E10 - převodka řízení
E10 - převodka řízení
Zdravím,
Koupil jsem nedávno E10 (1996) a po nějaké době mi začalo blbnout řízení. Dal jsem to do servisu (ne Toyota) a řekli mi, že odešla převodka řízení a musejí jí vyměnit, cena kolem 12.500. Uniká mi tama kapalina. Tu starou musejí údajně vrátit.
Zkoušel jsem k tomu něco hledat, ale bez většího úspěchu. Ani v žádné nabídce ND jsem to nenašel. Může mi někdo poradit, jestli ta cena je adekvátní? Máte s tím někdo zkušenost?
Díky
eXavier
Koupil jsem nedávno E10 (1996) a po nějaké době mi začalo blbnout řízení. Dal jsem to do servisu (ne Toyota) a řekli mi, že odešla převodka řízení a musejí jí vyměnit, cena kolem 12.500. Uniká mi tama kapalina. Tu starou musejí údajně vrátit.
Zkoušel jsem k tomu něco hledat, ale bez většího úspěchu. Ani v žádné nabídce ND jsem to nenašel. Může mi někdo poradit, jestli ta cena je adekvátní? Máte s tím někdo zkušenost?
Díky
eXavier
A jak ti blbne to řízení? Můžeš to nějak popsat? To co servis prezentuje jako převodovku bude nejspíš celej hřeben řízení, kterej nemusí těsnit. Tahle závada bývá častější spíš u evropanů, než zrovna u toyoty. Pokud je to tohle a neexistuje možnost opravy, respektive přetěsnění, pak bych volil cestu použitých dílů, třeba z vrakoviště. Přemýšlím, že nejspíš to budeš mít s posilovačem teda?
PS. Mám doma řízení jak s posilovačem tak bez posilovače, ale teoreticky pro ně mám v budoucnu uplatnění.
PS. Mám doma řízení jak s posilovačem tak bez posilovače, ale teoreticky pro ně mám v budoucnu uplatnění.
Holomek!
Mám s posilovačem. Při točení volantem to vydává takový vysoký kvílivý zvuk a volantem cítím cukání. Samozřejmě nejvíc se to projevuje při parkování, když musím točit volantem na místě. Co to začalo, už jsem s tím v podstatě nejezdil. V servisu mi pak dolili tu kapalina, co z toho unikla, ale prý tou převodkou teče ven. Já sám si toho na autě moc neudělám - na to zatím nějak nejsem. Tvrdí mi, že se to opravit nedá a musí se vyměnit. Já to nedokážu posoudit, ale je to relativně drahá oprava, tak shaním nezávislé informace než to vypláznu.
Rozumím, že když ten díl sám uplatníš, nemáš důvod ho prodávat. Je aspoň dle tvého názoru ta cena servisu odpovídající? Navíc, to tvrzení, že podle nějaké Euro vyhlášky musí ten vadný díl vrátit do Toyoty je mi trochu podezřelý.
Na druhou stranu bych potřeboval příští týden jezdit, teď je ještě na dvoře servisu.
Rozumím, že když ten díl sám uplatníš, nemáš důvod ho prodávat. Je aspoň dle tvého názoru ta cena servisu odpovídající? Navíc, to tvrzení, že podle nějaké Euro vyhlášky musí ten vadný díl vrátit do Toyoty je mi trochu podezřelý.
Na druhou stranu bych potřeboval příští týden jezdit, teď je ještě na dvoře servisu.
Mám s posilovačem. Při točení volantem to vydává takový vysoký kvílivý zvuk a volantem cítím cukání. Samozřejmě nejvíc se to projevuje při parkování, když musím točit volantem na místě. Co to začalo, už jsem s tím v podstatě nejezdil. V servisu mi pak dolili tu kapalina, co z toho unikla, ale prý tou převodkou teče ven. Já sám si toho na autě moc neudělám - na to zatím nějak nejsem. Tvrdí mi, že se to opravit nedá a musí se vyměnit. Já to nedokážu posoudit, ale je to relativně drahá oprava, tak shaním nezávislé informace než to vypláznu.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Naopak - jako zákazník máš právo požadovat všechny původní díly nazpět.
Řízení přetěsnit lze. Pokud něco teče manžetama kolem axiálních táhel, tak stačí vyměnit ty manžety. Jestliže netěsní to řízení samotný, potom se dá objednat v Toyotě sada těsnění (objednací číslo 04445-12110 pro motor 1.6, ale ostatní budou mít nejspíš stejný), řízení rozebrat a ty těsnění vyměnit. Jinak koupit jdou i ty axiální táhla samotný nebo ten hřeben celej (co jsem koukal, tak od TRW to stojí 15 tisíc s DPH, u Toyoty nevím).
Řízení přetěsnit lze. Pokud něco teče manžetama kolem axiálních táhel, tak stačí vyměnit ty manžety. Jestliže netěsní to řízení samotný, potom se dá objednat v Toyotě sada těsnění (objednací číslo 04445-12110 pro motor 1.6, ale ostatní budou mít nejspíš stejný), řízení rozebrat a ty těsnění vyměnit. Jinak koupit jdou i ty axiální táhla samotný nebo ten hřeben celej (co jsem koukal, tak od TRW to stojí 15 tisíc s DPH, u Toyoty nevím).
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
No zrovna to tvrzení s tou vyhlášou je mi taky nějak podezřelý, co je to za servis? Na některý pražský sem slyšel pozitivní ohlasy, ale nejsem tamnější, takže nemám přehled.
Cena rozhodně nízká není, za takový peníze dneska už pomalu koupíš celý auto na díly a nemusí být ani bouraný. Zkusil bych se, být tebou, poradit na více místech a pokud možno mít po ruce někoho fundovanýho když ti budou říkat diagnózu.
Cena rozhodně nízká není, za takový peníze dneska už pomalu koupíš celý auto na díly a nemusí být ani bouraný. Zkusil bych se, být tebou, poradit na více místech a pokud možno mít po ruce někoho fundovanýho když ti budou říkat diagnózu.
Holomek!
Trochu se to týká tohodle témata, no chci měnit kapalinu v servu a ještě sem to nedělal, tak se radši ptám, jak se to vůbec dělá? Zatím mám představu takovou, že odpojím ty hadice z nádobky, do té kterou si čerpadlo bere budu hnát novou kapalinu a z té druhé hadice budu brát ten bordel, co z toho poteče, ale ještě nevím jak to půjde
Jinak čerpadlo budu muset vyměnit, mám doma naštěstí náhradní, ale odrovnal sem si na něm ložiska, když sem měl přepnutej řemen. Teoreticky by se to mělo dát repasovat, nebo ne?
Jinak čerpadlo budu muset vyměnit, mám doma naštěstí náhradní, ale odrovnal sem si na něm ložiska, když sem měl přepnutej řemen. Teoreticky by se to mělo dát repasovat, nebo ne?
Holomek!
tak postup na výměnu oleje v posilovači řízení by mě samotnýho taky dost zajímal, ale nikde jsem to pořádně nenašel, tak jestli už jste to někdo někdy dělal, tak to sem prosím hoďte... v knize Jak na to je jenom návod na odvzdušnění ...Rampa89 píše:Trochu se to týká tohodle témata, no chci měnit kapalinu v servu a ještě sem to nedělal, tak se radši ptám, jak se to vůbec dělá? Zatím mám představu takovou, že odpojím ty hadice z nádobky, do té kterou si čerpadlo bere budu hnát novou kapalinu a z té druhé hadice budu brát ten bordel, co z toho poteče, ale ještě nevím jak to půjde![]()
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
No nakonec sem to udělal, jak sem tady psal, čerpadlo sem sice ještě neměnil, ale tohle sem si aspoň vyzkoušel. Ta nádobka, aspoň na E10 1.4 má uvnitř takový sítko, dostat se k němu znamená rozlepit nádobku, ale já to nakonec tak dlouho vymýval benzínem, až byla jako nová. do té jedné hadice, co je na nádobce jako spodní, jsem strčil trychtýř a nalil novej olej, k té druhé sem dal petku, nastartoval, počkal až to nemělo co brát, vypnul, znova dolil a dělal sem to tak dlouho dokud už nevytíkal čistej olej. Dobrý bylo taky trochu zahýbat volantem když si to bralo ten olej. Ještě sem s tím nejel někam dál, ale vypadá to, že to bude v pořádku.
Holomek!
kolik oleje jsi potřeboval, stačil ti litr nebo dva?Rampa89 píše:No nakonec sem to udělal, jak sem tady psal, čerpadlo sem sice ještě neměnil, ale tohle sem si aspoň vyzkoušel. Ta nádobka, aspoň na E10 1.4 má uvnitř takový sítko, dostat se k němu znamená rozlepit nádobku, ale já to nakonec tak dlouho vymýval benzínem, až byla jako nová. do té jedné hadice, co je na nádobce jako spodní, jsem strčil trychtýř a nalil novej olej, k té druhé sem dal petku, nastartoval, počkal až to nemělo co brát, vypnul, znova dolil a dělal sem to tak dlouho dokud už nevytíkal čistej olej. Dobrý bylo taky trochu zahýbat volantem když si to bralo ten olej. Ještě sem s tím nejel někam dál, ale vypadá to, že to bude v pořádku.
arcci
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
je to olej do automatickych prevodovek ( dexron I / dexron II - vetsinou ) - takovej cervenej a smrdi ( alespon ten muj origo toyota
) km ani cas na vymenu nevim
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne stř 17.06.2009, 08:08, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"