swap 3S-FE to 3S-GE

vše ohledně modelové řady Carina
ToyoCarE

swap 3S-FE to 3S-GE

Příspěvek od ToyoCarE »

chystam sa vymenit motor 3S-FE 93kW, pojde tam 3S-GE 129kW,, ide o CArinu E, r.v. 1996, pomozte mi,, potrebujem vediet co vsetko je ine,, od elektroinstalacie po mechanicke veci,, moc mi to pomoze,, dik
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

Ahoj, tohle by mě taky docela zajímalo. Do kterých aut se vlastně 3S-GE dával? neříkám že mám potřebu motor měnit, ale kdybych se náhodou někdy rozhodl s výkonem něco dělat, tak bych šel rovnou do jinýho motoru, tak ať vím co to obnáší :D
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

69..patrik píše:Ahoj, tohle by mě taky docela zajímalo. Do kterých aut se vlastně 3S-GE dával? neříkám že mám potřebu motor měnit, ale kdybych se náhodou někdy rozhodl s výkonem něco dělat, tak bych šel rovnou do jinýho motoru, tak ať vím co to obnáší :D
Celica GTi, Carina GTi, MR2 v různých variantách a pak v dalších modelech pro JDM, USDM a další trhy. (Např. Altezza, případně místní varianty "našich" modelů - Caldina, Corona..)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

takže sehnat tento motor by až zas takovej problém být neměl... větší sranda bude asi ho tam napasovat :D přesně jak psal ToyoCarE, elektroinstalace, uložení motoru, mech. věci.... to už bude asi horší :)
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

jo, ale když teď tak přemejšlím, Carina Gti měla 116 kW, ne?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

69..patrik píše:jo, ale když teď tak přemejšlím, Carina Gti měla 116 kW, ne?
115kw byl starsi typ 3S-GE
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

jj,, po facelifte sa vyrabala CArina GTi z tym novsim 3S-GE a ten mal vykon 129kW
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

3S-GE se dělalo několik generací, výkonově takto:

1. gen. - 101kW (USDM), 112kW (JDM) - v osmdesátých letech
2. gen. - 113kW - přelom 80. a 90. let
3. gen. - 132/125kW - do 1999
4. gen. - 147, později 154kW - BEAMSy, od 1997

takže tak.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

takže Ty, ToyoCarE, už nepřemýšlíš o přeplňované verzi z celicy? Našel jsem hoooodně vzadu v diskuzích, že jste se o tom u bavili, Ty konkrétně jsi měl zajímavý nápady, jako třeba výměna motoru, náhon na všechny 4, ... zrovna tohle se mě zdá jako moc pěkná kombinace :twisted: ale chtělo by to hodně času a trpělivosti :D Jak bylo řečeno, Gti má výkon v otáčkách, na úkor krouťáku dole, takže v tomto případě by byla asi lepší turbínka, proto by to nebyl špatnej nápad, než kupovat Gti-čko, tak si trochu (hodně) pohrát s Carinou E 2,0t :twisted:
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

vies,,, odvtedy ubehlo vela vody,, bol som v kontakte s jednym manikom z NDR,, a ten to robil,, daval 3S-GTE do Cariny,, povedal mi ze to robil 2 roky, ,a stale to nieje ono,,, proste,, co je moc, ,to je priolis,,,,
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

takže momentálně je pro Tebe jedinej přijatelnej motor z GTi? Kurňa, jen kdyby nebylo tak málo GTi na prodej. Každej kdo to má v dobrým stavu to střeží jak oko v hlavě a já se nedivím... třeba na německejch mobile.de jsou teď na prodej pouze 2 GTi, je to škoda, sou to hezký auta. Jedno bych si dokázal představit před barákem :)
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

je celkom mozne, ue to urobim este inak,,, ze kupim niekde vonku len hlavu,, a vymenim piesty s kruzkami,, a budem mat 3S-GE. Hlavu skor zozeniem ako cely motor.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

čoveče, ale to není špatnej nápad! takže to by znamenalo koupit hlavu, vstřiky, píst, kroužky a podle toho se bude muset nadstavit ostatní, jako předstih a sání - škrtící klapka. Jo, ještě jedna věc, jakej je rozdíl mezi těma dvouma hlavama? jestli to je akorát o tom "udělat change hlav" a tím to hasne, nebo se musí pořešit i ECU ?
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

myslim ze ked budem kupovat hlavu,, tak musi byt kompletna,, aj s elektrikou,, aj s eCU,,, takze nic netreba nastavovat,,, rozdiel je v tom, ze FE hlava je SOHC,, a GE je DOHC. vykonovo je rozdiel 50PS
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Když se koukneš na kod motoru a uvědomíš si co znamenají jednotllivé části ( 3S - kod bloku, FE / GE / GTE atd.. - zjednodušene kod určující hlavu a její osazení od ketrého se dále odvíjí "užití" auta ), a zároven se koukneš pořádne na motor kolik čidel je v hlave akolik jich je v bloku ( hroznej nepomer co ?? ), tak ti dojde že halvu vždy budeš potřebovat s kompletní sadou čidel, kabeláží a ECU , jinak to nikdy plnohodnotne nerozhýbeš. ( výjimku tvoří hlavy kde jde o zmenu progrese pouze z duvodu tvaru spalovacího prostoru vse ostatní je stejne - minimální rozdíl ve výkonu u seriových vozu ).

Problem muže nastat - jak už tu bylo řečeno - u SOHC a DOHC verzí ( ale i u wapu z DOHC na DOHC ) kde bude v mnoha případech nutno vybírat rozvodový řemen "na míru" at již kvuli zmene vzdálností/polomeru/počtu vačkových kol tak třeba kvuli jiné prumeru rozvodového kola za hlavní řemenicí případne kola pro pohon oeljového čerpadla ( samozřejem u vozů které mají olejové čerpadlo pohánené rozvodem :D )..
Odpovědět

Zpět na „Carina“