NESTARTUJE - PORAĎTE

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

NESTARTUJE - PORAĎTE

Příspěvek od kubi28xxx »

Ahoj, potřeboval bych poradit. S celdou jezdím tak ob den a ted jsem ráno sedl a nestartoval... motor běžel asi 8 sekund a pak sám chcípl a od tý doby nejde nastartovat. Zkontroloval jsem pumpu a přívod benzínu a oboje jde bez problému. Díky moc za postřehy a rady ;-)[/b]
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi28xxx »

Je to 1.6 STI r.v. 92 , motor 4A-FE
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi28xxx »

dělal jsem diagnozu a hodilo mi to 12 , 14 a 71. Tady je k tomu kdyžtak vysvětlení. Já jsem z toho teda moc nepochopil.
http://ukazto.com/?img=Chybovekody-mao1.jpg
Kdyby někdo věděl, tak budu moc rád, když poradí.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

S největší pravděpodobností je to závada v rozdělovaci. Pravděpodobně je vadný snímac polohy horní uvrati 1válce. Jsou v něm 2cívky a oproti jejich jádru se otáčí 4zub a 1zub. Odpor těch civek by měl být 160ohm.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Můj názor = zapalovací modul v háji.

jinak čidlo hú 1. válce to může také být, ale nemusí protože je propojeno přes ten modul...
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

taky bych to videl na ten zapalovaci modul...
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Weyraak píše:Můj názor = zapalovací modul v háji.

jinak čidlo hú 1. válce to může také být, ale nemusí protože je propojeno přes ten modul...
chybu 14 vyvola chyba 12 takže snímač v haji. kdyby tam byla jen 14 pak by to byl ten modul.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

libor12 píše:
Weyraak píše:Můj názor = zapalovací modul v háji.

chybu 14 vyvola chyba 12 takže snímač v haji. kdyby tam byla jen 14 pak by to byl ten modul.
no drát ze snímače vede do modulu, pokud je modul ok, tak k němu jdou všechny signaly a z něj dál do jednotky, pokud je modul v háji tak jdou signály do něj, ale z něj už nejde žádný signál. takze to muze klidne byt i modul ale i čidlo. jestli jak kolega říká, že to nastartoval a chvilku to běželo a pak zhaslo (někdy to udělá při rozjezdu, takže má člověk pocit ze podelal rozjezd a tak zkousi nastartovat a pak se diví že to nechytne, když mu to při "rozjezdu" chcíplo) tak to bývá hlavně modulem. Mám zkušenost s tím že mi vyblikávalo chybu posunutí rozvodů, ale byl to právě modul (to teda neznamená že by toto musel být jen modul) JInak pukud by byla chyba snímání h.ú. samostatně tak by měl být modul v pořádku a pokud to hází tyhle dvě tak máš scénář. modul+cívka nebo jen modul. ostatně zamontovat funkční modul a nechat vyblikat chyby znovu, abys nemusel měnit cívku třeba zbytečně ;-)
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi28xxx »

Při rozjezdu to nechcíplo. Stál sjem na místě tu chvilku a poutal jsem se atd... takže mám zkontrolovat ten zapalovací modul jo?? A ještě, kde ho najdu??? Popřípadě co mám udělat ještě? Díky moc
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

dneska mi po dloooouhý době zase asi vniknul do auta ten skřet... záškodníček... po 1/2 roce nechtěla nastartovat... ale mam na to funkční trick od elektrikáře... necháš klíč v poloze, kdy ti svítěj kontrolky... a pak propojíš + od baterky s tim malým konektorem od starteru jakýmkoliv vodivým drátem... a auto nastartuje :lol: no a zase mam tak na 1/2 roku klid... možná si nechám udělat i speciální druhý-záložní tlačítko do kabiny, abych nemusel párkrát za rok udělat "Crank2 High Voltage" :lol:

PS: všimnul sem si, že se to stane, když je extremní déšť, vlhko, a auto je zajetý-horký a většinou na praze 8 :lol: asi nějakej náboj ze vzduchu čico... nebo nějaká nadpřirozená síla :P
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
kubi28xxx
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi28xxx »

Dneska jsem se do toho koukal a zjistil jsem že NEdává JISKRU, takže už vím proč nestartuje, te'd ještě vyřešit co s tím, aby zase jela. Nějaký typy co vyměnit nebo udělat ???? díky moc
Odpovědět

Zpět na „Celica“