Výměna motoru E10
- 
				pajoš
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Výměna motoru E10
Zdravím, hledal jsem to tu, ale jasnou odpověď jsem nenašel takže se raději ptám. Mám Corollu E10 r.v.96 1332 16v 55 kW, ale žere mi mrtě oleje a klepe aj na klice, takže je mrtvý jak klobouky a mám možnost mít motor rok 1997 a údajně 63 kW, takže otázka zní- jsou ty motory identické? Pasují stejně na sebe, nebo se musí předělat držáky motoru, elektrika a tak? Nemám to na závodění, jen na ježdění.

- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna motoru E10
záleží na typu motoru do tech vozu se delalo tolik motoru.. dalsí otázkou je také co s papírama ( to je také odvyslé na typech motoru ).pajoš píše:Zdravím, hledal jsem to tu, ale jasnou odpověď jsem nenašel takže se raději ptám. Mám Corollu E10 r.v.96 1332 16v 55 kW, ale žere mi mrtě oleje a klepe aj na klice, takže je mrtvý jak klobouky a mám možnost mít motor rok 1997 a údajně 63 kW, takže otázka zní- jsou ty motory identické? Pasují stejně na sebe, nebo se musí předělat držáky motoru, elektrika a tak? Nemám to na závodění, jen na ježdění.
Ted jsme na dílně dodelali 2EE - motor Ko takže se sehnal karburátorovej ( org byl stříkačka ) přehodily maokovice, přetesnilo a už zase jezdí pěkne
hm
zdravim, 
tu si pozri moju temu, ja som na svojej corolle menil motor: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=11086
oznacenim su to sice rovnake motory, ale budu mat nejake drobne rozdiely, napr. sanie, neviem ci nie aj ulozenie motora, pozri si moju temu tam k tomu nieco je este ..
papierovo neviem no ako to funguje, u nas na slovensku momentalne ked menis motor za rovnaky (rovnaky typ a vykon) tak ti netreba prepisovat nic

tu si pozri moju temu, ja som na svojej corolle menil motor: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=11086
oznacenim su to sice rovnake motory, ale budu mat nejake drobne rozdiely, napr. sanie, neviem ci nie aj ulozenie motora, pozri si moju temu tam k tomu nieco je este ..
papierovo neviem no ako to funguje, u nas na slovensku momentalne ked menis motor za rovnaky (rovnaky typ a vykon) tak ti netreba prepisovat nic
- 
				pajoš
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Idaho: Typ motoru je stejný jako mám teď, tedy 4E-FE, jen je to z roku 97 a pokud vím a četl jsem tu dobře, tak do roku 95 měly 65 kW, 95-97 měly 55 kW a od 97 63 kW. Motor jsem o víkendu přivezl, je to kompletní motor, včetně převodovky sání, altíku, prostě všeho, dal mi k tomu i RJ. Kabely jsou pouze odstřihané a poloosy vytáhlé. takže to bude chtít asi nové gufera ro převodovky a olej. No stejně sundám převodovku abych se podíval na stav spojky.

- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

skoda tech odstřihaných kabelu - budes muset napojovat, nepoužívej starou kabeláž..pajoš píše:Idaho: Typ motoru je stejný jako mám teď, tedy 4E-FE, jen je to z roku 97 a pokud vím a četl jsem tu dobře, tak do roku 95 měly 65 kW, 95-97 měly 55 kW a od 97 63 kW. Motor jsem o víkendu přivezl, je to kompletní motor, včetně převodovky sání, altíku, prostě všeho, dal mi k tomu i RJ. Kabely jsou pouze odstřihané a poloosy vytáhlé. takže to bude chtít asi nové gufera ro převodovky a olej. No stejně sundám převodovku abych se podíval na stav spojky.
To právě bohužel ne, už jenom proto, že ten 63kW motor má bezkontaktní zapalování, a i jinou ECU, takže ty káble ve svým autě by bylo podle mě jó složitý přepájet na ty konektory, aby ti to fungovalo. Tohle všechno za předpokladu, že je to opravdu ten 63 kW motor, jinak malujeme čerta na zeď, pokuď je to 55kW a má normální rozdělovač (nevím jestli by se dal předělat na ten novější motor, tak pak to je bez problémů.pajoš píše:Idaho: Teda blbě jsem to napsal- normálně jen vytáhnu zásuvky s ustříhanýma kabelama a připojím motor na zásuvky z mojí toyoty, ne?
No a teoreticky mám na půdě kabeláž z E11, ale opravdu jistej si tím nejsem, možná tam mám jenom ty zapalovací cívky ze 4E-FE.
Holomek!

- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

stříhat to muže jen debil, není to takřka žádnáí práce, 99% aut má svazek motorový okončený max 6ti až 8mi konektory v motorovém prostoru ( které rozpojit je otázka 5ti minut ) a vstupem do ecu, který odpojíš a prostrčís do motorového prostoru.Jimmi píše:Pokud je to ustřižené mezi autem a konektorem, je to dobré. Logicky nikdo nechtěl vytahovat z auta svazky elektroinstalace.
Jestli je to ale střižené mezi konektorem a motorem, může to být problematické.
Kecy o "sraní se s odpojováním elektriky" jsou výmyslem mechaniku vrakovist co jsou líní cokoliv udelat a blbu, kteří se snaží motor tahat ven z auta náročnější cestou - bez el. svazku