Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.
-
robokoneko
- Člen Týmu
Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.
Ahoj, asi mám stejný problém jako někteří z vás. Z motorového prostoru se při uvedených otáčkách ozývá nepravidelné písknutí.. Ovšem při zahřátém motoru. Cca po 20 min jízdy. Na volnoběh je ticho. Pročítal jsem fórum, ale nikde jsem nenašel konečné vyřešení problému. Ví se tedy, co pískání způsobuje a jak se dá odstranit? Když byla manželka v servisu Tsusho Průhonice, tak se samozřejmě nic neozývalo:) Díky.
Re: Yaris 1.3 07 pískání mezi 2-3 tisíce ot.
No ja som si všimol niečo podobného už pred týždňom.Väčšinou mám zapnuté radio a možno to už robi dávno teda.
Je to zvuk ako keby ste počuli štebotanie malých vtáčikov v hniezde (také pravidelné "čip-čip-čip-čip..."
Nezrychluje to počas akcelerácie,je to stále rovnaké.Nie je to ani vždy.Pri volnobehu to nepočuť,pri zvýšení otáčkach na neutrale som tiež nič nezaregistroval.Len ak sa rozbehnem,tak to začne čvirikať. Ako keby to bol klinový remeň,ale to by asi robilo potom stále...
Neviem,čo to môže byť...Pustením rádia to nechcem riešiť donekonečna. A hniezdo v motore nikde nemám
nevšimli ste si to niekto náhodou??
Inak som si všimol,že ak zapnem klimu,prestane to.(zatial)
Je to zvuk ako keby ste počuli štebotanie malých vtáčikov v hniezde (také pravidelné "čip-čip-čip-čip..."
Nezrychluje to počas akcelerácie,je to stále rovnaké.Nie je to ani vždy.Pri volnobehu to nepočuť,pri zvýšení otáčkach na neutrale som tiež nič nezaregistroval.Len ak sa rozbehnem,tak to začne čvirikať. Ako keby to bol klinový remeň,ale to by asi robilo potom stále...
Neviem,čo to môže byť...Pustením rádia to nechcem riešiť donekonečna. A hniezdo v motore nikde nemám
nevšimli ste si to niekto náhodou??
Inak som si všimol,že ak zapnem klimu,prestane to.(zatial)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
2 muco
Yaris 1,3 r.v. 2007 taká istá skusenosť, keď to začne "pískať" zapnem klimu a potom je na pár dní pokoj. Neriešil to už niekto ? Ocenil by som info.
Yaris 1,3 r.v. 2007 taká istá skusenosť, keď to začne "pískať" zapnem klimu a potom je na pár dní pokoj. Neriešil to už niekto ? Ocenil by som info.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ked teda zapneš klimu-ako je to aj u mňa a prestane to,tak je nejaký problém s "prepojením " s klimou...
.Takže tam by sa niekde mala hladať chyba.Keby som aspoň trochu do toho videl,čo sa pri zapnutí klimy udeje .Možno ked sa zapne ta klima,vtedy niečo prestane točiť a to niečo bude doje...né...

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Pískání od motoru
Mám stejný problém na 1,0 když zapnu klimatizaci, přestane to a přestane to i když dám topení na teplý vzduch, jinak je to přesně to, co popisujete, jen za jízdy a ve stejných intervalech, když za jízdy vyřadím, je to pryč (původně jsem myslel na ložisko v kole)
-
robokoneko
- Člen Týmu
Máme najeto cca 20 000 km. Taky nám to myslím přestane, pokud zapneme klimatizaci (s autem jezdí hlavně manželka). Příští týden volám do toyoty tsusho průhonice. Moc si ale od těch manekýnů neslibuju
Myslím, že tady na fóru někdo psal, že by to mohla být vodní pumpa. Byla i svolávací akce na vodní pumpu.
-
pfkvn
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
"pískání" přestalo
Divné zvuky (pískání) jsem slyšel z motoru tak někdy od 50.000 najetých. Teď, po garanční prohlídce v 60.000 "pískání" přestalo. Servis samozřejmě o ničem neví, ale měnili mi různé oleje, kapaliny, svíčky, dokonce mi prý chybělo i pět nějakých úchytek. Takže to připisuji něčemu z toho.
BTW, jedna svíčka do yarise stojí 600,-, prý tam dávají iridiové.
