Zvýšení výkonu

vše ohledně modelové řady Celica
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Zvýšení výkonu

Příspěvek od kubi28xxx »

Ahoj, chtěl bych poradit, jak na Celice 1,6 STI , motor 4A-FE, r.v. 93, zvýšit výkon o co nejvíc, ale v reálných možnostech peněz. ( jiný auto kupovat nebudu ;-) ) Díky všem za rady.
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

bez penez to nejde, musis do toho narvat hodne zlutasku, jinak nic, je tady na to milion temat, na kazde strance tak 10 :D pohledej a procti starsi temata :wink:
Toyota Celica ST202, SS, LSD
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Je tady toho víc než dost. Trošku hledej. Ale resume je,že pokud na to máš 5000 investuj je do běžné údržby. Pokud 200000 mužem o tom začít reálně mluvit.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Libor zapomel dodat ze je lepsi vymenit motor :) to je opravdu nejjednodussi ale taky to bude neco stat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Nobi
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nobi »

Nevim jak je na tom tvoje celica, ale zkusil bych nejdriv povymenovat dily, ktere to maji za sebou, dat ji trochu pece a vratit ji malinko puvodni stav. Navysovat vykon u 1.6 je myslim vazne draha sranda (viz liboruv prispevek), existujou i treba turbo kity primo na 4A-FE, ale staci se pohrabat forem..
Toyota Celica Coupe 1.6STi
Today, Tomorrow, Forever..

nobi98@gmail.com
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

zalezi natom, co je pre teba realnych moznostech penez... :-) ak 10tis, tak to ani na 6valci s turbom nieje jednoduche... ale ak mas 200tis, tak stym by sa uz dalo pohrat...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

A za 300 000 nebo 400 000 nebo 500 000je už Gabko něco co je fakt výjmečné :lol: jen to radši Libor již nekomentuje :lol: protože to už dávaj dělat jen šílenci a nedají si udělat jen motor protože vědí že je to nedostatečné pojetí,,vylepšení" auta ale ty sám to moc dobře víš.

Jinak kluci mnoho lidí zapomíná že motor je jen max 2/3 ceny toho co se pak ještě musí dodělávat ať to má smysl zvýšit výkon k hranici která je použitelná v jakémkoliv směru.

Kubi prostě si dej do kupy auto a jezdi na něm a pak si kup silnější dávat dělat tento motor je bohapusté vyhazování peněz.A věř že když to říkám já tak na tom něco již je.Já jsem tady za více jak šílence a jen proto že to auto nemám jako dojíždítko do práce ale pro hraní jsem na něm udělal to co jsem udělal když pročteš fóra a atd. a věnuješ tomu cca 1 hodinu pochopíš.Koukni i na JDM fórum uvedené v podpisu u LIBORA12 ono ti to trochu otevře oči a vnikneš do problematiky lip.Přeju hezký den kluci.
Nějaké ty auta doma jsou.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no ano, kto sa nechce zabit a vychutnat si preinvestovanych cez 200tis, musi investovat jak "silence" doky :-), ktoremu drzim palce a snad sa niekde vidime :-)))
IS 300
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi28xxx »

já vím, že dělat celý auto jako ho upravit tak aby to bylo o něčem je šíleně drahý a náročný, jen jsem se chtěl zeptat, jestli má někdo něco co by stálo za řeč a nebyla to investice za půl miliunu... kdybych ho měl, tak si koupím hned jiný auto, se neboj ;-)... ale jelikož ještě studuju, tak to zatím kašlu a chtěl jsem něco trochu udělat s tím co mám... ale díky kluci ;-)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

tak potom neni o com...

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 01&start=0

toto je pre teba jedina lacna moznost...
IS 300
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

co tak ist touto cestou? Neprekopavat pol motora kvoli zvyseniu vykonu,, ale kupit toto:

http://www.bestofjdm.com/JDM-ENGINE-4AG ... oyota4.htm

Vykon je na motore ten, co by si dostal upravamy,, rozdiel je v tom, ze tento vydrzi ovela viacej ako ten co upravis. + ta cena nieje az tak kriticka.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

toyocare,, mas skusenosti s kupou z tej stranky? nakolko vyjde clo a shiping?
IS 300
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

nemam skusenosti,, niekto z mojich znamych ano,, len si musim spomenut kto. Kua,, moja stara duta hlava..........
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

dpbre,, na nieco som prisiel,, mam kamarata v USA,, ten posiela na SR obcas nieco,, tak hodim s nim rec ked bude na pokeci a popytam sa nato.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

je tam napsana doprava do evropy 650 USD myslim , dodaci doba 2-3 tydny, ale chtelo by to vedet jakou spolecnosti posilaj
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Celica“