Benzin
Benzin
Máte nějakou zkušenost s tankovanim u ruznych benzinek. Například mi někdo tvrdí, že při koupi benzinu od Shell ma auto nizsi spotrebu? Zaznamenali jste to? Zkoušel to někdo porovnavat?
Re: Benzin
johny2000 píše:Máte nějakou zkušenost s tankovanim u ruznych benzinek. Například mi někdo tvrdí, že při koupi benzinu od Shell ma auto nizsi spotrebu? Zaznamenali jste to? Zkoušel to někdo porovnavat?
zatim jsem nemel odvahu to zkouset

Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
Re: Benzin
Potvrzuji. Rozdil ve spotrebe jsem zatim nezaznamenal, jenom jsem dal o 3 kc na litr vic.RulezZzOr píše:johny2000 píše:Máte nějakou zkušenost s tankovanim u ruznych benzinek. Například mi někdo tvrdí, že při koupi benzinu od Shell ma auto nizsi spotrebu? Zaznamenali jste to? Zkoušel to někdo porovnavat?
zatim jsem nemel odvahu to zkousettam je nejdrassi benal
Shell , Benzina a OMV mají nejkvalitnější benzín v ČR, když tankuji 95 jede mi to max 205,možna 210 s kopce trochu , když beru shell wi-power (98 oktan) je to trochu poznat jede to bez problému i 215 po dálnici, trochu lepší spotřeba ale jen asi o 2 desetinky nebo jednu desetinku, myslím že je to hodně i podle řidiče kdo stím jak jezdí, Každopádně je lepší nekdy dát 98 oktan aby se spálil nespálený karbon v hlavě....raz za čas, má lepší spalování...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
noo tak troufnu si tvrdit, ze jednu az dve desetinky na spotrebe nemas sanci poznat...to bys musel jet stejnou trasu naprosto stejnou rychlost, stat na krizovatkach stejnou dobu, stejne na to slapat a musel by foukat stejny protivitr...cca aspon 1 nadrz...abys tohle mohl tvrdit 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
tak z hypernovy bych veril, ze pojede hur...
Kdysi byl na TOP GEAR test, kde zkouseli palivo ze supermarketu, pak shell a shell v power...
Rozdil u 100konoveho auta byl asi 2kone, u golfu gti snad 8koni a u Supry a nadupaneho motoru 17koniku...
Z toho vyplyva V-pover poznas jen an nadupanem a co nejnovejsim motoru, stare auta to moc neumi vyuzit...
Jo a jeste shell u nas neni stejny jako shell v Nemecku...na to pozor...
Kdysi byl na TOP GEAR test, kde zkouseli palivo ze supermarketu, pak shell a shell v power...
Rozdil u 100konoveho auta byl asi 2kone, u golfu gti snad 8koni a u Supry a nadupaneho motoru 17koniku...
Z toho vyplyva V-pover poznas jen an nadupanem a co nejnovejsim motoru, stare auta to moc neumi vyuzit...
Jo a jeste shell u nas neni stejny jako shell v Nemecku...na to pozor...

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
byl dukaz v tom top gear poradu na youtube, nez si vyzadal nekdo (pravdepodobne shell) stazeni videa.
dalsi dukaz byl proveden s naftou MF DNES cca pul roku zpatky na idnes...
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
btw kdyz to nechce prasknout, asi to neni dobry kamarad
dalsi dukaz byl proveden s naftou MF DNES cca pul roku zpatky na idnes...
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
btw kdyz to nechce prasknout, asi to neni dobry kamarad