-
robokoneko
- Člen Týmu
Re: "pískání" přestalo
že přijímací technik neví, co se děje v dílně je bohužel skoro pravidlo, proč by taky měl vědět, když se většině lidí stačí obecné stále stejné řeči., že?pfkvn píše:"pískání" přestalo. Servis samozřejmě o ničem neví.
iridiové déle vydrží, do některých motorů jsou skoro nezbytné, je každého věcí, jestli si je koupí. Sám radši dávám obyčejné a měním častěji, než abych se trápil několik desítek tisíc km s motorem co nejede v malých otáčkách. Ale každého věc, samozřejmě.
Ale jestli dražší variantu svíček technik vnutí a využije neznalosti a neinformovanosti zákazníka, tak to je napřesdršku!
no ja zatial nic nepocujem ale ked hovorite ze po zapnuti klimy to prestane tak potom to moze byt hocico co je pohanane tym remenom
vodna pumpa, alternator, ale taktiez to moze byt tak magneticka spojka na klime.
ak ma niekto nato gule tak zhodte ten remen a prejdite sa na tom trochu a ked nebude piskat tak je to jasne je to niekde na vyssie spomenutych veciach
vodna pumpa, alternator, ale taktiez to moze byt tak magneticka spojka na klime.
ak ma niekto nato gule tak zhodte ten remen a prejdite sa na tom trochu a ked nebude piskat tak je to jasne je to niekde na vyssie spomenutych veciach
Dnes mi to napríklad nerobilo.
Žeby kvôli tomu,že som mu dal EVO benzin??
Ale nie - sranda ...
Teraz premýšľam,či to nerobí,ked je vlhko- keď prší,alebo je po daždi,atd...
Žeby kvôli tomu,že som mu dal EVO benzin??
Ale nie - sranda ...
Teraz premýšľam,či to nerobí,ked je vlhko- keď prší,alebo je po daždi,atd...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
pfkvn
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Asi máš pravdu, já, jakožto auto-laik odhaduji kvalitu servisu podle přijímacího technika. Nevím, jak jinak.josuk píše:že přijímací technik neví, co se děje v dílně je bohužel skoro pravidlo, proč by taky měl vědět, když se většině lidí stačí obecné stále stejné řeči., že?![]()
Jak to myslíš, trápit několik desítek tisíc kilometrů? Ty svíčky nevydrží 60Kkm? A vnucování dražších svíček - servis si může určovat, jakou komponentu/olej/cokoliv použije na vůz v záruce při garanční prohlídce?josuk píše:iridiové déle vydrží, do některých motorů jsou skoro nezbytné, je každého věcí, jestli si je koupí. Sám radši dávám obyčejné a měním častěji, než abych se trápil několik desítek tisíc km s motorem co nejede v malých otáčkách. Ale každého věc, samozřejmě.
Ale jestli dražší variantu svíček technik vnutí a využije neznalosti a neinformovanosti zákazníka, tak to je napřesdršku!V zásadě ale hledejme chyby u sebe, že si to necháváme líbit..
Páni- ,myslím si,že to pískanie asi sviečkami nebude - no čo už môže na sviečke pískať...
A čo sa týka teda tej výmeny sviečok-ja mám-ako som už písal 18tis.km nalietaných a okrem toho pískania(presnejšie- : -je to ako keď máte doma jedno malé kuriatko a to furt tak "čviriká" čip-čip-čip...v pravidelných interveloch a nezrýchluje ani nespomaluje ten zvuk)
Iné problémy nemám.Startuje dobre,trochu má problém v extremnejšom kopci ,ale len vtedy,ak zastavím a následne sa chcem rozbenhut.
P.S. Včera ani dnes to nerobilo...Skusim ešte jednu vec . Budem jazdiť trochu častejšie so zapnutou klimou.Pripadá mi to,ako keby bolo niečo málo premazané a spustením klimy sa to "niečo" premaže...To je len môj (možno) naivný liacký nápad...
A čo sa týka teda tej výmeny sviečok-ja mám-ako som už písal 18tis.km nalietaných a okrem toho pískania(presnejšie- : -je to ako keď máte doma jedno malé kuriatko a to furt tak "čviriká" čip-čip-čip...v pravidelných interveloch a nezrýchluje ani nespomaluje ten zvuk)
Iné problémy nemám.Startuje dobre,trochu má problém v extremnejšom kopci ,ale len vtedy,ak zastavím a následne sa chcem rozbenhut.
P.S. Včera ani dnes to nerobilo...Skusim ešte jednu vec . Budem jazdiť trochu častejšie so zapnutou klimou.Pripadá mi to,ako keby bolo niečo málo premazané a spustením klimy sa to "niečo" premaže...To je len môj (možno) naivný liacký nápad...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid