z baterky zpět do alternátoru a pak do auta? Nebo pokud jde zpět do alternátoru, je to důkaz chyby v elektr. kabelech či řídící jednotce?
Díky za odpovědi. Jsou sice přihlouplé, ale ubezpečuji se..
3) Dohadoval jsem se s kamarádem, jak je to s proudem. Jde proud z altíku do baterky a z te si to bere auto. Nebo je možný, že jde proud z baterky zpět do alternátoru a pak do auta? Nebo pokud jde zpět do alternátoru, je to důkaz chyby v elektr. kabelech či řídící jednotce?
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
nejjednodušší, nejekonomičtější a nejekologičtější řešení je splashit si použitej altík a mít štígro na dobrej "stuck". Kupoval jsem jeden asi před 6 roky a šlape perfektně za parádní cenu.
ps: jestli pořád sháníš PZ zástěru zak mi jedna leží ve špajzu 250,-
ps: jestli pořád sháníš PZ zástěru zak mi jedna leží ve špajzu 250,-
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
štěstí musí být velké a cena je zhruba srovnatelná s repasí která je i se zárukou - repas vyjde na 500-800czk podle míry poškození, standartně seženeš altík po vrakáčích za 400-800 nedke chtej i litr ( zlodeji ), když srovnáš ceny a míru rizika je otázkou zda má cenu do toho rizika jit, kor když altík z vrakáče buhví jak dlouho ležel nekde ve skladu ( ten lepší případ )..micron píše:nejjednodušší, nejekonomičtější a nejekologičtější řešení je splashit si použitej altík a mít štígro na dobrej "stuck".
Re: Pomoc s alternátorem
cerva píše:Zdravím, nevím jestli se to hodí sem, ale měl bych dotaz na altík.
Mohl by někdo nabídnout komplet alternátor v dobrém stavu za rozumnou cenu? Toyota Celika r.v. 89 ( zakulacená mrkačka ), obsah 2.0
Pokud možno z Jihu Moravy. Díky
Být tebou, tak se zkusím prvně zeptat třeba tady: http://www.litera.brnensko.com/ na tu repasi, jak už ostatně naznačil i Idaho. Než jít z bláta do louže.
Holomek!
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Idaho + Rampa> jo taky možnost... v tý dávný době sem tuhle možnost repase neměl, nejrychlejší řešení bylo Xchange a vyhazov... Teď by to 100% nebyl problem. 1000,- mi teda ale nepřijde jako vysoká cena za zrovna tenhle " celkem často problemovej" díl. ani 1500,-... naprosto přijatelná cena. buďto pojede, a ten 1/2 rok každopádně vydrží i bez záruky... a nebo nepojede ihned a je možnost ho vrátit... loterie jo, ale risk neni zas až tak velkej.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
v tom s tebou nesouhlasím když pojede jeden den, neznamená to že pojede i za týden ( osobní zkušenost ) - a v tom je to riziko.micron píše:buďto pojede, a ten 1/2 rok každopádně vydrží i bez záruky... a nebo nepojede ihned a je možnost ho vrátit... loterie jo, ale risk neni zas až tak velkej.
repase te vyjde pod 1000kč a je to jistota ( 2 roky záruka ) pokud píšeš 1500 za altík tak jeto cen možná hezká ale furt vyšší jak repas.
btw nevím kdys ho kupoval ale repase fungovali už za komančů
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
máš nějakej kontakt na ten repas? (přiznám se že sem línej hledat po netu )Idaho píše:repase te vyjde pod 1000kč a je to jistota ( 2 roky záruka ) pokud píšeš 1500 za altík tak jeto cen možná hezká ale furt vyšší jak repas.
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vedlejší vesnice u nás v každym vetšim mestečku najdeš minimálně jednu dílnu kde to delaj nehledej po netu al zajdi do nejbližší prodejny autodílu a popterj se, nebud línej.. maximálně ve třetí budou vedet ( vyhni se kellyne atd.. )garfielld píše:máš nějakej kontakt na ten repas? (přiznám se že sem línej hledat po netu )Idaho píše:repase te vyjde pod 1000kč a je to jistota ( 2 roky záruka ) pokud píšeš 1500 za altík tak jeto cen možná hezká ale furt vyšší jak repas.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
komplet repas altíku na celdu vyjde max do 900,- ( alespon tolik stál loni mne 5g 2.0gti ).Petr píše:ja s tím repasem nemám dobrý zkušenosti dělali mi to v přerově odešla tam diody za 2500kč a když je vyměnili zase to přebíjelo.
udělala se reklamačka řekly ,že jiný nejsou sa nebudou tak jsem koupil tady z fora jeden altík za 2500kč a jede už skoro 2 roky
pokud to udelaj blbe bud opraví nebo vrátí peníze a pujdu jinam nejsou jediní.. ale zatím nebyl problém..
Souhlasím, dal jsem altík na repas a řekli mi, že je spálenej diodový můstek, oprava min 2500 kč. Kašlat na to, raději koupit ojetý. Tak shánímPetr píše:ja s tím repasem nemám dobrý zkušenosti dělali mi to v přerově odešla tam diody za 2500kč a když je vyměnili zase to přebíjelo.
udělala se reklamačka řekly ,že jiný nejsou sa nebudou tak jsem koupil tady z fora jeden altík za 2500kč a jede už skoro 2 roky
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
a nebo to poslat k Idahovi, když tam jsou vedle ve vesničce tak šikovný a levný...
Pořeš to s Radusem... já myslim, že bude v pohodě... a nebo DaliborIva, ten taky má... 2 volný kousky, to je výběr a risku zdar... riskovat je zábava
Pořeš to s Radusem... já myslim, že bude v pohodě... a nebo DaliborIva, ten taky má... 2 volný kousky, to je výběr a risku zdar... riskovat je zábava
výkon alternátoru
Trochu to tady opráším dotazem. V Celice 7A-FE mám alternátor Denso. Na ToyoDYI jsem koukal, že je uvedený ASSY 12V 70A.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199811 ... _1903.html
Jen se chci zeptat jakou kapacitu baterie tenhle alternátor zvládá rozumně dobíjet. Nebo jestli ten Denso má jiné parametry oproti tomu ASSY, to asi né ne? Co jsem zjistil, tak do Celici by standardně měla přijít baterka 60AH 540A např. tato http://www.autobaterie24.cz/blue-dynami ... ia-27.html
Ale já mám v Celice už od koupě 72 AH, 680 A. Jestli by mi k tomu někdo v těchto věcech zběhlý mohl říct něco víc než jen zvládne nezvládne. Třeba mi to trochu vysvětlit jako elektro laikovy. Za rozumné odpovědi předem děkuji.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199811 ... _1903.html
Jen se chci zeptat jakou kapacitu baterie tenhle alternátor zvládá rozumně dobíjet. Nebo jestli ten Denso má jiné parametry oproti tomu ASSY, to asi né ne? Co jsem zjistil, tak do Celici by standardně měla přijít baterka 60AH 540A např. tato http://www.autobaterie24.cz/blue-dynami ... ia-27.html
Ale já mám v Celice už od koupě 72 AH, 680 A. Jestli by mi k tomu někdo v těchto věcech zběhlý mohl říct něco víc než jen zvládne nezvládne. Třeba mi to trochu vysvětlit jako elektro laikovy. Za rozumné odpovědi předem děkuji.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000