kontrolka

vše ohledně modelové řady Carina
hoser
Člen Týmu

kontrolka

Příspěvek od hoser »

Chtěl jsem se zeptat.Když zapnu klíček u cariny 2td rožne se mi nahoře oranžová kontrolka ve tvaru nádobky s kapkou dole. Nevím co to je. Po nastartování zhasne. Dík.
hos
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Není to tlak oleje?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

když zhasne po nastartovaní tak je to v pořádku :wink: tak to má být
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Palivový filtr...?

Obrázek
Toyota Carina E Liftback,1995,1,6/85kW,408000km
http://bobr8.rajce.idnes.cz/
Obrázek
hoser
Člen Týmu

Příspěvek od hoser »

Bobr8 píše:Palivový filtr...?

Obrázek
dík,je to ono a dík za popis kontrolek,já jsem bez manualu celkem nahraný
hos
jmanek
Člen Týmu

Příspěvek od jmanek »

Bobr8 píše: dík,je to ono a dík za popis kontrolek,já jsem bez manualu celkem nahraný
Je někde možné sehnat tento manuál v češtině nebo angličtině? V autě mám knížku v němčině, což je mi na dvě věci a bohužel jak koukám, tak světlo, které mi tam občas zasvítí, je kontrolka chybné funkce motoru :-(
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

jmanek píše:
Bobr8 píše: dík,je to ono a dík za popis kontrolek,já jsem bez manualu celkem nahraný
Je někde možné sehnat tento manuál v češtině nebo angličtině? V autě mám knížku v němčině, což je mi na dvě věci a bohužel jak koukám, tak světlo, které mi tam občas zasvítí, je kontrolka chybné funkce motoru :-(
Mě se to taky občas rozsvítí, tak 5x za 15.000 km. Je to blbej pocit, ale co se dá dělat... Leda diagnostiku. Jinak ten namuál mám celej v ruštině v PC, nebo v češtině na papíře :lol: tak si vyber, pokud mě řekneš co bys konkrétně chtěl, můžu ti to naskenovat - ono skenovat celou knížku, kde máš popsaný ovládání světel, výměny žárovek, štelování sedaček, ... je popdle mě zbytečný :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

69..patrik píše:Mě se to taky občas rozsvítí, tak 5x za 15.000 km. Je to blbej pocit, ale co se dá dělat... Leda diagnostiku.
Diagnostika ti neřekne nic. První krok je vyměnit čidlo. Pokud to bude dělat dál, vyměň olejovou pumpu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
jmanek
Člen Týmu

Příspěvek od jmanek »

69..patrik píše:
jmanek píše:
Mě se to taky občas rozsvítí, tak 5x za 15.000 km. Je to blbej pocit, ale co se dá dělat... Leda diagnostiku. Jinak ten namuál mám celej v ruštině v PC, nebo v češtině na papíře :lol: tak si vyber, pokud mě řekneš co bys konkrétně chtěl, můžu ti to naskenovat - ono skenovat celou knížku, kde máš popsaný ovládání světel, výměny žárovek, štelování sedaček, ... je popdle mě zbytečný :D
Jj, svítí to jen občas. Teď poslední dva dny je klid.

Jinak pánové, kdyby byl někdo ochotný tu brožuru v češtině poslat, případně zapůjčit (Šumperk), tak já budu ochotný ji po večerech naskenovat do PDF :-)
Misty
Člen Týmu

Navod jsem uz skenoval!

Příspěvek od Misty »

Zdravím všechny, kteří neopovrhují uživatelskou příručkou v češtině, holt ne každý je schopen Carinku rozebrat na šroubky a zase složit líp jak ve fabrice :D

Návod jsem už skenoval, odkaz dával do vlákna , kde se to tak trochu řešilo, stačilo trošku pohledat, ale znám to, taky to zapomínám, takže ještě jednou:

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/2016567/navod-carina.pdf 
Kdyby to nefungovalo, hoďte mi do SZ mail a ja to pošlu.
Verso 1,8 2017 EX: Carina E combi 2,0 1996 3SFE
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Beaver píše:Diagnostika ti neřekne nic. První krok je vyměnit čidlo. Pokud to bude dělat dál, vyměň olejovou pumpu.
Když občas zasvítí kontrolka chybné funkce motoru, tak vyměnit čidlo a olejovou pumpu?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

69..patrik píše:
Beaver píše:Diagnostika ti neřekne nic. První krok je vyměnit čidlo. Pokud to bude dělat dál, vyměň olejovou pumpu.
Když občas zasvítí kontrolka chybné funkce motoru, tak vyměnit čidlo a olejovou pumpu?
Aaaa sakra, ja z nejakyho duvodu mel za to, ze je rec o kontrolce mazani. Pokud je to kontrolka motoru, tak by mozna mohlo byt mozny vyblikat kody, pripadne duelat tu diagnostiku. Nicmene, ta kontrolka napriklad u mne na chvilku zasviti kdyz zapomenu vypnout imobilizer - motor nenaskoci, ale strater s tim protaci a placne se do valcu trochu benzinu, takze pri dalsim startu na chvilicku bezi na moc bohatou smes a ECU to vyhodnoti jako problem a sviti kontrolkou. Pak se to ale hnedka srovna a kontrolka zhasne, chyba zadna ulozena neni a diagnostika nic neukaze. Je tak urcita moznost, ze tobe s tim obcasnym rozsvecovanim diagnostika taky nepomuze.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Beaver píše:... Pokud je to kontrolka motoru, tak by mozna mohlo byt mozny vyblikat kody...
víš jakým způsobem to udělat u Cariny, 4A-FE ? Někde jsem tady našel, ale byl to návod na Celicu a myslím že dokonce pro 3S-GE... Což mě asi tak úplně nepůjde :)
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Je to všechno víceméně stejný, propojit dva piny v diagnostickém konektoru a zapnout zapalování. Kódy jsou pak stejně společné.

Na carinu jsem to tady určitě někdy dával.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
jmanek
Člen Týmu

Příspěvek od jmanek »

Marty píše:Je to všechno víceméně stejný, propojit dva piny v diagnostickém konektoru a zapnout zapalování. Kódy jsou pak stejně společné.

Na carinu jsem to tady určitě někdy dával.
Je otázka, jestli toto vyřeší můj případ. Po dvaceti minutách jízdy se rozsvítí tato kontrola (chybná funkce motoru) a svítí dokud nezastavím. Když zastavím, vypnu motor a okamžitě zase nastartuji, tak kontrolka opět nesvítí.
Odpovědět

Zpět na „Carina“