Brzdy

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Coris
Člen Týmu

Brzdy

Příspěvek od Coris »

Přátelé poraďte, zlobí mě brzy a rád bych ten problém odstranil. Díky za rady.
Naposledy upravil(a) Coris dne ned 19.05.2013, 21:14, celkem upraveno 2 x.
vibam
Řidič

brzdy E12

Příspěvek od vibam »

nazdarek..zrovna resim ten samy problem...ale na zadnim levem kole, koupil jsem si spec. roztok, ktery se "promazava" trmen respektive ten valecek tlacici na brzd.desku, tak uvidim, co to udela...jde o to, ze se zasekava..a kdyz povolim at uz pedal nebo rucku, tak to porad brzdi...taky to zkusim doma a kdyz se nepovede, tak servis..
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Fitipaldi
Člen Týmu

Re: brzdy E12

Příspěvek od Fitipaldi »

vibam píše:nazdarek..zrovna resim ten samy problem...ale na zadnim levem kole, koupil jsem si spec. roztok, ktery se "promazava" trmen respektive ten valecek tlacici na brzd.desku, tak uvidim, co to udela...jde o to, ze se zasekava..a kdyz povolim at uz pedal nebo rucku, tak to porad brzdi...taky to zkusim doma a kdyz se nepovede, tak servis..
Po zkušenostech s hydraulikou na spojce doporučuji provést odvzdušnění brzdy na kole, které dělá problémy. V servise sice provádějí výměnu brzdové kapaliny pod tlakem. Bohužel k úplné výměně kapaliny právě u pístku nikdy nedojde. Je třeba opatrně povolit odzdušňovací ventil. Mám na tohle povolování speciální přípravek od LIQUI MOLY s efektem podchlazení. Pak to jde povolit lehce. Při pumpování z toho vyteče ten čurbes, co může způsobovat zadrhávání. Dalším krokem je rozhýbání toho pístku, velmi opatrně, aby to celé nevyjelo ven. Dalším krokem může být promázání toho pístku a vodítek. Tady je třeba pouze siliconového oleje, ten jediný neničí gumové prachovky a díly. Všechno to chce předtím zbavit koroze kartáčem a příp. i smirkem.
vibam
Řidič

brzdy

Příspěvek od vibam »

jojo kdo maze, ten jede, ja jsem svuj problem vcera vyresil tak, ze jsem sundal oba zadni trmeny, vse fungovalo, jak ma, ale problem jsem nalezl nekde uplne jinde!!!
to ze se brza jako takova zasekavala, zpusobovaly zarezle brz.desky, teda jejich kovova cast!! jak se tam objevi rez, tak je to v haji..ty desky se vubec nehybaly a kdybych vam tady popisoval, jak jsem je doslova pacil, abych je dostal ven, tak mi neuverite..nicmene dostal jsem je ven, vsechny strany, ktere se dotykaji tremenu jsem obrousil..a pak je hodil zpet..sli tam jako nove...prestalo to zlobit, brzky chodi suprove a nedela to zadny kraval pri jizde... cca 2hodky prace se vsim vsudy..12racna, sroubovak, kladivo a pilnik:-D
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Fitipaldi
Člen Týmu

Re: brzdy

Příspěvek od Fitipaldi »

vibam píše:jojo kdo maze, ten jede, ja jsem svuj problem vcera vyresil tak, ze jsem sundal oba zadni trmeny, vse fungovalo, jak ma, ale problem jsem nalezl nekde uplne jinde!!!
to ze se brza jako takova zasekavala, zpusobovaly zarezle brz.desky, teda jejich kovova cast!! jak se tam objevi rez, tak je to v haji..ty desky se vubec nehybaly a kdybych vam tady popisoval, jak jsem je doslova pacil, abych je dostal ven, tak mi neuverite..nicmene dostal jsem je ven, vsechny strany, ktere se dotykaji tremenu jsem obrousil..a pak je hodil zpet..sli tam jako nove...prestalo to zlobit, brzky chodi suprove a nedela to zadny kraval pri jizde... cca 2hodky prace se vsim vsudy..12racna, sroubovak, kladivo a pilnik:-D
Provedl jsem výměnu předních kotoučů a brzdových destiček po 76 tis. km.Kotouč měl tl. 23,5 mm . Min. tl. je 23 mm. Dal jsem nové destičky i nové pružinky(antivibrační a vodící plíšky). Celé jsem to vyčistil, obrousil smirkem. Celé odmastil a pak natřel barvou na třmeny. Měl jsem i stahovák na roztažení čelistí. Takovou kvalitu nejsou ve značkových servisech vůbec schopni. Ještě musím takto udělat i zadní. Pokud bude mít někdo zájem, můžu poslat i fotky. Mám i profesionální digitální momenťák SNAP-ON a nářadí určitě lepší než mají v servisech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Brzdy je lepší servisům nesvěřovat. Umí jenom vyměňovat kus za kus, že se také musí očistit styčné plochy, asi v učilištích neučí :?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“