Bílé žárovky
Bílé žárovky
Ahoj mohli by jste někdo poradit jaké žárovky pořídit do mého Aurise 1,4 D4-D. Jde mi o ty které vypadají jako xenony - s bílým světlem, nahradil bych jimi ty seriové žluté. Máte někdo zkušenosti které jsou kvalitní ?
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Sviceni na potkavaci svetla. Heledte lidi, s tím svícením jsem na tom stejně. Nejvíce mě to štvalo na dálnici, kde jsem si fakt připadal, že jedu po paměti. Pak jsem kupoval na auto větší liťáky a nechával jsem si to zapsat do techničáku. To musíte na technickou, aby vám zkontrolovali zda to sedí s typovým listem. Byl jsem u mého známého a ten mi to auto projistotu (když už tam bylo, protáhl linkou) a:
1. Přední brzdy šly každá o 10 procent jinak (což mě u toyoty dost překvapuje)
2. Světla svítila hrozně pod, takže mi to tam rovnou sešteloval a je to zcela někde jinde.
Tedy doporučení, nechte si to znovu seřídit a pak je to fakticky úleva. Tot vse.
1. Přední brzdy šly každá o 10 procent jinak (což mě u toyoty dost překvapuje)
2. Světla svítila hrozně pod, takže mi to tam rovnou sešteloval a je to zcela někde jinde.
Tedy doporučení, nechte si to znovu seřídit a pak je to fakticky úleva. Tot vse.
Na svetlech jsou šrouby, je na to potřeba docela dlouhej šroubovák. Mě to sešteloval na té technické.sanysek píše:jo tak s tou dalnici mas pravdu, po dlouhe dobe jsem si vsimnul ze jsou u dalnice patniky s odrazkama, takze zatacky jsem poznaval podle toho...
no a steluje se to jak a kde))
Ale fakt si s tím někam zajeď, nebo budeš oslňovat lidi v prostisměru.
no tak on to neni tezky ukon, nekde tam u svetel je napsano jaky to ma mit sklon takze ti staci rovna plocha a na konci kolma stena a trocha matematiky...
ale zase na druhou stranu v servise ci STK bez znamych to udelaji za babku... a vzhledem k tomu ze uz jsem koukal do motorovyho prostoru necham to profikum, protoze na prvni pohled je i vymena zarovky mnohem slozitejsi nez u francouzskyho auta...
))
ale zase na druhou stranu v servise ci STK bez znamych to udelaji za babku... a vzhledem k tomu ze uz jsem koukal do motorovyho prostoru necham to profikum, protoze na prvni pohled je i vymena zarovky mnohem slozitejsi nez u francouzskyho auta...

serizeni na STK pomohlo, krasne to sviti tak jak si predstavuju
rekneme ze pred tim jsem videl konec svetla tak 20-25 metru pred autem a to jsem mel nalozeny veci v kufru, dnes sam jsem konec svetelneho kuzelu spis tusil, silnice krasne prosvicena
a kdyz jse stal na svetlech prekvapilo me docela nizko sklopeny svetla, nikoho neoslnuju 

Potvrzuji
Potvrzuji, taky to serizeni svetel bylo vysvobozenim. Nejhorsi je to v zime, ted v lete to tolik netrapi. Mrzi me ale, ze to neseridi poradne hned v toyote.
Kola zkontrolovat
Kola si zkontroluj. Z toyoty byly dobre, ale koupil jsem si u MACO CAR disky a nechal vyvazit a dat na kolo. V tydnu jsem to musel jet nechat prevazit. Predni koho hazelo 20/15. Zadni 10/15 a druha strana byla v poradku. Tlak byl nahusten na 3 atmosfery, takze jsme to museli upustit.
A to mi tam jeste nerekli, ze mi prodavaji vetsi disky, nez co jsou schvaleny pro auto, takze jsem musel jeste na technickou a nechat zapsat do technicaku.
A v tech kolach je uvedno, ze maji mit kovove ventilky a dali tam gumove. jenom s kovem nahore. Kdybych mi tu technickou nedelal znamy, tak bych tam musel znovu. Kreteni.
Zhrnuto, byl jsem nasranej, kola si odsud odvezu a uz me tam neuvidi.
A to mi tam jeste nerekli, ze mi prodavaji vetsi disky, nez co jsou schvaleny pro auto, takze jsem musel jeste na technickou a nechat zapsat do technicaku.
A v tech kolach je uvedno, ze maji mit kovove ventilky a dali tam gumove. jenom s kovem nahore. Kdybych mi tu technickou nedelal znamy, tak bych tam musel znovu. Kreteni.
Zhrnuto, byl jsem nasranej, kola si odsud odvezu a uz me tam neuvidi.