swap 3S-FE to 3S-GE
- 
				ToyoCarE
swap 3S-FE to 3S-GE
chystam sa vymenit motor 3S-FE 93kW, pojde tam 3S-GE 129kW,, ide o CArinu E, r.v. 1996, pomozte mi,, potrebujem vediet co vsetko je ine,, od elektroinstalacie po mechanicke veci,, moc mi to pomoze,, dik

- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Celica GTi, Carina GTi, MR2 v různých variantách a pak v dalších modelech pro JDM, USDM a další trhy. (Např. Altezza, případně místní varianty "našich" modelů - Caldina, Corona..)69..patrik píše:Ahoj, tohle by mě taky docela zajímalo. Do kterých aut se vlastně 3S-GE dával? neříkám že mám potřebu motor měnit, ale kdybych se náhodou někdy rozhodl s výkonem něco dělat, tak bych šel rovnou do jinýho motoru, tak ať vím co to obnáší
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
takže Ty, ToyoCarE, už nepřemýšlíš o přeplňované verzi z celicy? Našel jsem hoooodně vzadu v diskuzích, že jste se o tom u bavili, Ty konkrétně jsi měl zajímavý nápady, jako třeba výměna motoru, náhon na všechny 4, ... zrovna tohle se mě zdá jako moc pěkná kombinace   ale chtělo by to hodně času a trpělivosti
 ale chtělo by to hodně času a trpělivosti   Jak bylo řečeno, Gti má výkon v otáčkách, na úkor krouťáku dole, takže v tomto případě by byla asi lepší turbínka, proto by to nebyl špatnej nápad, než kupovat Gti-čko, tak si trochu (hodně) pohrát s Carinou E 2,0t
  Jak bylo řečeno, Gti má výkon v otáčkách, na úkor krouťáku dole, takže v tomto případě by byla asi lepší turbínka, proto by to nebyl špatnej nápad, než kupovat Gti-čko, tak si trochu (hodně) pohrát s Carinou E 2,0t  

ale chtělo by to hodně času a trpělivosti
 ale chtělo by to hodně času a trpělivosti   Jak bylo řečeno, Gti má výkon v otáčkách, na úkor krouťáku dole, takže v tomto případě by byla asi lepší turbínka, proto by to nebyl špatnej nápad, než kupovat Gti-čko, tak si trochu (hodně) pohrát s Carinou E 2,0t
  Jak bylo řečeno, Gti má výkon v otáčkách, na úkor krouťáku dole, takže v tomto případě by byla asi lepší turbínka, proto by to nebyl špatnej nápad, než kupovat Gti-čko, tak si trochu (hodně) pohrát s Carinou E 2,0t  
- 
				ToyoCarE
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
takže momentálně je pro Tebe jedinej přijatelnej motor z GTi? Kurňa, jen kdyby nebylo tak málo GTi na prodej. Každej kdo to má v dobrým stavu to střeží jak oko v hlavě a já se nedivím... třeba na německejch mobile.de jsou teď na prodej pouze 2 GTi, je to škoda, sou to hezký auta. Jedno bych si dokázal představit před barákem  

- 
				ToyoCarE
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
čoveče, ale to není špatnej nápad! takže to by znamenalo koupit hlavu, vstřiky, píst, kroužky a podle toho se bude muset nadstavit ostatní, jako předstih a sání - škrtící klapka. Jo, ještě jedna věc, jakej je rozdíl mezi těma dvouma hlavama? jestli to je akorát o tom "udělat change hlav" a tím to hasne, nebo se musí pořešit i ECU ?

- 
				ToyoCarE
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Když se koukneš na kod motoru a uvědomíš si co znamenají jednotllivé části ( 3S - kod bloku, FE / GE / GTE atd.. - zjednodušene kod určující hlavu a její osazení od ketrého se dále odvíjí "užití" auta ), a zároven se koukneš pořádne na motor kolik čidel je v hlave akolik jich je v bloku ( hroznej nepomer co ?? ), tak ti dojde že halvu vždy budeš potřebovat s kompletní sadou čidel, kabeláží a ECU , jinak to nikdy plnohodnotne nerozhýbeš. ( výjimku tvoří hlavy kde jde o zmenu progrese pouze z duvodu tvaru spalovacího prostoru vse ostatní je stejne - minimální rozdíl ve výkonu u seriových vozu ).
Problem muže nastat - jak už tu bylo řečeno - u SOHC a DOHC verzí ( ale i u wapu z DOHC na DOHC ) kde bude v mnoha případech nutno vybírat rozvodový řemen "na míru" at již kvuli zmene vzdálností/polomeru/počtu vačkových kol tak třeba kvuli jiné prumeru rozvodového kola za hlavní řemenicí případne kola pro pohon oeljového čerpadla ( samozřejem u vozů které mají olejové čerpadlo pohánené rozvodem )..
 )..

Problem muže nastat - jak už tu bylo řečeno - u SOHC a DOHC verzí ( ale i u wapu z DOHC na DOHC ) kde bude v mnoha případech nutno vybírat rozvodový řemen "na míru" at již kvuli zmene vzdálností/polomeru/počtu vačkových kol tak třeba kvuli jiné prumeru rozvodového kola za hlavní řemenicí případne kola pro pohon oeljového čerpadla ( samozřejem u vozů které mají olejové čerpadlo pohánené rozvodem
 )..
 )..