AE 86 - aneb můj naivní sen
AE 86 - aneb můj naivní sen
čau chlapci.. Je mi 16 let a tohleto auto se mi neskutečně líbí... Jenže se bojím, že za ty dva roky už nebude k mání. Tož se váš ptám s dostupností tohoto auta na českém trhu, ale i zahraničním trhu. Strašně moc se mi líbí z videí ten hezkej zvuk a vzhled. Jen vidívám, že si jejich vlastnícci do nich dávají motory z AE92. Má to nějaký význam? A zajímá mě, jak je to s výkonem.. Má 92 kW, ale často se objevují 170 konové AE86. Jak se ten výkon dá nahnat? Snížením hlavy, jiný karburátor a písty? Pak ještě co mě zajímá, jestli se to auto fakt dostanetak lehce do driftu... No a proč bych ho chtěl mít?? Nelíbí se mi, jak každej machruje s Golfikem ale přitom to prd jede... Já bych tomu oprášil akorát oživil lak, motor, podvozek a jezdil bych.. Prostě to auto bych měl jako koníček a ne na machrování. Samozřejmě moc by se mi líbily výrazy machýrků z křižovatek, jak bych je tím rozmetal. Prostě takové auto, které je neviné, ale přitom je to skrytý ďábel.
Jenže nejspíš sem moc naivní. Velice moc si přeji abych mi to auto parkovalo v garáži. Jenže kdo ví co bude a jestli bude k mání.
Ještě bych poprosil vlastníky tohoto super auta za jejich skušenosti z jízdy a oprav.
Díky
Jenže nejspíš sem moc naivní. Velice moc si přeji abych mi to auto parkovalo v garáži. Jenže kdo ví co bude a jestli bude k mání.
Ještě bych poprosil vlastníky tohoto super auta za jejich skušenosti z jízdy a oprav.
Díky
Honda Integra Type-R 1,8, 1998
Toyota Avensis Linea Terra 1,6, AT220- 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000
Yamaha R1, RN04 - 2000
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Ja bych rek ze nejde o to ji sehnat ale spis zaplatit , nebo zaplatit opravu , cena poleze u tech dobrych kousku vzdy nahoru
za 2 roky budou a nebo kup horsi za rok a rok zpravuj jako ja moji Celicu
a hlavne jde o kastli , zbytek se uz nejak udela
motor u tech lepsich je 4A-GE pripadne swap za nej, o tom si nekde procti, i tady u nas v ruznych sekcich najdes info a na netu je ho spousta
za 2 roky budou a nebo kup horsi za rok a rok zpravuj jako ja moji Celicu
a hlavne jde o kastli , zbytek se uz nejak udela
motor u tech lepsich je 4A-GE pripadne swap za nej, o tom si nekde procti, i tady u nas v ruznych sekcich najdes info a na netu je ho spousta
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jsi naivni
Predne, to auto se shani blbe. Pokud je na prodej, tak vetsinou byva sezrana kastle (co si budeme povidat, to auto ma uz svoje leta a nelze cekat, ze po celou tu dobu se mu dostavalo perfektni antikorozni ochrany). Motory se pouzivaji vselijake... z AE92 je mozne pouzit motor jednoduse jako nahradni dil, protoze se jedna v obou pripadech o motor 4A-GE (1.6 16v twincam), je to jen rozdilna generace a lisi se pripadne lehce vykonem. Stejne tak je mozne pouzit jakykoliv jiny motor 4A-GE, v nekterych pripadech je to ovsem spojeno s upravou elektriky - zvlaste pak v pripade zminovanych verzi s vykonem pres 150 koni, coz byvaji verze black top nebo silver top (jsou to dvacetiventilove motory s promenlivym casovanim ventilu). Tyhle motory ovsem normalne nesezenes, stejne jako motor 4A-GZE (1.6 preplnovany kompresorem), vetsinou se dovazi z Anglie nebo primo z Japonska.
Na snizovani hlavy, karburator a jine nesmyslu zapomen, tohle neni Skodovka ale Toyota ! Navic 4A-GE karbec ani nema.
Do driftu jde AE86 pry hezky i v serii za coz muze samosvorny diferencial. Nicmene to muze byt stejne tak duvod jak o to auto rychle prijit (pripadne o zivot az "nebudes machrovat").
