E 10.čep?anebo Tlumič?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
1.3 55kw
Manager Týmu

E 10.čep?anebo Tlumič?

Příspěvek od 1.3 55kw »

Poraď te mi dneska jak jsem jel domů tak jak jsem najel na díru tak od zadního kola na straně řidiče tak to vypadalo jak byse ozval tlumič už se mi stalo na mojí byvalé Škodovce a byl to tlumič.Můžete mi poradit?A ještě do toho jdu tento týden na STK jak na sviňu.Dík za radu:).
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mno vzadu cep jako takovej neni... :D Ale ruzne lomozy delaji casto vytahane silenbloky stabilizatoru, pripadne ty spojky naprava-stabilizator. Tim nevylucuju tlumic - nicmene ja mam zadni novy a kraval na dirach slysim furt, takze u mne je jasno.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Beaver píše:Mno vzadu cep jako takovej neni... :D Ale ruzne lomozy delaji casto vytahane silenbloky stabilizatoru, pripadne ty spojky naprava-stabilizator. Tim nevylucuju tlumic - nicmene ja mam zadni novy a kraval na dirach slysim furt, takze u mne je jasno.
Dik:) teďka jsem se díval do internetového obchodu a všml jsem si že je to tlumič že čepy jsou jenom na přední nápravě :D.Ty a ještě já když pujdu na tento týden a STK tak oni to nějak zjistí že mám v háji zadu tlumič nebo něco jinýho?Zni to blbě asi jenom se tak ptám:)
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Co jsem zazil, tak na stk kontroluji z podvozku jen brzdy a vuli v cepech rizeni
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

Ahoj. Zkusil bych napred vymenit silenbloky stab. a stabilizatory. Napis Idahovi, ma dobre ceny nahradnich dilu.
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
JumboCZ
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: E 10.čep?anebo Tlumič?

Příspěvek od JumboCZ »

[quote="1.3 55kw"]Poraď te mi dneska jak jsem jel domů tak jak jsem najel na díru tak od zadního kola na straně řidiče tak to vypadalo jak byse ozval tlumič už se mi stalo na mojí byvalé Škodovce a byl to tlumič.Můžete mi poradit?A ještě do toho jdu tento týden na STK jak na sviňu.Dík za radu:).

Nenech se zmást tím, co tu někteří neznalí lidi píšou. Zrovna včera jsem řešil ťukání v zadní nápravě a je tam na přední příčné vzpěře silentblok a na zadní kulovej čep. Ten se vytluče a pak to mlátí. :wink:
1.3 55kw
Manager Týmu

Re: E 10.čep?anebo Tlumič?

Příspěvek od 1.3 55kw »

JumboCZ píše:
1.3 55kw píše:Poraď te mi dneska jak jsem jel domů tak jak jsem najel na díru tak od zadního kola na straně řidiče tak to vypadalo jak byse ozval tlumič už se mi stalo na mojí byvalé Škodovce a byl to tlumič.Můžete mi poradit?A ještě do toho jdu tento týden na STK jak na sviňu.Dík za radu:).

Nenech se zmást tím, co tu někteří neznalí lidi píšou. Zrovna včera jsem řešil ťukání v zadní nápravě a je tam na přední příčné vzpěře silentblok a na zadní kulovej čep. Ten se vytluče a pak to mlátí. :wink:
Ale třeba teďka poslednich asi 14 dní mi to už nedělá:).Tatík dole pohýbal se stabilizátorem a už to nedělá:(.Tak teda nevím co to dělá:)
SAMM_DOMA
Člen Týmu

Příspěvek od SAMM_DOMA »

no nazdarek...stare COROLKI rok 94 maju aj vzadu stabilizatorove capy hovori sa temu kosti ja mma ix vybyte a jeto radne pocut jasom si myslel ze mam tez tlmic vcavese..ael suto capy...vkabine toje pocut take klopkanie jemne
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

SAMM_DOMA píše:no nazdarek...stare COROLKI rok 94 maju aj vzadu stabilizatorove capy hovori sa temu kosti ja mma ix vybyte a jeto radne pocut jasom si myslel ze mam tez tlmic vcavese..ael suto capy...vkabine toje pocut take klopkanie jemne
ale to mu tu již napsali nekolikrát :)
Arpi Liftback
Člen Týmu

Příspěvek od Arpi Liftback »

Já přidám dotaz ohledně mlácení podvozku své Korelky. Původní majitel mi řekl, že klepání od zadní nápravy způsobují vymačkané gumy přes které je dotažena k podvozku ta stabilizační tyčka co je uchycena ke tlumičům. Mrknul jsem na to a opravdu byla v obou vůle. Provizorně jsem to podložil gumovou páskou. Už se to ani nehne ale podvozek vzadu mlátí snad ještě víc. Myslíte že to bude v kloubech této tyčky? Díky za odpovědi a omluvte neodborné výrazy
Jízda je relax
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Nevim jestli je to správně ale "kosti" spatné se poznají podle toho že jde s nima velmi volne kvedlat ze strany na stranu v krutu tzn. když chytneš tu kost uprostřed mezi kloubama a budeš jí kroutit :) jinak obecná rada ťukání se šíří kastlí a občas to může klidně být i výfuk :wink:
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
Floki
Věčnej rejpal

stk

Příspěvek od Floki »

Nevím teda jak jinde,ale u nás na stk kontrolují na podvozkzu víc věcí. Kontrolují skoro všechny silentbloky a pokud je nějakej z nich vyrvanej nebo po smrti tak stk neprolezeš. Já mám vytrženej na rameni a stk bych neprolezl nemít tam známého.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Bacha na ty kosti (99% je problém tam): když zvedneš na heveru jen jedno kolo, tak vůli nemá. Musíš zvednout celou nápravu. Pak se ta kost nesmí mezi klouby volně točit.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Arpi Liftback
Člen Týmu

Příspěvek od Arpi Liftback »

díky za odpovědi. mrknu na to a když tak ještě napíšu.
Jízda je relax
Odpovědět

Zpět na „Corolla“