Celica 5.gen. - klimatizácia/náplň
Celica 5.gen. - klimatizácia/náplň
Zdravím páni! Mám Celicu 5.gen., r.v.: 10/1991, 2,0, 115 kW. Mám na vás prosbu. Pre vás to bude asi hračka. Potrebujem vedieť, čím naplniť klímu. Malo by ísť o presné označenie plynu alebo teda toho čím sa tá klimatizácia vlastne plní. Jediný problém mojej klímy je totiž zrejme iba ten, že je jednoducho prázdná. Vopred ďakujem za odpovede.
Človeka čo to vie naplniť som našiel. Ale potrebuje vedieť čím to má naplniť. Pokiaľ som dobre pochopil tak robí s chladiacimi zmesami (ale nie s autami), a nejakým starším autám už klímu doplnil. Len proste potrebuje vedieť čo presne tam má dať. Tých chladiacich plynov je vraj celkom slušné množstvo. A v týchto starých autách sa používajú dosť iné zmesi ako v novších. Teda vraj ....Raimok píše:Nech si to jednoduše vyčistit a naplnit u někoho, kdo to dělá...
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
re
no teda podle me, co me naucili.. tak chladiva jsou dva typy a to R12 a R134a.
a R12 se pry nesmi pouzivat uz, protoze nesplnuje normy k zivotnimu prostredi...
a R12 se pry nesmi pouzivat uz, protoze nesplnuje normy k zivotnimu prostredi...
- Kysi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
dava se tam ta R134a - zrovna si nechavam klimu dezinfikovat a plnit, takze vim + je to i tusim v manualu psane...
Jinak pak se jeste myslim kontroluje olej v kompresoru ale ten druh oleje uz si nepamatuju...
Jinak pak se jeste myslim kontroluje olej v kompresoru ale ten druh oleje uz si nepamatuju...
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
re
tech kontrol a cisteni je vic, neni to jenom o doplneni kapaliny... takbych se nebal se zeptat na dalsi ukony..
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky na Corolle napsáno R134a.
Jinak když je tu takové pěkné téma - tak se pozeptám:
jak poznat, že je potřeba měnit náplň?
čím to je, když klima jakoby syčí/bublá při provozu?
U bývalého auta jsem pozoroval, že mi v horku po zapnutí klimy na plný kotel z výdechů foukal jakoby jemný prášek, nebo spíš zmrzlá vodní pára - je to možné?
U bývalého auta jsem pozoroval, že mi v horku po zapnutí klimy na plný kotel z výdechů foukal jakoby jemný prášek, nebo spíš zmrzlá vodní pára - je to možné?
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Marty píše:Já mám taky na Corolle napsáno R134a.
nejsem zas az takovy odbornik ale ta vymena by se mela delat kazde 2 roky, taky by se mela kontrolovat tesnost celeho systemu a vymena kabinoveho filtru (2-4 roky) podle zatizeni klimatizace, dale desinfekce vyparniku kde se zachycuje vlhko
to ze syci muze byt treba netesnost, nebo neco s expanznim ventilem.. to fakt nevim no..
tamto s tou zmrzlou parou.. ja bych rekl ze to bylo filtrem....
podle mě se náplň nemění, když to časem uteče, tak se naplníMarty píše: jak poznat, že je potřeba měnit náplň?
syčí - většinou znamená málo náplně
je to možné, kondenzuje tam vlhkost - jako na každém studeném kovu - proto se má klima vypinat pár minut před koncem jizdy a nechat uschnout
(system klimy obecne je docela složitě regulovaný viz google.. přespříliš zamrzat by neměl)
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
re
no ona se samo osobe nemeni jenom recykluje...