Kryty brzdových kotoučů

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
Apollo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Kryty brzdových kotoučů

Příspěvek od Apollo »

MKII rv. 1991...
už jste to někdo zkoušel měnit... jedná se o ty plechový kryty kotoučů... předek v pohodě přehozenej, ale zadek nevím si rady s demontáží... zkoušel jsem stáhnout ten náboj se šteftama z ložiska - je to uchycený pod ním - ale hnulo se to asi 2mm a konec... je tam ještě někde nějaká pojistka? nebo jaký je postup?
MR2 MkII r.v.1991 115kW dovoz D
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryty brzdových kotoučů

Příspěvek od kolja »

Apollo píše:MKII rv. 1991...
už jste to někdo zkoušel měnit... jedná se o ty plechový kryty kotoučů... předek v pohodě přehozenej, ale zadek nevím si rady s demontáží... zkoušel jsem stáhnout ten náboj se šteftama z ložiska - je to uchycený pod ním - ale hnulo se to asi 2mm a konec... je tam ještě někde nějaká pojistka? nebo jaký je postup?
něco je tady: tak se podívej:

http://www.mr2-tech.com/bgb/mechanical/ ... system.htm
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

kdyz shodis trmen a kotouc tak jsou tam 4 imbusovy sroubky taky nic slozityho
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
Apollo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apollo »

Invader píše:kdyz shodis trmen a kotouc tak jsou tam 4 imbusovy sroubky taky nic slozityho
tak to nevím... ten kryt je těma šroubkama sice přidělanej mám tam teda asi jen dva ale celý to je navlýknutý pod tím středovým nábojem takže to musí jít nějak sundat...

mrknu ještě na ten MR2-tech jak psal kolja ještě jsem tam nekouknul tak uvidím
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

jo pravdu mas ja na to zapomel :oops: ale ja sem se s tim nesral mam dojem ze sem to nariznul flexou :lol:
jinak poloosa by mela jit povolit jen potrebujes velikej klic a proc to chces menit
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
Apollo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apollo »

jj je to právě navlýknutý pod tím... jinak poloosa v pohodě tu jsem povolil je tam nějaká tuším 32 klíč - zrušil jsem dva klíče bylo to totálně zatuhlý, tak jsem si nechal vyrobit extra kvalitní kousek :wink: a tak ta středová matice povolila, ale to stahování se nějak nedařilo :(
jinak máš pravdu počítám s tím taky kdyžtak se na to vyklašlu a naříznu to a heftnu to tam natvrdo... ale chtěl bych tomu zkusit přijít na kloub tak proto to tady řeším

jo a proč výměna? protože ty původní byly totálka zrezlý, akorát jsem sundal kotouče a ty plechy rukou odtrhnul - docela jsme se divil, ale když jsem viděl ty nový tak ten plech není nic moc a jestli tam byly původní tak je jasný že po 20 letech jsou v háji (a jestli s tím někdo vyjel v zimě na posoleným tak vůbec)
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

bejt tebou tak to riznu flexou stejne je vyhodis a na novych bych udelal to samy aby se daly nastrcit a poradne natrel ja to delal na jinam aute a tam sem musel rozebrat lozisko a to uz znova delat nebudu (to bych ti nepral) a navic uz je to tak nejak sedli na sebe tak to vyrizni a mas klid stejne je tam prisroubujes zpatky :)

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
Apollo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apollo »

no jasně pokud to bude nějaká extra pakárna tak na to kašlu... jinak ty původní jsem řezat nemusel - odpadly samy - do těch novejch mi teda bude líto řezat - takovejch prachů za 4 kusy plechu :cry: ale když nebude jiná schůdná cesta tak to tak udělám...
Apollo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apollo »

takže po delší době jsem opět pokročil s generálkou... zde foto před a po zásahu (zatím ještě čekám na kotouče a tyčky stabilizítoru)...
http://img3.rajce.idnes.cz/d6/1/1746/17 ... raz008.jpg
http://img3.rajce.idnes.cz/d6/1/1746/17 ... raz023.jpg

jinak kryty kotoučů se už taky zadařily - nakonec to šlo s menší úpravou bez sundání náboje a nutné komplet demontáže... foto s instrukcí ještě doplním...
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

jj taky peknej kousek prace? a spinavy to vsechno dobre znam

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
Odpovědět

Zpět na „MR2“