Mám několik dojmů a radši se chci zeptat než udělám něco špatně.
Takže : Auto jsem s otcem prohlížel všude možně i nemožně cca 3 hodiny, svezl jsem se cca 20 minut. Vše ok. Pro mě až skoro zarážející bylo těsnost veškerých motorových částí a podvozku, tlumičů atd...žádná rez ani náznakem ( po předchozí neustálé reinkarnaci peugeotu 309 velká změna) . Auto po pečlivé prohlídce nemá nikde vidět sváry, dveře a těsnění vypadají taky v pořádku, dveře mají dobré "slícování" stejně tak i ostatní díly karoserie, tedy možná kromě zadních dveří. šrouby v motorové části nejevili známky "odření" motor nebyl umytý(vypadal, že už tam zkrátka nějakou dobu je

Majitel bazaru nás vše nehal prohédnout, vyzkoušet,otestovat.
Musím poznamenat, že o autech mám pouze základní info a nevyznám se v možných nástrahách tohoto modelu, proto jsem jel s tátou, ten má více zkušeností.Prošli jsem všechny mechanické části, zkontrolovali zběžně podvozek atd..
Dále k výbavě : klima klimovala, topení taktéž, elektrika ok, světla svítila, stěrače stírají.
Po návratu domů jsem si uvědomil, že jediná věc, která mě znervózňuje je nesvítíci kontrolka airbagu při otočení klíčem . Nejsem si tím 100% jist. a proto se ptám, jestli je to možné , nebo zda se podle toho dá odvodit případná předchozí havárie. Předchozí majitel měl auto 2 roky, předtím vozidlo dovezeno z itálie.vůz má závěs, takže asi občas vozil káru. Jde mi o ten airbag. Slícování krytky na volantu a u spolujezdce je bez známek lepení nebo špatné instalace...
Z auta jsem byl doslova nadšen, protože primera , pro kterou jsme šli v tom samém bazaru vypadala asi o 200% hůře.
Cena 80000 je moje maximum s přihlédnutím k následným investicím. Majitel přidal po domluvě elektrony včetně letních nových gum.
Můžu zde napsat i VIN kód, ale to spíš kdybych měl podezření na nejasný původ auta a nevím ,zda má někdo přístup k ověřování těchto informací, proto ho zatím neuvedu.
Mám v plánu po koupi zajet do toyota v ČB a nechat vůz prověřit - zjistí na diagnostice zda funguje airbag? a jak je to s možností zjištění stavu km?
Jaké z toho máte dojmy? co ta kontrolka? Budu další spokojený majitel corolly? Nedělám si žádné iluze a proto se chci připravit na možné i nemožné.
Díky moc za odpovědi ( a že jste přečetli můj první příspěvek ).