Problém se startováním
Problém se startováním
Zdravím,
začíná mě zlobit problém se startováním. Ve většině případů mi MR2 nastartuje pěkně a na poprvé. Někdy se ale stane (odhadem v 1 z 20 situací), že MR2 nechce nastartovat. Můžu to zkoušet několikrát v průběhu několika minut ale nic. Snažil jsem se v tom najít nějakou souvislost, ale na nic moc jsem nepřišel, protože je to opravdu dosti nahodilý jev, ale za to dost nepříjemný (jako například když nemůžete odjet od stojanu na benzínce). Všiml jsem si akorát, že se to nestane nikdy za studeného motoru. Naopak, vždy to byl případ, kdy motor byl zahřátý na provozní teplotě a neběžel jen pár minut (např. po čas tankování). Zajímavé je, že stačí nechat auto nějakou dobu v klidu (asi 15 minut), a pak ochotně nastartuje napoprvé.
Naposled se mi to např. stalo, když jsem jel pro kolegyni a chtěli jsme jet na oběd. Na parkovišti po pár minutách čekání na ni jsem už nenastartoval. Nehrabal jsem se v tom, zamkl jsem auto, šli jsme na oběd pěšky a jak jsem se vrátil, chytlo na první pokus.
Netušíte někdo, kde hledat závadu?
začíná mě zlobit problém se startováním. Ve většině případů mi MR2 nastartuje pěkně a na poprvé. Někdy se ale stane (odhadem v 1 z 20 situací), že MR2 nechce nastartovat. Můžu to zkoušet několikrát v průběhu několika minut ale nic. Snažil jsem se v tom najít nějakou souvislost, ale na nic moc jsem nepřišel, protože je to opravdu dosti nahodilý jev, ale za to dost nepříjemný (jako například když nemůžete odjet od stojanu na benzínce). Všiml jsem si akorát, že se to nestane nikdy za studeného motoru. Naopak, vždy to byl případ, kdy motor byl zahřátý na provozní teplotě a neběžel jen pár minut (např. po čas tankování). Zajímavé je, že stačí nechat auto nějakou dobu v klidu (asi 15 minut), a pak ochotně nastartuje napoprvé.
Naposled se mi to např. stalo, když jsem jel pro kolegyni a chtěli jsme jet na oběd. Na parkovišti po pár minutách čekání na ni jsem už nenastartoval. Nehrabal jsem se v tom, zamkl jsem auto, šli jsme na oběd pěšky a jak jsem se vrátil, chytlo na první pokus.
Netušíte někdo, kde hledat závadu?
K té logice: Projevuje se to nejčastěji, když teplota motoru je nižší, než provozní, ale už není nízká? To by bylo vodítko. Někde jsem to jako příčinu viděl, mělo to tuším souvislost s vadným vstřikem. Prostě se po zahřátí neuzavřel hned a pustil do sání trochu benzínu navíc. Po jeho odpaření už motor nastartovat jde. Jist si tím ale už nejsem.
Jimmi píše:K té logice: Projevuje se to nejčastěji, když teplota motoru je nižší, než provozní, ale už není nízká? To by bylo vodítko. Někde jsem to jako příčinu viděl, mělo to tuším souvislost s vadným vstřikem. Prostě se po zahřátí neuzavřel hned a pustil do sání trochu benzínu navíc. Po jeho odpaření už motor nastartovat jde. Jist si tím ale už nejsem.
Hmm, máš pravdu, že nejčastěji se to stalo po kratší jízdě, kdy se motor ještě nemusel stihnout řádně zahřát, ale také to není úplně pravidlem. Stalo se mi to třeba i po 70 km jízdy po dálnici.
Nicméně tvé odůvodnění zní logicky. Akorát teda nevím, jak to ověřit...co třeba udělat, když se mi to zase stane?
Vida, jsem tohle vůbec nevěděl. Díky!Pavo.B. píše:http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=10224
Tak aby ses nepřihřál zase mocInvader píše:tady se musim trochu prihrat - to je muj navod

- Invader
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
co ti k tomu vic rict udelej si tu diagnostiku jak je tam napsano a pak uvidis treba to muze byt uplne neco jinyho takhle alespon budes vedet co to neni a zabere ti to tak 15 minut 

Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on
MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)
Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
MR2 MKII rev 1 (Crash)
mazda mx5 1.8NA 96kw
Takže jsem právě s noťasem, kde mám návod, u MR2 a udělal jsem diagnostiku. Vyblikalo mi to kód 41. Bohužel teď nevím, které označení motoru mám a tedy která tabulka chybových kódů je pro mě platná. Kde to označení najdu?libor12 píše:Udělej tu diagnostiku a napis co jsi zjistil.
Jinak následně jsem chybu vymazal, nastartoval, nechal chcípnout a udělal novou dignostiku. Tentokrát už bez indikace chyby. Předpokládám ale, že pro ověření, zda chyba nebude znovu signalizována, by to chtělo udělat delší projížďku.
Dokáže mi někdo říct, co chyba 41 znamená? Z popisu v manuálu nejsem moc chytrý.
- Invader
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak za prvi opravdu to chce projet delsi trasu tak alespon 10 minut jizdy pri ruznach otackach a za druhy pokud se nemylim v anglictine tak je to senzor skrtici klapky kterej je snad jako prvni na rane se shora a kazdej na nej muze sahat bejt tebou tak nez to zkusim tak a ted - bacha pri vypnutym klicku (zapalovani) konektor sundej strikni kontaktolem a znovu pripoj pokud bys to udelal pri zapnutem zapalovani tak se to napise do ECU - Elektronic Control Unit (ridici jednotky) jako chyba a nic nedohledas je mozny ze je to tim odpovidalo by to tem tepelnym rozdilum jak si psal ze to reaguju na teplotu a muze byt poskozeny :/
jo a jeste k tem motorum nemam moc cas to srovnavat ale zrovna ta chyba 41 je stejna u vsech rad motoru tak je to to samy
jinak mas typ motoru napsanej ve velkym technicaku
jo a jeste k tem motorum nemam moc cas to srovnavat ale zrovna ta chyba 41 je stejna u vsech rad motoru tak je to to samy

Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on
MR2 MKII rev 1 (Crash)
mazda mx5 1.8NA 96kw
MR2 MKII rev 1 (Crash)
mazda mx5 1.8NA 96kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pro všechny motory s tímto diagnostickým konektorem je seznam chyb stejný. http://ukazto.com/?img=Chybovekody-mao1.jpg pokud chyba zmizela tak 10 20km a zkus znovu. Pokud problém přetrvává nějaký multimetr nebo osciloskop. Signál škrtici klapky se musí pohybovat v rozmezí 0-5V. Ostatní je pouze on/off. Odpor cívky volnoběhu by měl být 160ohm ale tím si nejsem jistý. Musel bych dohledat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Invader píše:tak za prvi opravdu to chce projet delsi trasu tak alespon 10 minut jizdy pri ruznach otackach a za druhy pokud se nemylim v anglictine tak je to senzor skrtici klapky kterej je snad jako prvni na rane se shora a kazdej na nej muze sahat bejt tebou tak nez to zkusim tak a ted - bacha pri vypnutym klicku (zapalovani) konektor sundej strikni kontaktolem a znovu pripoj pokud bys to udelal pri zapnutem zapalovani tak se to napise do ECU - Elektronic Control Unit (ridici jednotky) jako chyba a nic nedohledas je mozny ze je to tim odpovidalo by to tem tepelnym rozdilum jak si psal ze to reaguju na teplotu a muze byt poskozeny :/
Díky za radu, nicméně zde problém asi nebude. Auto jsem protáhl 160 km po dálnici a pak ve městě. Pak jsem udělal nějaké krátké jízdy a co čert nechtěl, opět se objevil můj problém se startem. Jelikož jsem měl připravený drátek, v tom okamžiku jsem provedl znovu diagnostiku, ale ta nic neobjevila. Kód 41 z první diagnostiky byl způsoben pravděpodobně tím, že jsem někdy předtím při problému se startem zkusil v bezradné snaze vypojit a zpět zapojit různé konektory v domění, že je třeba někde špatný kontakt.
Takže, stav je takový, že diagnostika nic neukazuje, ale problém se startem se nahodile objevuje...nejčastěji po krátké jízdě městem. Co byste teda poradili v této situaci.