Motor Carina E do Carina II

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
David D.
Člen Týmu

Motor Carina E do Carina II

Příspěvek od David D. »

Zdravím všechny. Místo opravy spojky uvažuji o kompletní výměně motoru z novější Cariny E motor 4A FE. Můj motor jede sice celkem pěkně, ale přece jen má už 292 000km a navíc jsem dostal myslím zajímavou nabídku, ale nevím jestli to neskýtá nějaké záludnosti, protože už na první pohled přesto, že se jedná o typově stejné motory jsou vidět rozdíly jak na sací tak na výfuk. straně atd. Navíc jak jsem zjístil Car. E se vyráběla v trochu jiných výkonových verzích. Je sice k tomu i řídící jednotka, ale nevím jestli pasuje do kabeláže a navíc ke kompletnosti chybí výfuk. "gatě" s lambdou. Takže se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti nebo ví na 100%, že příp. kombinace budou nebo nebudou mít zásadní vliv na chování motoru a nebo by bylo lepší použít např. holý motor a všechno ostatní nechat původní. Ve dvou servisech Toyota, kde jsem se ptal mi nebyli schopni poradit. Dále bych potřeboval vědět jestli se dá z motoru nebo příslušenství vyčíst o jakou výk. verzi se jedná příp. rok výroby. Prodávající tvrdí, že 96, ale TP prý nemá takže otázka. Nerad bych se s tím trápil a výsledek horší než můj starý motor. Díky předem za Vaše rady či názory.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

k motoru musíš vymenit i kabelový svazek a ecu.. ono totiž konektory nebudou jiné jen na ecu ale i na nekterých čidlech..
Odpovědět

Zpět na „Carina“