dotaz spojka

vše ohledně modelové řady MR2
marcelus
Věčnej rejpal

dotaz spojka

Příspěvek od marcelus »

Ahoj-mám takovej přihlouplej dotaz-je spojka u mr2 nějak štelovatelná?nechával jsem ji měnit před rokem a půl a od tý doby jsem stím najel asi 25.000 a začíná se mi zdát že při vyšších rychlostech od 90km/h začíná prokluzovat, což mi příjde trošku brzo na to že sem měnil celou spojkovou sadu.Kupoval jsem ji od Nipparts-jelikož jsem předpokládal že to pro japonský auto ze seriovejch spojek bude asi to nejlepší a teď přemejšlim jestli sem si neměl litr připlatit a koupit od sachse...
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

osobne by me to taky zajimalo protoze me taky klouze a nemam ji teda sice menenou ale nevim obcas klouzne taky
na webu sem ni nenasel protoze je hydraulicka tak si sotva pujde stelovat Obrázek tak nevim no :(

kdyz ji poustis kde ti zabira na rozjezd
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

ja kdyz pred dvema lety menil komplet spojku tak mi potom po seslapnuti pedalu nedostatecne rozepla a razeni slo pres zuby. vyresil jsem to tim ze pod spojkovym pedalem to jde jeste postelovat tak mozna by to pomohlo i vam
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

dneska na to kouknu a dam vedet zatim dik :)
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

zatím díky oběma-něco takovýho sem myslel že by mohlo bejt-poštelovat u pedálu, jinak mě zabírá už od spoda-myslim to tak, že když je vyšláplá a pouštím ji, tak stačí malej kousek popustit a už spojuje.Je to ale divný-začal sem si to všímat, kvůli tomu že mi třikrát zasMRděla a vod tý doby sem to začal pozorovat a možná až moc hlídat, rychlost je stále ve stejnejch votáčkách jak byla dřív-žádný zvýšený v otáčky, jenom při přeřazení se´mi zdá to auto takový línější, jakože sešlápnu plyn a nic-prostě plynovej pedál jak když šlapu do bahna, ale votáčky jsou tam kde mám bejt-jenom se mi zdá že to tak neakceleruje-ale možná to je celý můj pocit, jelikož sem to začal až moc hlídat a celou jízdu na to myslim-ještě že mám i jiný starosti-zejtra du měnit to prasklý sklo
Yamaguchi
Člen Týmu

Příspěvek od Yamaguchi »

marcelus píše:zatím díky oběma-něco takovýho sem myslel že by mohlo bejt-poštelovat u pedálu, jinak mě zabírá už od spoda-myslim to tak, že když je vyšláplá a pouštím ji, tak stačí malej kousek popustit a už spojuje.Je to ale divný-začal sem si to všímat, kvůli tomu že mi třikrát zasMRděla a vod tý doby sem to začal pozorovat a možná až moc hlídat, rychlost je stále ve stejnejch votáčkách jak byla dřív-žádný zvýšený v otáčky, jenom při přeřazení se´mi zdá to auto takový línější, jakože sešlápnu plyn a nic-prostě plynovej pedál jak když šlapu do bahna, ale votáčky jsou tam kde mám bejt-jenom se mi zdá že to tak neakceleruje-ale možná to je celý můj pocit, jelikož sem to začal až moc hlídat a celou jízdu na to myslim-ještě že mám i jiný starosti-zejtra du měnit to prasklý sklo
To mi dělává netěsnost výfuku -špatnej zátah, ale jestli ti spojka zabírá dole tak to určo chce doladit :D
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

já sem takle zvyklej-mě to tak vyhovuje-takže jestli to neni nic proti ničemu-tak bych to tak nechal
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

to myslim ze spojka nebude - to by te delalo ze by si jel a slapnul na plyn a otacky by te vyleteli ale rychlost zustala stejna
tady je schema jak spravne sestelovat pedal
je mi jasny ze kazdymu vyhovuje neco jinyho ale myslim ze jde jen o zvyk ja jezdim asi s 10 autama i nakladakama a to ma pokazdy jinde bod zabirani takze mi je to fuk proste zvyk no 8)

Obrázek

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

jasný-takle přesně se to chovalo než sem ji měnil před rokem a půl, zařazená pětka, 6000 otáček a na tacháči galaktickejch 70 km/h :D , tak teda nevim co to může bejt-ale pozoruju to tak tejden
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

zkus jit po tom so te nic nestoji treba jako filtr - vzuch, svicky,pokud by to byl vyfuk bylo by to znatelne slyset obvzlaste jestli mas "jen"seriovej vyfuk, nebo pokud to dlouho stalo tak se ti tam mohla srazit voda v benzinu atd,,, 8)

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
Jamal
Navigátor

Příspěvek od Jamal »

jeste me napadlo, co kdyby to bylo spatnym benzinem? Deje se to dlouhodobe, nebo ten posledni dobou? Toto se mi stalo na Peugeotu ze se tankoval nekde v prdelicich benal a bylo to liny jak svina. Vubec se tomu nechtelo do otacek at sem slapal jak sem slapal. Pak sem natankoval u Agip a problem vyresen. Byl sem az prekvapenej co muze spatnej benal udelat s vykonem... :wink:
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to Invader a Jamal-buď máte voba dva pravdu, nebo to jsou alespoň dvě nejpravděpodobnější možnosti-benzín mě včera napadl taky-protože mi došlo že to je přesně vod posledního tankování na Jetce-dycky beru na Jetce a nikdy žádnej problém, ale to neznamená že teď problém nemůže bejt a za druhý sem byl včera v toyotě a řekli mi-stejně jako lidi tady-že spojkou to nebude určitě-prošlo to testem zařadit na parkovišti ve stoje čtyřku a pustit spojku-jestli motor chcípne tak je spojka v pořádku-chcíplo to hnedka :-), říkali přesně, což mě nedošlo, že jelikož je vzduchovej filtr u boku auta, že se to v tomhle počasi mohlo něčim zasrat-takže na to vo vejkendu zkusim MRknout a hlavně vzít jinde benzin a uvidíme.Hlavně že už sem klidnější že by to nic velkýho a drahýho nemuselo bejt.Jinak vejfukem to nebude-všechno včetně zvuku mi příde normální, jak má bejt-jo a mám seriovej vejfuk.dlouho moje auto nikdy nestojí-jezdím každej den 50km do práce a z práce a každej tejden dotankovávám-takže tahle možnost taky padá, ale všem moc díky za rady a nápady
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

jo v pohode hlavne aby se to vyresilo v pohode no jestli maskompresor tak ten filtr vyndej a zkus ho vyfoukat no vyjezdi co nejvic toho " blbyho "
benzinu at mas jistotu ze to tam nebude a kdyz furt nic tak jeste palivovej filtr :)

ps. docela brutalni zkouska spojky :(

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

jo-ale prej se to takle dělá-poradili mi to i v toyotě i kolega kerej dělal vosum let mechanika v oplu :)
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak filtrem to nebylo-rozebrali jsme to celý a nikde žádný nečistoty nebyly-filtr taky celkem v pořádku, benzin jsem vzal v neděli na OMV, ale taky žádná razantní změna-furt mě to příjde nějaký línější, tak nevim
Odpovědět

Zpět na „MR2“