Predne, to auto se shani blbe. Pokud je na prodej, tak vetsinou byva sezrana kastle (co si budeme povidat, to auto ma uz svoje leta a nelze cekat, ze po celou tu dobu se mu dostavalo perfektni antikorozni ochrany). Motory se pouzivaji vselijake... z AE92 je mozne pouzit motor jednoduse jako nahradni dil, protoze se jedna v obou pripadech o motor 4A-GE (1.6 16v twincam), je to jen rozdilna generace a lisi se pripadne lehce vykonem. Stejne tak je mozne pouzit jakykoliv jiny motor 4A-GE, v nekterych pripadech je to ovsem spojeno s upravou elektriky - zvlaste pak v pripade zminovanych verzi s vykonem pres 150 koni, coz byvaji verze black top nebo silver top (jsou to dvacetiventilove motory s promenlivym casovanim ventilu). Tyhle motory ovsem normalne nesezenes, stejne jako motor 4A-GZE (1.6 preplnovany kompresorem), vetsinou se dovazi z Anglie nebo primo z Japonska.
Na snizovani hlavy, karburator a jine nesmyslu zapomen, tohle neni Skodovka ale Toyota ! Navic 4A-GE karbec ani nema.
Do driftu jde AE86 pry hezky i v serii za coz muze samosvorny diferencial. Nicmene to muze byt stejne tak duvod jak o to auto rychle prijit (pripadne o zivot az "nebudes machrovat").
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Všechno důležité už tu zaznělo, já bych tu ještě dodal pár zdrojů, které si můžeš nastudovat:
O motoru 4AGE: http://en.wikipedia.org/wiki/3AC#4A-GE_.2816-valve.29
O AE86: http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_AE86
Nicméně, jako všechny informace na wikipedii i toto ber trochu s rezervou a ne jako axiom. Pro základní přehled to však postačí.
Jinak co se týká zvyšování výkonu, tak vzhledem k tomu, že 4A-GE je velmi oblíbený a velmi rozšířený motor, je dostupné široké spektrum performance dílů. Ať to jsou všechna střeva (např. kované ojnice, vačky, ...) a nebo věci okolo - svody na turbo, celý turbokity, ...
Na odkazech výše najdeš další linky na webové stránky, tuším na 4AGE.net je takový základní návod pro postupné ladění 4AGE až někam za hranici 400 HP.
Např. Libor tady na fóru ve své (tuším) E9 GTI točí téměř 10 000 RPM a to je taky jedna z předností 4AGE - hledej heslo Formula Atlantic.
Každopádně sen máš pěkný, ale potřebuješ zázemí pro rekonstrukci kastle. Za dostupné peníze nic nezrezlého neseženeš. Ostatně ani nic zrezlého dnes už za pochopitelné peníze není
O motoru 4AGE: http://en.wikipedia.org/wiki/3AC#4A-GE_.2816-valve.29
O AE86: http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_AE86
Nicméně, jako všechny informace na wikipedii i toto ber trochu s rezervou a ne jako axiom. Pro základní přehled to však postačí.
Jinak co se týká zvyšování výkonu, tak vzhledem k tomu, že 4A-GE je velmi oblíbený a velmi rozšířený motor, je dostupné široké spektrum performance dílů. Ať to jsou všechna střeva (např. kované ojnice, vačky, ...) a nebo věci okolo - svody na turbo, celý turbokity, ...
Na odkazech výše najdeš další linky na webové stránky, tuším na 4AGE.net je takový základní návod pro postupné ladění 4AGE až někam za hranici 400 HP.
Např. Libor tady na fóru ve své (tuším) E9 GTI točí téměř 10 000 RPM a to je taky jedna z předností 4AGE - hledej heslo Formula Atlantic.
Každopádně sen máš pěkný, ale potřebuješ zázemí pro rekonstrukci kastle. Za dostupné peníze nic nezrezlého neseženeš. Ostatně ani nic zrezlého dnes už za pochopitelné peníze není
díky chlapci... Pravda, že dostupnost mě spíš směruje k celice.. Jenže ta nema náhon na zadní (myslím teda).. Naši maj doma Avensis T22 1.6 1998... Když ten motor není ve 4 tisících, tak to vůbec nejede. Předtím jsme měli Carinu II GLi.. Řekl bych že to bylo snad lepší auto než Avensis (a na těch 250 tisic km..) No nic zatím budu muset frčet na fichtlu
EDIT: třeba na ebay se sem tam objevi ne nějaka??? Teď sem našel jednu za 2.600 dolaru.. Jen by mě zajímalo, jak to přehlásit z USA sem do ČR, a taky jak z toho vyčtu, jestli to má papíry.. Tka jsem si o tom precetl a investoval do toho celkem dost... I na fotkách navypadá tak zle(až a elektrony) ale prý mu tan něnco klepe (pud mu fouka hlava nebo neco s krouzkama)
EDIT: třeba na ebay se sem tam objevi ne nějaka??? Teď sem našel jednu za 2.600 dolaru.. Jen by mě zajímalo, jak to přehlásit z USA sem do ČR, a taky jak z toho vyčtu, jestli to má papíry.. Tka jsem si o tom precetl a investoval do toho celkem dost... I na fotkách navypadá tak zle(až a elektrony) ale prý mu tan něnco klepe (pud mu fouka hlava nebo neco s krouzkama)
Honda Integra Type-R 1,8, 1998
Yamaha R1, RN04 - 2000
Yamaha R1, RN04 - 2000
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si orientačně spočítat, na kolik by tě vyšel dovoz, přestavba, přihlášení, atd...http://www.simix.cz/kalkulator.htm a z těch 2600$ jsi rázem někde jinde
.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ty ceny jsou tak nesmyslne vysponovany nahoru, ze se mi obcas zda, jestli by nebylo levnejsi objednat si vsechny nahradni dily od Toyoty a slozit si to auto uplne novy
Dluzno ovsem dodat, ze pokud je mi znamo, tak napriklad predni blatniky uz Toyota skladem vubec nema, vsechny zasoby originalnich jsou vyprodany.
Mimochodem, zadni nahon a motor 1.6 (starsi verze) nebo 2.0 (novejsi verze) ti nabidne i Toyota MR2. Dale je tu pak Supra, ktera ovsem uz vyzaduje vetsi nadseni a financni zazemi, na druhou stranu oproti AE86 je to auto ktery ma interier a vybavu uz uplne na jine urovni a potencial na upravy pomerne znacny.
Mimochodem, zadni nahon a motor 1.6 (starsi verze) nebo 2.0 (novejsi verze) ti nabidne i Toyota MR2. Dale je tu pak Supra, ktera ovsem uz vyzaduje vetsi nadseni a financni zazemi, na druhou stranu oproti AE86 je to auto ktery ma interier a vybavu uz uplne na jine urovni a potencial na upravy pomerne znacny.
Naposledy upravil(a) Beaver dne pát 10.04.2009, 13:04, celkem upraveno 1 x.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak pozor - ad ten výkon. T22 avík s 4A-FE má ještě běžný motor, který vcelku "táhne vocpoda" - u GTička corolly (tedy 4A-GE) ten efekt - potřeba točit - bude větší. Výkon i krouťák má posazený ve vyšších otáčkách. Spousta "nováčků" u toyoty jako ty to špatně zkousává. Třeba taková Felda 1.3 proti Corolle 1.3 působí na popojíždění dynamičtěji.hlada píše:díky chlapci... Pravda, že dostupnost mě spíš směruje k celice.. Jenže ta nema náhon na zadní (myslím teda).. Naši maj doma Avensis T22 1.6 1998... Když ten motor není ve 4 tisících, tak to vůbec nejede. Předtím jsme měli Carinu II GLi.. Řekl bych že to bylo snad lepší auto než Avensis (a na těch 250 tisic km..) No nic zatím budu muset frčet na fichtlu
Ad dovoz, z US to úplně zapomeň - az dovoz to jsou palby největšího kalibru. Z DE pokud máš známého co umí německy a k dispozici auto s tažným a pláťák, tak tě dovoz vyjde akorát tak na palivo a to už se dá.
Dovážet se vyplatí z US nebo JPN jen to, co se tady vůbec nedá sehnat. Např. takovej Nissan Skyline R32 GT-R z JPN vyjde pod 200tis. + nějakých 100 tis. za dovoz. Podobné to bude za dovoz i z US...
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Některe Celiky náhon na zadek majíhlada píše:díky chlapci... Pravda, že dostupnost mě spíš směruje k celice.. Jenže ta nema náhon na zadní (myslím teda).. Naši maj doma Avensis T22 1.6 1998... Když ten motor není ve 4 tisících, tak to vůbec nejede. Předtím jsme měli Carinu II GLi.. Řekl bych že to bylo snad lepší auto než Avensis (a na těch 250 tisic km..) No nic zatím budu muset frčet na fichtlu
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz