Zdravim,
kedze SK forum je velmi neaktivne v porovnani s tymto forom tak sa skusim spytat tu.
Pred tyzdnom mi z nemecka doviezli Avensis D-CAT s 162k km. Auto preslo vsetkymi prehliadkami a kontrola na jednicku, dnes som ho mal v Toyote aj zdvihnute a je v super stave bez problemov.
Doporucili mi ale vymenit komplet olej, filtre kedze posledna oficialna servisna bola 2007 a nevieme ci v 2008 bolo s autom nieco robene.
Aky 5w40 olej by ste mi doporucili (bolo mi povedane ze mam dat 5w40) a kedze mam len nemecky owners manual a prd mu rozumiem tak si to neviem overit. A ake filtre pouzivate. Do Toyoty sa mi to nechce brat chcu cez 300Eur v porovnani s Bosch centrom kde to je dokopy 190 (a to chcu za olej 120eur, da sa kupit aj za 60 cca)
Existuje niekde na nete manual na stiahnutie na Avensis 2006 ci CZ alebo EN jazyk?
diky
Jazdena Toyota Avensis 2.2 D-CAT, aky olej a filtre + manual
ja mam 2.0 d-4d ja davam valvoline durablend 5w 40 6 litrov ta vide 40 eur aj s postovnym. Filtre davam druhovyroba olejovy 6eur, vzduchovy 12 eur, pelovy 7 eur a palivovy ten davam radsej original denso toyota ten stoji okolo 40 eur a menim ho po 30000km.
Olej zatial plne vyhovuje, nezbadal som ziadnu zmenu oproti original toyota oleju a tento je este vyrobeny priamo pre dieslove motory daval som ho aj predtym do mondea a v pohode.
Za tu cenu ho menim kazdych 12000km.
Olej zatial plne vyhovuje, nezbadal som ziadnu zmenu oproti original toyota oleju a tento je este vyrobeny priamo pre dieslove motory daval som ho aj predtym do mondea a v pohode.
Za tu cenu ho menim kazdych 12000km.