Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
robokoneko
Člen Týmu

Příspěvek od robokoneko »

no nam to naposledy piskalo tak pred 3 tydny. takze za posledni zhruba 3 mesice jednou. snad opravdu zalezi na vlhkost/teplote vzduchu...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dámy a páni !

Už je to tu opäť !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeebneeeeeeeeeeeeeee maaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A viete prečo?????
Pretože dnes mám auto posledný deň v záruke a začalo to tak pískať po dlhšej dobe,ako nikdy...No...pískať...(??) - môžem opísať presne,aký je to zvuk !

Už ste niekto niekedy tlačili fúrik(kolečko) s hnojom alebo s betonom a nemali namazané koleso ??? Ak ano,tak nemám čo dalej vysvetlovať - je to presne ten istý zvuk !!!!!!!!
A teraz to počula aj moja manželka,takže "šteboce" to veselo.
Samozrejme skúsil som starú osvedčenú fintu- zapol som klimu na 3 sekundy a prestalo to !!!!
Čiže som maximálne nasratý a môžem sa na to z vysoka vyjeb... !!!! Keby to aspoň nečvirikalo tak velmi.... No ak niečo má odísť,odíde to a budem mať aspoň nejaký ten prievan v peňažanke..Vtedy budem mať fakt radosť :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A zahajuji protestní nečištění auta!
Starám sa o neho ako o nemluvňa a on sa mi odvďačí za to s pískaním po záruke??? No hov... Pokial si bude takto pískať,budem aj ja si takto pískať !!!! A nejaké leštenia , umývania a opravy aj tích najmenších škarbančekov ako u mňa bývalo zvykom - okamžite leštiť a odstraňovať a neviem ešte aké puntičkárenie na ňom predvádzať -to všetko skončilo! !!!
Jak prvil Polívka :
"...Ne ! nic !... jenom syfon" 8) 8)
Takže tiež tak hovorím: ..ne -nic,jenom benzin do neho budem dávať a nejaký bezvýznamný obyčajný olej - a to môže byť rád,ked mu dožičím aspoň rovnakú vyskozitu - to jediné dostane "original" :evil: :evil: :evil:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco ved to tak neprezivaj :))))
ako som uz hovoril tym ze klima stoji tak tam mozno ta elektronicka spojka nieje premazana a tym ze to zapnes ju na chvilu premazes cize chvilu to nerobi :))))

a nerdz ten necistiaci protest :D
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jeb.. jeho otca tam...!!!
Ved mám len 22tis.km najazdené aj s cúvaním...Čo už bude,ak budem mať 40tis.-to akože vtedy bude už zrelý do šrotu,,??!!!
No to si sice myslím od začiatku,že tam je niečo nepremazaného...
Lenže ja som minule mal nejakú dobu zapnutú stále klimu ,vtedy to nerobilo a a ked som ju zapol ,začalo to znova...To mám jazdiť so zapnutou klimou,či čo ??!!!
Čiže keby som klimu nezapinal,niečo by odišlo ??
(kedže sa nepremazáva...-ak to je teda tým..)

No a aby som sa začal o neho opäť starať,to sa musí kua inak ku mne správať a žehliť si to u mňa milý "Yaroušik",aby som ho začal opäť híčkať... 8)
No,uvidíme...-ako povedal slepý hluchému...lebo sa zatial správa ku mne tak,že "on do mňa kameňom a ja do neho stále len chlebom"!
Do pekla- a dosť !!! Kto je komu pánom?! :mad:

A ešte raz ako hovorí Bolek :
" doktore napi sa nebo tě vyměním.."
A ja hovorím zasa :
..Yaris môj zlatý nehnevaj ma,lebo tě vyměnim !!!
Naposledy upravil(a) muco dne sob 19.03.2011, 16:31, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 muco
je zaujímavé, že to v zime (teploty okolo nuly a pod nulou ) na Yarise nerobilo. Je pravda, že manželka preventívne aj zime asi raz za týždeň na niekolko minút klimu zapla .
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Šak asi ho nakopem do r... ak ma nas..e!
A ja som taký typ,že ak sa na niečo nas..tak má po p..
čiže: Yaroušku,len ma skúšaj..potom "pudeš-po žni k Turkovy..."
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mozno by mu stacilo aby si s jarouskem behal viac, ozyva sa lebo mu je smutno ze tam malo beha :lol:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Behám dosť - ale len krátke trasy... 8) Do roboty a nazad cca 35km 3-4x v týždni a po meste dá sa povedať denno denne ( ved je to auto do mesta..) .To ma na tom najviac zaráža :mad:

