corola 1,8 16v VVTL-i T Sport

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tom28
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

corola 1,8 16v VVTL-i T Sport

Příspěvek od tom28 »

Ahoj jsem tu nováček. Obracím se na tyto stránky, hlavně s dotazem na výše uvedený typ coroly. Jelikož zvažuji koupi, obracím se na vás, zda- li někdo toto auto vlastní popřípadě jeho zkušenosti. Pokud jsem hledal dobře, tak motor s tímto výkonem už toyota nedělá.
Je v tom nějaký černý petr, nebo jen marketingový tah? Jde mi o to jestli tyto motory jsou spolehlivé, popřípadě s čím u tohoto modelu počítat.
Jeho nedostatky apod. Díky
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Skús použiť fičúrku "Hledat"... :wink: Všetko tu už o tomto modely a motore popísané bolo a niekoľko krát...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Co se týká motoru, do E12 TS se dával 2ZZ-GE, takže netrpí vadou, kterou trpěly 1ZZ-FE z té doby.

Toyota u nás vůbec tyhle modely moc neprodává, např. nikdy se u nás neprodávala Celica, která tyhle motory taky sedlala.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
grexos
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grexos »

chmelo z SK sa v nej viezol a bol spokojny je to drak :) ale ako pise rasto hledat hledat hledat :)
corolla E11 1.6 4AFE 81kW,liftback, bila
corolla AE92 GTi 4A-GE 85kW, liftback, bila
ford cortina mk3 line 2 1600 ohc 1974
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

192hp 1040kg co k tomu dodat.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

kdo koupí, neprohloupí :) samozřejmě při štěstí na zachovalej kousek, což bude v čr asi dosti problém... motory z počátku výroby (2002-03) údajně měly problémy se spotřebou oleje a následně s nedostatečným mazáním, něco jsem dále zaslech o riziku opotřebení vačky, což se má projevit tím, že se při 6200 rpm nezmění zdvih ventilů tak jak má. jinak doporučuju "říšsky" fóra, jmenovitě http://board.toyotas.de/

sám mám ještě spoustu nezodpovězených otázek... rád vyměním zkušenosti

já jsem dlouho váhal jestli do toho vůbec jít a pak dlouho hledal ten konkrétní kus do kterýho jít... nakonec mi padl do oka jeden kousek v Říši.... 3 měsíce, 7000km a zatím spokojenost, musim zaklepat... jen mi to nějaká svíňa stihla odřít klíčema od předního až po zadní blatník :( takže budem lakovat..
rencektoyota
Člen Týmu

Corollka TS

Příspěvek od rencektoyota »

Mám tuhle Corollku necelý půl rok a spokojenost veliká. Měl jsem předtím model E11, takže už druhá Corollka a časem už jen kvůli plánované rodině půjdu do Avensise.
Mám rok výroby 2002, najeto lehce přes 100tisíc km a bez závad.
Motor šlape jak hodinky. Vřele můžu doporučit. Už jen z toho důvodu, že je to velice nenápadné autíčko a málokdo vůbec ví o tom motoru, nikdo z mých kamarádů vůbec netušil, že takový motor dělala Toyota, výkon skoro stejný jako Honda Cvici Type-R. Ale je fakt, že konkrétně Type-R je pocitově rychlejší. Mám ale Corollku 5dv, hmotnost 1295,-kg,ale i tak to proklepne kdejakého frajírka, který chce závodit v oktávce golfech apod.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“