Kebyže auto používam na dlhšie trasy,tak si to možno ani nevšimnem.Lenže po meste tie rozbehy-to ma ide vytočiť,keďže po každom preradení počujem ten zvuk. :roll: :roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

také píská ale jen trochu a se studeným motorem najeto 58tis.km v 60tis.km jedu do toyoty tak se poptám . jinak tuk tuk žádný problémy auto jen polyká km :bigups:
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
robokoneko
Člen Týmu

Pískání

Příspěvek od robokoneko »

Ahoj, tak přišli jste na nějaké řešení? Já zatím ne :mad: Po zimě to zase začalo pískat...
muco
Věčnej rejpal

Re: Pískání

Příspěvek od muco »

Ne.e !
Zatial je ticho a samozrejme je otázkou,kedy to zasa začne robiť.
Ale-premýšlam vieš nad čím??
Že by som išiel na tu letnú akciu na prečistenie klimy.Teda dal by som celý ten balík (A+B) - prezrieť a skontrolovať +samozrejme desinfikáciu urobiť.Oni tam totiž niekde píšu,že vlastne tým ich ukonom sa premažú veci-čo maju čo dočinenia s klimou . Na tej stranke čo som sem hodil je na pravej strane v Pdf-ke brožura "letná servisná kampaň",čo sa maže pri zapnutí klimy a čo má za následok zanedbanie tejto prevencie..(neviem čo je zasa na tom naozaj pravdy,či to nie je reklamný ťah..). Či by to teda nepomohlo,kedže to prestane pískať pri zapnutí klimy.. Samozrejme beriem do úvahy aj to,že to sem-tam robí aj tím,čo majú novšie autá - a to mi práve neide do hlavy.
Na druhej strane - ja už mám po záruke,takže každý "úkon" aj ked na nič neprídu a nič neopravia,tak sa bojím,že tam budem zbytočne chodiť a platiť za nič.

http://www.toyota.sk/cars/new_cars/akci ... ampan.aspx
Toyota Auris 1.8 hybtid
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

regeneracia chladiaceho media ti nepremaze nic okrem samotneho kompresora vnutri. Prebieha to tak, ze ti odtial vsetko odcerpaju, vakuovanim overia tesnost sustavy a nasledne ti tam nacapuju novy olej okolo 10ml chladiace medium podla specifikacie a uv farbivo. Obcas to robit treba, ale s piskanim to podla mna ziaden suvis mat nebude.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

smutok píše:regeneracia chladiaceho media ti nepremaze nic okrem samotneho kompresora vnutri. Prebieha to tak, ze ti odtial vsetko odcerpaju, vakuovanim overia tesnost sustavy a nasledne ti tam nacapuju novy olej okolo 10ml chladiace medium podla specifikacie a uv farbivo. Obcas to robit treba, ale s piskanim to podla mna ziaden suvis mat nebude.
Nechem to zvrhnuť na inú temu,len sa spýtam -kedže tu píšeš to, čo píšeš takto : - ja toho vela nenajazdím (teraz mám 23 tis.km počas 3 rokov užívania.)
Klimu som mal pustenú možno dokopy 5000km.Oplatí sa mi "vyhodiť" 25€ za ten balík "B" -t.j. odčerpanie,kontrola tesnosti,napustenie oleja nazad...alebo by potom stačila len desinfikácia za niečo cez 9€-čok ??
Lebo za ten peniaz by som mal určite nový filter :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Klimu treba obcas pustat aby sa premazal kompresor.
Co sa tyka castoty pouzivania a najazdenych km, tak neviema kay tam je vplyv a dokonca ani pri veku neviem jednoznacne.
Napisem ti len skusenosti co mam a rozhodnut sa musis sam, ale osobne by som sa na to asi vykaslal.
Camry 8 rokov a 230k km - olej bol menej nez polovica a z media neubudlo skoro nic.
Corolla 12 rokov 120k km - skoro ziaden olej tam uz nebol a media bola tak polovica
Corolla 5 rokov 130k km - olej viac ako polovica a medium okolo polovice.

Takze ako vidis ziaden suvis som tam nenasiel ale tak raz za 4 roky by som to aj urobil pre klud v dusi, ale ked si uvedomis, ze kolko jazdi aut co tuto proceduru v zivote nevideli a klima im stale funguje, tak mam obcas pochybnosti ci to vobec robit.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 muco
ja nechávam robiť dezinfekciu klimy 1 x ročně a 1 x za dva roky kontrolu a doplnennie chladiva. Využívam akcie Toyoty. Starostlivosť o klimu dporučujem, oprava kompresoru klimy je drahá.
Je si treba uvedomiť, že v rámci servisných prehliadok servis nerobí žiadnu kontrolu klimatizácie okrem výmeny kabínového filtru. Keď sa ti klima dodrbe v záruke, tak to vyreklamuješ, ale po záruke...
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Odpovědět

Zpět na „Yaris“